osoby, które już testowały proszę o oceny
osoby, które już testowały proszę o oceny
Pierwszy raz miałam okazję nosić w nosidle do tej pory wierne byłyśmy MT. Założyłam bez przekonania na zasadzie "eh sprawdzę" i szczęka poleciała w dółREWELACYJNIE WYGODNE !!!
Nosidło dokładnie takie jak gdyby ktoś uszył je dla mnie na miarę. Nic nie gniecie, wszystko na swoim miejscu. I do tego Zosia moja była zachwycona i nie miała ochoty schodzić z pleców.
Ja tylko "niekapturkowa jestem i ta część akurat wydaje mi się zbędna (ale wiem że kapturki są kochane przez innych). Ja miałam problem z tym aby go założyć z dzieckiem na plecach, a po tym gdy z pomocą męża został zapięty dziecko dostało szału![]()
Niestety miałyśmy okazję testować tylko w domu ale mam nadzieję że uda nam się jeszcze wyjść i pokazać zdjęcia.
Zachorowałam na takie![]()
woolloomooloo - moje nosidła
http://pogodzinach7.blox.pl/html * http://mei-tai.wix.com/woolloomooloo * http://meitai-by-martala.blogspot.com/
nie testowalam ale mam takie w domu. super , wygodne , nie czuje sie ciezaru malucha, latwa obsluga![]()
Dziękuję za możliwość potestowania.
Mi się też podobało to nosidło, wygodnie się w nim nosi. Ma wąski panel, więc dla młodszych dzieci będzie super. Kapturek akurat mi bardzo odpowiada.
Natomiast w ogóle nie podobało mi się zapięcie pasa piersiowego i szerokość (wąskość raczej) pasów.
Rozpieszczona moim 7panel dałabym 4+
![]()
Podobało mi się bo synek mi wygodnie siedział. Był dobrze zakryty a jednocześnie mógł sobie patrzeć na boki. Miałam jednak poważny problem z zapinaniem pasa na plecach [nosiłam tylko z przodu] bez pomocy nie miałam szans.
Trudno mi też było na kurtce bo pasy mi "uciekały". Oczywiście póki się nie zapięłam prawidłowo. Poza tym nie mam żadnych uwag. Było nam wygodnie, kapturek chronił przed śniegiem i wiatrem.
Mam Eco od piątku i już zdążyłam się zakochać
Jest śliczne, wygodne, leciutkie. Ładnie się układa na dzieciu. Dobrze nosi. Szkoda trochę, że kapturek się nie chowa, bo zasłania ten piękny panel (ale mój akurat Angel Pack jest cudnie zielony, do połowy ubrań mi ten kolor idealnie pasuje, więc nie narzekam), ale da się go ładnie podwiązać i jest ok. Ten pasek do łączenia ramion jest tragiczny, szukam właśnie zielonej porządnej taśmy, żeby go przymocować na stałe i wszyć jakoś tak, żeby mi z pasów naramiennych harmonijek nie robił. Jak już się zbiorę i go poprawię, to już go nikomu nie oddam![]()
Fotki z dzisiaj:
Tak się śpi na spacerze
Kurtka z pleców, czapa z głowy, kontrolne spojrzenie...
... i można spać dalej
![]()
Zaczne od tego
dziękuje, dziekuję, dziękuje za mozliwość potestowania tego cuda![]()
Mialam do czynienia z kilkoma nosidlami (m in Manduca, Connecta, "samoróbkowe" nosdiło z USA) i żadne nie zaskarbiło sobie moich wzgledów. A AP tak![]()
Moje dziecko waży ok 14 kg. W AP było nam wygodnie, nic nie ciążyło, nic sie nie wpijalo. Zakladanie w 3 sekundy. Dziecko jak przymurowane. No po prostu pierwsza klasa.
Na plus tez to, że zajmuje niewiele miejsca (duzo mniej niż np Manduca).
Jak dla mnie nosidlo idealne.
Jedyny malutki minusik za chestbelt'a - mogłoby to bbyc jakoś lepiej rozwiazane.
Muszę poogladac inne wersje - z kolorowymi panelami. Czy te nosidła sa w róznych rozmiarach? No i chyba przed wakacjami zakupimy jakies dla siebie![]()
podbijam pytanie.Zamieszczone przez myrra
myrra, a jak się nosiło / zakładało na plecy?
30 kwietnia 2009 - Julka, nasze wytęsknione szczęścieCztery Aniołki w Niebie.
Jeżeli wierzysz, że pływanie wyszczupla to zobacz jak wieloryb wygląda.(Tytus de Zoo)
Angel Packi są w jednym rozmiarze.
Nosiłam tylko na plecach - młody za duży juz na przód. Pierwszy raz zakładałam sama i całkiem dobrze się dopasowało, drugim razem trochę pomagał mi mąż i wtedy juz było idealnie. Ale to kwestia treningu (ja jednak jestem przyzwyczajona do MT). Górne pasy łatwo sie dociągają, wiec można zakladać zapięte, na luzach i potem tylko dociągnąć.Zamieszczone przez herbal2
Juliwek - dzieki za odpowiedź![]()
Jak powinien wygladac panel w stosunku do kolanek w nosidłach czy też MT? Czy krawedzie powinny być od jednego dołka podkolanowego do drugiego czy panel może konczyc sie np. dwa, trzy cm przed kolankiem, trochę na udzie?
Ja też jestem pod wrażeniem, dla mnie nosi się idealnie, super wygodnie
Tylko ten pasek :/
Wiktor 27.09.2008
ja od 3 dni mam LX, ale różnica jest chyba tylko w kapturku? jest rewelacyjny, pierwszy raz odważyłam się wrzucić Martę bez żadnej asekuracji na plecy, jedyne co jest nie do końca dopracowane to paski do zapinania na plecach, ale to spokojnie można obejść. Dałabym 5 z malutkim minusem za paski, pokochałam te ustrojstwo od razu![]()
czyli jaki masz kapturek?
Taki jak Meta napisała?
Wiktor 27.09.2008
ja mam chowany, więc nie zasłania mi pięknego panelato na wielki plus dla LX
No tak, my coś pokombinujemy i też będzie dobrze![]()
Wiktor 27.09.2008
Ja mam własnego angelpacka eco - kolor lotus- i nosi się w nim całkiem wygodnie.
To w nim pierwszy raz odważyłam się zarzucić synka na plecy...
Przydatny gdy trzeba szybko zamotać dziecia.
Tylko ten pasek, eh... Jak się nosi na plecach to jeszcze pół biedy, ale z dzieciem na brzuszku zapięcie z tyłu paska to istna ekwilibrystyka... No i ostatnio zgubiłam gdzieś ten pasek, bo taki nie połączony z nosidłem jest...
Ale ogólnie polecam![]()
Testowe fantastycznie wygodne, eleganckie, łatwe w obsłudze.
Dla mojego 1,5 roczniaka zdecydowanie panel za niski i za wąski- mały niebezpiecznie wychylał się do tyłu jak go nosiłam na plecach.
Był z nami na ślubienie naszym oczywiście
. Jak wgram fotki to postaram się wrzucić coś
Dla mniejszych dzieci będzie świetny![]()
Piękne, eleganckie, cienkie, kompaktowe, po założeniu b. wygodne.
Ale.
Jakieś mega małe.
Z tyłu na krzyż zapinałam na końcówkach. Mój małż nie dopiął się w ogóle.
A jesteśmy przeciętnych rozmiarów, 175 - 180 cm.
Ale ból największy:
gdy młodą miałam z przodu, poluzowałam pas, a wtedy wysunął mi się on z klamry. Po prostu, na luzie, bez jakiegoś szarpania. Dziecko wisi na plecach na biodrowym, a ja poprawiam usadowienie taśmy w plastiku. Zgroza.
To było dość niebezpieczne.
W manduce pasy są lepiej zabezpieczone przed takimi przygodami.
No i chestbelt - bez sensu. Pewnie połowa użytkowników zostawia go w opakowaniu, a druga gubi w pierwszym tygodniu.
Dla małych osób z lekkimi dziećmi - będzie super![]()