Pokaż wyniki od 1 do 20 z 209

Wątek: Nie zniechęca Was cena?

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar aginia
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Zgadzam się z PondoCeny nowych pieluch są zdecydowanie za wysokie - nie wnikam w to, czy dziewczyny są w stanie w ogóle na tym porządnie zarobić, wiem że nie szyjąc tysiąca sztuk dziennie więc cena musi być wyższa ale jako klient stwierdzam - za drogo! Miałam podobną sytuacje jak Magda, kolezanki na osiedlu zagadneły mnie ile kosztuje taka pielucha i ile ich trzeba... cóż przyznaję, zanizyłam cene bo nie chciałam ich zniechecać
    Piszecie, ze przeciez mozna pieluchować wielo tanio - owszem, ale jesli ktoś chce zacząć to zanim trafi na handmady, wymianki i bazarek to jednak jednak najpierw spotka się ze sklepami z wielo i tu mina mu zrzednie
    Kuba - 2004, Jaś -2006, Franio -2011 i Józio 2014

Chusteryczka
    Miejscowość
    Irlandia/Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aginia Zobacz posta
    Piszecie, ze przeciez mozna pieluchować wielo tanio - owszem, ale jesli ktoś chce zacząć to zanim trafi na handmady, wymianki i bazarek to jednak jednak najpierw spotka się ze sklepami z wielo i tu mina mu zrzednie
    No dokladnie.I nie kazdy ma ochote na tetre i otulacz. Wielo sa reklamowane jak cos co jest tak latwe jak jednorazowki, imho tetra plus otulacz sie do tej kategorii nie zaliczaja.
    A. 02.2010, T. 06.2012

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

A ja już mam poszukiwania ideału za sobą i powiem Wam szczerze, że niekoniecznie drogie = dobre. Nie lubię pieluch handmade, nie lubię formowanek, nie lubię i już. Wolę kupić kilka pieluch kieszonek z wyższej półki + Flipa z oryginalnymi wkładami. A to niestety duuuużo kosztuje... Chinki nam się nie sprawdziły, niestety.
    Doradca Noszenia ClauWi®
    Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Wielo w wersji AIO, SIO, kieszonki są drogie. Przynajmniej dla mnie.
    Stąd moja miłość do Flipów i tetry!

Chustoguru Awatar MonikaK
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

to powiedzcie mi- ile Waszym zdaniem powinna kosztować dobrej jakości pielucha? uszyta z porządnych materiałów i dobrze wykonana? w sensie jaka cena nie odstrasza tylko przyciąga?
    Ignacy 2009, Antoni 2011, Szymon 2014, Józek 2016, Franciszek 2018... fasolka 2020

https://manymum.blogspot.com/

Guest
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MonikaK Zobacz posta
    to powiedzcie mi- ile Waszym zdaniem powinna kosztować dobrej jakości pielucha? uszyta z porządnych materiałów i dobrze wykonana? w sensie jaka cena nie odstrasza tylko przyciąga?
    odpowiem Ci bo Cię lubię

jak zaczynałam z Kaliną to na jedno wydawałam ok 200 zł i tyle przeznaczałam miesięcznie na wielo co pozwolił mi w ciągu pół roku uzbierać ładny stosik bo pieluchy kosztowały ok 50 zł z wkładem lub aio totbotsa od których zaczynałam
    czyli biorąc pod uwagę wzrost Vat to Twoje ceny dla mnie są ok

Chustoholiczka Awatar calineczka
    Miejscowość
    100km od Torunia i 100km od 3Miasta

Domyślnie

a ja uwielbiam kieszonki handmade!!! zaczynalam ponad 3 lata temu od pieluszek yetty. mam nappi, maleme... mam tez kupione kieeedys bg i zdecydowanie wole handmade. koszt zakupu jest duzy,ale jednorazowe tez drogo wychodza. no i przy dwojce dzieci wielo jednak sa na +.
    mnie bardziej zastanawia koszt prania-ja piore co drugi dzien w 50stopniach same pieluchy. gdy uzywalam jednorazowek pralam ze 3 razy na tydzien (bo mam pralke 9kg zaladunku). mam wrazenie ze prad podrozy sprawe.nie mowiac o proszku i dodatku antybakteryjny+kosztach wysyłki tychze.
    dla mnie pielucha za 50-55zł. jest ok.
    tylko w tej cenie nie ma wkładu

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Nie zniechęca(ła) mnie. Równie dobrze mogłabym siedzieć i biadolić, że nie trenuję biegania, bo buty takie drogie, specjalna odzież potrzebna, krokomierze i dżipiesy, a prawda taka, że można i w tenisówkach dygać, jeno mi się nie chce tyłka ruszyć.
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez egla30 Zobacz posta
    A ja już mam poszukiwania ideału za sobą i powiem Wam szczerze, że niekoniecznie drogie = dobre. Nie lubię pieluch handmade, nie lubię formowanek, nie lubię i już. Wolę kupić kilka pieluch kieszonek z wyższej półki + Flipa z oryginalnymi wkładami. A to niestety duuuużo kosztuje... Chinki nam się nie sprawdziły, niestety.
    Wielo ma tę ogromną przewagę nad jeznorazówkami, że wybor jest duzo wiekszy - i zalezy od wielu czynnikow, wygody rodzica takze, a z tego co wymienilas mam kilka kieszonek z wyzszej polki na wyjscia a flip to IMO najgorszy z mozliwych wybor. Co kto lubi i dla kazdego cos milego

Cytat Zamieszczone przez baryłka Zobacz posta
    odpowiem Ci bo Cię lubię

jak zaczynałam z Kaliną to na jedno wydawałam ok 200 zł i tyle przeznaczałam miesięcznie na wielo co pozwolił mi w ciągu pół roku uzbierać ładny stosik bo pieluchy kosztowały ok 50 zł z wkładem lub aio totbotsa od których zaczynałam
    czyli biorąc pod uwagę wzrost Vat to Twoje ceny dla mnie są ok
    podpisuje się zaczynalam identycznie - czasem szalalam do 300 i tyle a potem przez pol roku nie kupilam nic

Cytat Zamieszczone przez kammik Zobacz posta
    Nie zniechęca(ła) mnie. Równie dobrze mogłabym siedzieć i biadolić, że nie trenuję biegania, bo buty takie drogie, specjalna odzież potrzebna, krokomierze i dżipiesy, a prawda taka, że można i w tenisówkach dygać, jeno mi się nie chce tyłka ruszyć.

ide poczytac gdzie tu sie te lajki reputacji daje
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chustomanka Awatar Gardenia
    Miejscowość
    BW / Gorce

Domyślnie

pewnie że odstraszają, dlatego głównie używamy flipa + tetry wolałabym wełniaki ale tu ceny już mnie przerastają. mam też kieszonki 'chinki" i u nas się sprawdzają. na noc pampki.

niestety cenowo chyba wszędzie jest podobnie. porównywałam ceny w Uk, Czechach, Słowacji - wychodzi mniej więcej tak samo czyli... za drogo

wg mnie dobra cena to max 50 zł za kieszonkę, formowanKę
    mama przedszkolaków

Chustonówka Awatar gilese
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

Odstraszają, a nie lubię tetry i otulaczy, więc trochę mi żal że mój stosik sporo kosztował... Stówa za pieluchę to zdecydowanie za dużo, nawet jeśli kupuję jedną, dwie pieluchy miesięcznie. Większość mojego stosiku pochodzi z bazarku i z Chin, mam dwie nowe droższe "markowe" pieluchy i powiem szczerze różnicy wielkiej nie widzę.
    Szwagierka ostatnio pytała ile taka pielucha kosztuje, pokazałam jej suszące się pieluszki na słońcu i powiedziałam prawdę, trochę ją zamurowało, nie sądzę żeby zechciała spróbować wielo, właśnie przez te ceny...

Chustonówka
    Miejscowość
    Skawina

Domyślnie

Ceny przerażają,dobrze że już jestem po poszukiwaniu ideału i znalazłam tetre+flip i tym sposobem nie jestem nowoczesną eko mamą bo pieluchuję starym sprawdzonym sposobem. Czasami upapram się kupą dziecka ale satysfakcja zaoszczędzonych pieniędzy bezcenna Mam dwie pieluszki z wyższej półki i niestety leżą i pachną a na jedną wydałam 90 zł. Za paczkę pieluch w Rossmanie płacę 22zł, i nie mam siły przekonywania do ekonomiczności pieluch wielo nad pompków. W temat wielo trzeba się naprawdę wgłębić aby poczuć sens takiego wychowania dziecka.

Chustomanka Awatar Gardenia
    Miejscowość
    BW / Gorce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gilese Zobacz posta
    Odstraszają, a nie lubię tetry i otulaczy, więc trochę mi żal że mój stosik sporo kosztował... Stówa za pieluchę to zdecydowanie za dużo, nawet jeśli kupuję jedną, dwie pieluchy miesięcznie. Większość mojego stosiku pochodzi z bazarku i z Chin, mam dwie nowe droższe "markowe" pieluchy i powiem szczerze różnicy wielkiej nie widzę.
    Szwagierka ostatnio pytała ile taka pielucha kosztuje, pokazałam jej suszące się pieluszki na słońcu i powiedziałam prawdę, trochę ją zamurowało, nie sądzę żeby zechciała spróbować wielo, właśnie przez te ceny...
    tu się zgodzę. nie raz już opowiadałam dumna z siebie jak to używamy wielo i jakie to ekonomiczne po czym akurat ktoś zapytał o cenę najdroższej pieluszki w moim stosiku (a zarazem najładniejszej) i zapadła cisza....
    mama przedszkolaków

Uprawnienia umieszczania postów