Pokaż wyniki od 1 do 20 z 209

Wątek: Nie zniechęca Was cena?

Mieszany widok

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Canada`s armpit :P

Domyślnie

dyskusja jest wazna i potrzebna ale IMO w POlsce przedsiebiorcy sa zarzynani i tyle .ZUS to jakas paranoja. Mam porownanie bo jestem przedsiebiorca tu i w Kanadzie .
    Rozumiem tez , ze handmade nie jest za darmo i material jak i wykonastwo kosztuje.
    zastanawia mnie tez to dlaczego ten sam produkt tu kosztuje krocie na zachodzie nie ?
    imo Polska jest takim krajem ,wybaczcie porowanie, niewolnikow, ktorych mozna na kazdym kroku wykorzystac

Chusteryczka
    Miejscowość
    Irlandia/Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bushido Zobacz posta
    dyskusja jest wazna i potrzebna ale IMO w POlsce przedsiebiorcy sa zarzynani i tyle .ZUS to jakas paranoja. Mam porownanie bo jestem przedsiebiorca tu i w Kanadzie .
    Rozumiem tez , ze handmade nie jest za darmo i material jak i wykonastwo kosztuje.
    zastanawia mnie tez to dlaczego ten sam produkt tu kosztuje krocie na zachodzie nie ?
    imo Polska jest takim krajem ,wybaczcie porowanie, niewolnikow, ktorych mozna na kazdym kroku wykorzystac
    IMHO chciwosc dystrybutorow plus haracz podatkowo ZUS-owy. W Polsce jest coraz wiecej sieciowek jak np. Mothercare czy Sephora (zeby juz odejsc od pieluszek) gdzie ceny tych samych produktow sa drozsze niz w Irlandii i UK. Ja tez tego nie pojmuje. I te pozal sie boze promocje 5% lub 10%. No ale z podejsciem "nie bedzie nam tu klient robil wymagan" nie ma sie co dziwic.
    Zeby nie bylo - nie pije do malych firm handmade w tym poscie. Tu akurat uwazam, ze cenia sie za malo, co juz zreszta pisalam.

I tez bym z checia zobaczyla polskie pieluszki w sklepach pieluszkowych. Moglabym np. kupic sobie po jednej z kazdej marki i placic raz za przesylke zamiast kazda zamawiac osobno ze strony producenta. I moze wtedy bylaby szansa na fajna promocje, albo znizke przy kupnie wiekszej ilosci.
    Ostatnio edytowane przez Ananke ; 02-06-2012 o 12:47
    A. 02.2010, T. 06.2012

Uprawnienia umieszczania postów