Pokaż wyniki od 1 do 20 z 209

Wątek: Nie zniechęca Was cena?

Mieszany widok

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Oo gorąca dyskusja sie zrobiła
    I hmm wielowątkowa
    Oto kilka uwag, które nasunęły mi się podczas lektury:
    - czy cena nie zniechęca? - jest taki wybór opcji tańszych, droższych wersji skompletowania wyprawki wielo, że każdy chyba znajdzie coś dla siebie;

- dyskusje o cenach wyższych w PL niż za zagranicą - argumenty oczywiście jak najbardziej słuszne ale tak samo jest z chemią, odzieżą; póki co tendencja trwa i nie widać zmian na lepsze

- kilka z obecnych tu mam, posiadających obecnie firmy zaczynało najpierw jako HM, "psując" rynek tym na legalu
    P. 2007, D. 2010

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

w wielu punktach zgadzam się z Ananke - mieszkam w Polsce i mam analogiczny sposób kupowania ubranek dzieciom - albo na wyprzedażach w tych kilku sklepach, które mają je faktycznie albo w outletach albo używek, w podobny sposób kupuję pieluchy - albo zamówienia zbiorowe - gdzie z zagranicy albo są duże promocje/wyprzedaże, albo zniżki za hurt (darijah - w odpowiedzi na Twój żal - nigdzie nie widziałam reklamy/informacji, że któraś z polskich producentek daje upust przy hurtowym zamówieniu, chyba, że coś przeoczyłam), albo (też głównie z zagranicy, choć kilka razy trafiłam i na promocję u nas, tylko że jakoś promocji mniej i słabsze zazwyczaj) na wyprzedażach przez kogoś znajomego, albo używki.

Moniko - o droższych "wymyślnych" pieluchach pisałam ja, więc tłumaczę - kompletując wyprawkę zależało mi głównie na praktyczności, a nie urodzie, kieszonka to dla mnie kieszonka, cudów w tej kategorii chyba nie ma - (poza jedną) wszystkie z którymi miałam do czynienia były zasadniczo podobne we właściwościach i użytkowaniu (choć prawda, mam 3 i Twoja chyba ulubiona bo ma ładny wzorek ) - więc jeśli mam wydać więcej, niż np Twoje kieszonki, które mają cenę w normie jak patrzeć na rynek pieluszkowy, to i chcę dostać coś ekstra - w moim wypadku oznaczało to wpinane wkłady, bo kieszonek nie lubię, a nie chcę, żeby pielucha mi się rozpadała w czasie zakładania na uciekający tyłek, albo super chłonne formowanki na noc - i w czasie, kiedy kompletowałam wyprawkę żaden z polskich producentów czegoś takiego nie oferował w regularnej ofercie (w tej chwili wiem, że mogę u niektórych mam uszyć coś takiego na zamówienie, ale raz, że trzeba o tym wiedzieć - kompletując wyprawkę tej wiedzy nie miałam, dwa - nie zawsze chce się czekać na uszycie) oddając to pole zagranicznym markom.
    Może rynek zbytu na rzeczy "ekstra" jest rzeczywiście za mały, żeby Wam się opłacało je szyć, ale ja ze swojej strony jeśli mam wydać "ekstra", to też coś ekstra chciałbym otrzymać. Podczas gdy nagle zaskoczyły mnie kolejne nowe marki oferujące pieluchy w ekstra cenach (jak pisałam - nie dotyczy to Ciebie), a nadwyżce oferując co najwyżej inne wzorki - no dobra, i dostępność w sklepach, może to jest klucz do tej ceny.

c.d. pewnie nastąpi, bo przytuptał ledwo obudzony synek
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Uprawnienia umieszczania postów