Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 60 z 97

Wątek: schizy zaliczam nosidelkowe

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Truscaveczka Zobacz posta
    Dziewczynyyyyy, to coś na drzwi to nie jest prawdziwy produkt. Jest taka dziedzina sztuki (chwilowo mam zaćmienie i nie pamiętam nazwy), która zajmuje się właśnie takim designem - tylko powstające rzeczy są nierealne. Typu filiżanka dla leworęcznych albo masażer wielkiego palca u stopy.
    Serio piszesz?...Uffff.... Jeżeli tak jest, kamień spadł mi z serca i potoczył się z hukiem w przepaść.

W każdym razie masz za to punkta reputacji ode mua .

"Czytelnik może żyć życiem tysiąca ludzi, zanim umrze. Człowiek, który nie czyta, ma tylko jedno życie." G.R.R. Martin

Chusteryczka Awatar alifi
    Miejscowość
    Rydzynki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dirk5 Zobacz posta

W każdym razie masz za to punkta reputacji ode mua .
    Właśnie czytam, że w reputacyjnym wątku nieźle punktami żonglujecie. Powinnam się wgryźć w temat?
    Kajetan Iwo (31.01.2008) Kalina Jagoda (16.05.2011)

UWIERZYŁAM W ŻYCIE POZAFORUMOWE

Chustoguru Awatar mamaslon
    Miejscowość
    WLKP

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alifi Zobacz posta
    Właśnie czytam, że w reputacyjnym wątku nieźle punktami żonglujecie. Powinnam się wgryźć w temat?
    no ja Ci juz pare przyznałam...hahah...
    Kruszynka 2010
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci
    LULAMY Akademia Chustonoszenia
    Specjalistka od metody karmienia dzieci- BLW (Bobas Lubi Wybór), Certyfikowany uczestniczka szkolenia z BLW prowadzonego przez Gill Rapley.
    BabyLedWeaning
    oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
    moje zwierzaki i

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Wgryzaj się, wgryzaj- już tam było o Tobie ...

"Czytelnik może żyć życiem tysiąca ludzi, zanim umrze. Człowiek, który nie czyta, ma tylko jedno życie." G.R.R. Martin

Chusteryczka Awatar alifi
    Miejscowość
    Rydzynki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dirk5 Zobacz posta
    Wgryzaj się, wgryzaj- już tam było o Tobie ...
    Jeny! Co Wyście tam...? Lece!

edit: Powróciłam. Ale długi ten wątek
    Ostatnio edytowane przez alifi ; 26-05-2012 o 11:27
    Kajetan Iwo (31.01.2008) Kalina Jagoda (16.05.2011)

UWIERZYŁAM W ŻYCIE POZAFORUMOWE

Chusteryczka Awatar mimka
    Miejscowość
    Francja póki co...

Domyślnie

Trzeba mieć jaja, wyczucie i dryg do takich numerów. Mama jest dziennikarką

brawa dla Mamy
    jasne, że wisiadła z nieświadomości są. no i dlatego, że szybciej, a nie jakieś babranie się w długiej szmacie...
    ja tutaj widzę praktycznie same wisiadła...(( generalnie już się przyzwyczaiłam, choć zawsze patrzę ze współczuciem...(delikatnie mówiąc).
    Kiedyś na placu zabaw... około godziny 17.30, rozmyślając o tym, jak to mamy właśnie schodzą się po swoje dzieci, przejmując je od niań, zauważyłam panią obok, która zaczęła motać chustę! Wow, myślę, chce nadrobić ten czas, gdy była w pracy, teraz poprzytula synka, pogada z nim, no fajnie, że są i tu świadomi rodzice. Moje przemyślenia zahamowała ta sama pani... wkładając swego synka do tej chusty przodem do świata.
    Aaaaaaaaaaaaaaaaa, szlag by to

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Jakiś miesiąc temu wdziałam 2 panie, gadające ze sobą i dumnie idące z dziećmi w wisiadłach przodem do świata

Na przystanku raz stała sobie pani, dziecko w wisiadle, główka na wysokości pasa tej pani Spało wykrzywione, do tego jak się pani ruszyła to się odbijało jak torebka

Niedawno też widziałam mega grubą panią z dzieckiem przodem do świata, plecki dziecka opierały się o duży brzuch tej pani

Kilka dni temu natomiast widziałam pana, wisiadło dość luźno zapięte, odbijało się o jego brzuch. Chyba niewygodnie mu było tak nieść, bo wrzucił sobie dziecko na ramię Tylko po co mu to nosidełko w takim razie

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Dzisiaj na bazarku:
    Ja jedna z chustą. Pełno wózków.
    I 2 wisiadła - jedno BB przodem do świata
    Drugie jakieś inne, dzieć w prawdzie przodem do mamy, za to główka na wysokości piersi, tak pomiędzy nimi, albo i nawet niżej

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez belfe Zobacz posta
    wpadł mi do głowy - wredny pomysł
    jak jeszcze raz zobacze kogoś z wisiadłem to powiem :
    " konsultował Pan/i noszenie tak małego dziecka w takim wisiadle z ortopedą ? bo jeżeli nie to za jakieś 6 misiecy zapraszam na rechabilitacje z dzieciatkiem "
    nie wiem czy dam rade to powiedziec bo we mnie sie odrazu gotuje , serce mi wali jak kogos takiego widze lae chyba sie przemoge - ludzie są nieuswiadomieni ze robia krzywde dzieciom
    Podobny tekst usłyszałam ja z małym w chuście......pani była w podeszłym wieku i mówiła, że jest fizjoterapeutką.........a na koniec głupiego komentarza zaproponowała mi
    ew. nosidło (spytałam się czy ztywne, potwierdziła). Dodam, że mały miał wtedy miesiąć....
    Raduś 21.02.2009 i Piotruś 09.06.2011

Chustoholiczka Awatar Padthai
    Miejscowość
    Wrocław, Kłodzko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agataamb Zobacz posta
    Podobny tekst usłyszałam ja z małym w chuście......pani była w podeszłym wieku i mówiła, że jest fizjoterapeutką.........a na koniec głupiego komentarza zaproponowała mi
    ew. nosidło (spytałam się czy ztywne, potwierdziła). Dodam, że mały miał wtedy miesiąć....
    stara szkola - twardy materac, usztywniane buty i zawijanie na sztywno ;P
    Tomek (III.07) Asia (X.09)

Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule® Dresden
    http://fotelik.blox.pl/html

Chustofanka

Domyślnie

U mnie na podwórku jedna sasiadka nosi kilkumiesięczne niemowlę przodem do swiata, zawsze, gdy ja zobaczę, to mam ochote zabierać stamtąd mloda i przenieść się z zabawa gdzie indziej, bo odczuwam niemal fizyczny dyskomfort, szczegolnie, ze ona to potrafi z godzinę tak sobie nosić dziecko, cały czas je podtrzymując pod pupa oczywiście.

Chustonoszka Awatar kamilajka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aniika Zobacz posta
    W rodzinie meza, bujali dziecko w foteliku samochodowym, czesto i gesto i tez tego nie skomentowalam, bo wiedzialam, ze i tak do nic nie dotrze.
    A czemu to złe? Chodzi o ten tzw. syndrom dziecka podrzucanego?
    Natalka (29.06.2012 r.), Zosia-Aniołek* (01.2014 r.*), Piotrek (04.12.2014)

http://zrobionezkartonu.pl/

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

koło mnie tez nosi takie malenstwo przodem do swiata....strasznie mnie to boli ale nie wiem co robic...nie znam kobiety a widzialam ze inna sasiadka z klatki obok jej tam cos pomagala to zlozyc moze i jej pozyczyla

ale chadza tez mamuska w chuście niezbyt dobrze zawiazanej kieszonce i tez nie wiem czy to dobrze....

Chustonówka

Domyślnie

ale chadza tez mamuska w chuście niezbyt dobrze zawiazanej kieszonce i tez nie wiem czy to dobrze....[/QUOTE]

A co jest zźle w tej kieszonce, bo ja tez początkująca jestem i się zawsze zastanawiam, czy małą dobrze zachustowałam....

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

a no źle ma dociągnietą chuste bo luzy przy szyi takie że glowa dynda i trzyma rękoma....też niemiło patrzeć

Chustoholiczka Awatar roneczka
    Miejscowość
    Morąg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aniika Zobacz posta
    W rodzinie meza, bujali dziecko w foteliku samochodowym, czesto i gesto i tez tego nie skomentowalam, bo wiedzialam, ze i tak do nic nie dotrze.
    A co złego jest w tym bujaniu?
    Pytam, bo ja ostatnio bujam dwulatka do snu ( zamiast piersi syn akceptuje to bujanie).

Pokarm jest w głowie a nie w cyckach

http://www.avast.com/pl-pl/get/3PZrfmgB

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roneczka Zobacz posta
    A co złego jest w tym bujaniu?
    Pytam, bo ja ostatnio bujam dwulatka do snu ( zamiast piersi syn akceptuje to bujanie).
    Może nie chodzi o bujanie tylko o fotelik? W sensie, że dziecko nie powinno za długo w nim być? W mojej rodzinie też było dziecko, które jako mniejsze niemowlę chyba większość czasu spędzało w foteliku, ale ja wtedy miałam 18 lat więc nawet nie wiedziałam że coś nie tak
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chustomanka
    Miejscowość
    Usa

Domyślnie

Wróciłam właśnie znad naszego morza. Dwa tygodnie byłam i przez ten czas widziałam sporo wózków (ogólnie nie mam nic przeciwko samemu wózkowi, sama korzystam i z niego i z nosidła, ale ludzie - po plaży...?), żadnej chusty (!) za to sporo wisiadeł. Szok. Byłyśmy trzy - ja z Tulą i moje dwie koleżanki z Marsupi, reszta to same wisiadełka. Byłam w szoku, bo spodziewalam się raczej widoku chust i miękkich nosidełek, a tu przykra niespodzianka.
    Szkoda, BB ma chyba zbyt dobrą reklamę, poza tym jest skandynawskie (chyba) a to u nas ostatnio synonim dobrego produktu, szczególnie dla dzieci. A swoją drogą, czy wszystkie BB są wisiadłami? Nie badałam nigdy tej marki, więc nie wiem. A pytam tylko z czystej ciekawości (i przepraszam za OT).

Chusteryczka Awatar sensibileanima
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

my wczoraj w smyku widzieliśmy Panią z wisiadełkiem i może sam widok, by mnie tak nie zdziwił, gdyby nie fakt, że Pani miała tak nisko założone wisiadło, że obijała swoimi nogami, nogi dzieciaczka masakra jakaś

i jakie zdziwienie było na widok Jagody w chuście, to już nawet nie wspomnę

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Dzisiaj w drodze z bazarku do domu 2 wisiadła, w tym jedno z dzieciem przodem do świata

Uprawnienia umieszczania postów