Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: załamana chustomama

Chusteryczka Awatar sensibileanima
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

noszenie przodem do świata zwiniętej Jagody też przerabialiśmy, teraz z powodu asymetrii nosimy ją przodem do świata ale na boku, że wygląda jak Małysz na początku kariery ;P
    Georgina, nasza Jagoda się w 2X nie daje zawiązać za skarby świata i dopiero wtedy się wygina :/ na razie została nam kieszonka, jak jest na granicy snu i plecak prosty, który dopiero trenujemy i zobaczymy co z tego wyjdzie ;P

Chustofanka Awatar Maminek
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sensibileanima Zobacz posta
    mamy kręcz szyi i mocne skrzywienie ciałka przez to i niestety powiedziała, że nie powinniśmy jej nawet po domu nosić w pionie
    generalnie kręgosłup nie lubi wszelkiego pionizowania oraz symetrii, to jest dobre wskazanie dla każdego zdrowego niemowlęcego kręgosłupka.
    polecam chwyty z książek P.Zawitkowskiego

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

heh... magia polega na tym, że "pionizowanie" (wg fizjoterapeutów) to trzymanie kręgosłupa i głowy w takiej pozycji: |. czyli, że główka "naciska" na kręgosłup. natomiast jeśli dziecko jest dobrze zawiązane w chuście (wiem na bank, że w kangurze, nie wiem jak w innych wiązaniach), to kręgosłup jest taki: C. i to nie jest już pionizacja

Chusteryczka Awatar sensibileanima
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    heh... magia polega na tym, że "pionizowanie" (wg fizjoterapeutów) to trzymanie kręgosłupa i głowy w takiej pozycji: |. czyli, że główka "naciska" na kręgosłup. natomiast jeśli dziecko jest dobrze zawiązane w chuście (wiem na bank, że w kangurze, nie wiem jak w innych wiązaniach), to kręgosłup jest taki: C. i to nie jest już pionizacja
    Mi.. teraz to i my to wiemy, a i nasza fizjoterapeutka, co jak Ci pisałam w innym poście idzie na kurs chustonoszenia

Uprawnienia umieszczania postów