Przekopałam internet i nasze forum, i niestety nie znalazłam dokładnych wymiarów panela w Marsupi. Chodzi mi dokładnie o szerokość i długość.
Czy ktoś kto ma Marsupi na stanie może zmierzyć i napisać?![]()
Przekopałam internet i nasze forum, i niestety nie znalazłam dokładnych wymiarów panela w Marsupi. Chodzi mi dokładnie o szerokość i długość.
Czy ktoś kto ma Marsupi na stanie może zmierzyć i napisać?![]()
Gad 2011
Jutro Ci zmierzę, marsupi pożyczone, ale właśnie jutro powinno wrócić. Co do centymetra może być trudno zmierzyć, bo tam wpadnięcie na pupkę jest i panel niezbyt szeroki, żeby maluszka nie nosić w rozjechanej żabie, tylko podkurczyć nóżki i zbliżyć je do siebie.
starsza siostra - 08.08.08, młodsza siostra - 06.10.10
-----------------------
Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl
Ale on ma już pół roku,jeśli nawet na szerokość będzie dobre, to może się okazać, że jest już na nie za ciężki. Myśmy nosili Fistaszka tak do września, miał wtedy 7 miesięcy, ważył coś ponad 7 kg. Wiesz, niby producenci piszą, że to nosidło nadaje się do kilkunastu kilogramów, ale moim zdaniem już koło 7 jest niewygodnie i ma się wrażenie, jakby się dziecko nosiło w niedociągniętej chuście.
Fistaszek jest z nami od lutego 2011
dla sześciomiesięcznego dziecka nie ma już sensu, będzie za małe lub zaraz wyrośnie
wymiary świeżo wypranego Marsupi, jeszcze bez prasowania ale po prasowaniu może być różnica 1 cm, o ile w ogóle będzie
panel -
szerokość na dole bez użycia paska zmniejszającego - 25 cm
szerokość na górze od końca szelki do końca szelki - 38 cm
wysokość bez pasa biodrowego bez zapięcia napkami 30 cm
wysokość bez pasa przy zapięciu pierwszą napką 35 cm
wysokość bez pasa przy zapięciu drugą napką 40 cm
szerokość paska zmniejszającego - 22 cm
Pola 2011