Nie wiem akurat czemu nie ma polskich pieluch. Ale może jest tak, jak z każda inną rzeczą:
Każdy pośrednik dolicza swoją marżę: nie jest to mała kwota, w znanych mi miejscach jest to minimum 30% (czasami 50%) . Nie może być tak, że producent ma swoim sklepie 30% tańszy towar niż u pośrednika bo u pośrednika nikt drożej nie kupi. Czyli już w sklepie producenta cena musi uwzględniać marżę ewentualnego pośrednika.... I robi się drożej u producenta .... Trzeba więc wybierać, czy zarabiać grosze na każdej sprzedanej sztuce i próbować sprzedać ich tysiąc dzięki pośrednikom, czy zarobić więcej na każdej sprzedanej sztuce i samodzielnie sprzedać ich sto. I tu znów dochodzimy do tej samej kwestii: handmade to nie produkcja na szeroką skalę, samodzielnie nie da się wyprodukować nie wiadomo ile. Nie wiadomo ile da się w chinach na przykład

Zamieszczone przez petruska
 Zamieszczone przez petruska

Odpowiedz z cytatem
  Odpowiedz z cytatem

kiedyś, jeszcze w ciąży, tak z nudów podliczyłam sobie, ile musiałabym wydać na wyprawkę dla dziecka, gdybym kupowała wszystko nowe. Wyszła mi taka kwota, że przeraziłam się to mało powiedziane
 kiedyś, jeszcze w ciąży, tak z nudów podliczyłam sobie, ile musiałabym wydać na wyprawkę dla dziecka, gdybym kupowała wszystko nowe. Wyszła mi taka kwota, że przeraziłam się to mało powiedziane 
 ale pieluchuję wielo, bo podoba mi się idea niezaśmiecania i zdrowszej pupy. Jednak szukam tańszych alternatyw.
 ale pieluchuję wielo, bo podoba mi się idea niezaśmiecania i zdrowszej pupy. Jednak szukam tańszych alternatyw.
						 i Miko 19.02.2015r.
 i Miko 19.02.2015r. 
 Widzę jednak zmiany, duże, pozytywne. I wierzę, że bedziemy za kilka/kilkanaście lat współdziałać z państwem na zasadzie zaufania, z obopólną korzyścią.
 Widzę jednak zmiany, duże, pozytywne. I wierzę, że bedziemy za kilka/kilkanaście lat współdziałać z państwem na zasadzie zaufania, z obopólną korzyścią.
						 I pal sześć pieluchy!
 I pal sześć pieluchy!