Pokaż wyniki od 1 do 20 z 97

Wątek: schizy zaliczam nosidelkowe

Mieszany widok

Chustomanka Awatar olmis

Domyślnie

na all jest baby bjorn firmowane jako super nosidło, zalecone jako jedyne do noszenia synka przez fizjoterapeutę z powodu ułożenia nóżek w pozycji żabki........
    i nad czym ubolewam jest to aukcja charytatywna...
    a może tak składka na tego BB, żeby pomóc małemu autyście, nie narazić nikogo na to nosidełko i przekazać je do celów edukacyjnych?
    starsza siostra - 08.08.08, młodsza siostra - 06.10.10
    -----------------------
    Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl

Chustoholiczka Awatar ślimaczuś
    Miejscowość
    Radom / Warszawa

Domyślnie

Wieszak mnie przeraził, dobrze, ze forum znalazłam. Szkoda dzieciaczków. Ja ostatnio znajomą uświadamiałam w kwestii nosidełek, dziwne bo w chuście i w wisiadle nosi i chodzika uzywa.
    Jaśnie Pan małżonek 25.07.2009 r., Angelika 09.11.2009 r. (*)

Umiesz liczyć licz na siebie

Chustomanka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

a pomyśleć, że jak kiedyś z młodym poszłam w BB do pediatry, to sie zachwycała i myślała że to zalecone przez ortopedę ze względu na bioderka... a my się cieszyliśmy, że to takie zdrowe :/

Chusteryczka Awatar miss_kumcia
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Najgorsze chyba w tych nie ktorych "nosidelkach" to jest chyba cena.. bo jak ktos nie znajacy sie w temacie ma do wyboru Tuli za 385zl a "nosidlo z all super extra cool" za nawet 39zl,to raczej oczywiste co niestety wybierze..
    Gad 2011

Chustoholiczka Awatar brikola
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

o jacie, ale ię uśmiałam z opisu tego podlinkowanego wisiadła

1. OFEROWANE NOSIDEŁKO ZOSTAŁO SKLASYFIKOWANY JAKO NAJLEPSZE W KATEGORII NOSIDEŁEK DOSTĘPNYCH NA RYNKU PRZEZ CZASOPISMO BABY BABY!~ ?? widział kto gdzieś czasopismo baby baby? Rozumiem, ze to jakiś ciężki autorytet

2.Specjalne usztywnione oparciechroniące kręgosłup i główkę dziecka. ~ chroniące przed czym?? przed uderzeniem w ścianę?

3.Pas biodrowy umożliwia zmianę pozycji nosidełka bez wyjmowania Dziecka. ~ WOOOW ciekawe, ze każde porządne nosidło ergonomiczne ma w instrukcji, żeby nie odpinać nigdy pasa biodrowego póki dziecko jest w nosidle... a tu kurcze innowacja normalnie!

4. Dzięki specjalnej konstrukcji dziecko ma zagwarantowaną poprawną do rozwoju kręgosłupa ~ SERIO? dzięki tym usztywnieniom? no tak, przecież dziecko się rodzi ze sztywnym kręgosłupem na płask...

i te foty zachęcające

Chustomanka Awatar Aniika

Domyślnie

Ogolnie sztywnosc jest bardzo modna w kontakcie z noworodkiem. Przeciez dla noworodka polecaja materac gryczano-kokosowy sztywny jak plaska decha i dzieciatko ma na nim lezec i spac.

Chusteryczka Awatar belfe
    Miejscowość
    Polska ;)

Domyślnie

wpadł mi do głowy - wredny pomysł
    jak jeszcze raz zobacze kogoś z wisiadłem to powiem :
    " konsultował Pan/i noszenie tak małego dziecka w takim wisiadle z ortopedą ? bo jeżeli nie to za jakieś 6 misiecy zapraszam na rechabilitacje z dzieciatkiem "
    nie wiem czy dam rade to powiedziec bo we mnie sie odrazu gotuje , serce mi wali jak kogos takiego widze lae chyba sie przemoge - ludzie są nieuswiadomieni ze robia krzywde dzieciom

Chustomanka Awatar Aniika

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez belfe Zobacz posta
    " konsultował Pan/i noszenie tak małego dziecka w takim wisiadle z ortopedą ? bo jeżeli nie to za jakieś 6 misiecy zapraszam na rechabilitacje z dzieciatkiem "
    nie wiem czy dam rade to powiedziec bo we mnie sie odrazu gotuje , serce mi wali jak kogos takiego widze lae chyba sie przemoge - ludzie są nieuswiadomieni ze robia krzywde dzieciom
    Moim zdaniem to przesada, serio ja bym czegos takiego nie powiedziala obcej osobie, a nawet komus kogo znam. Lepiej taktownie i spokojnie.

W rodzinie meza, bujali dziecko w foteliku samochodowym, czesto i gesto i tez tego nie skomentowalam, bo wiedzialam, ze i tak do nic nie dotrze.

Chustonoszka Awatar kamilajka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aniika Zobacz posta
    W rodzinie meza, bujali dziecko w foteliku samochodowym, czesto i gesto i tez tego nie skomentowalam, bo wiedzialam, ze i tak do nic nie dotrze.
    A czemu to złe? Chodzi o ten tzw. syndrom dziecka podrzucanego?
    Natalka (29.06.2012 r.), Zosia-Aniołek* (01.2014 r.*), Piotrek (04.12.2014)

http://zrobionezkartonu.pl/

Chustoholiczka Awatar roneczka
    Miejscowość
    Morąg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aniika Zobacz posta
    A co złego jest w tym bujaniu?
    Pytam, bo ja ostatnio bujam dwulatka do snu ( zamiast piersi syn akceptuje to bujanie).

Pokarm jest w głowie a nie w cyckach

http://www.avast.com/pl-pl/get/3PZrfmgB

Chustomanka Awatar randia
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Nie obraź się, ale jakby do mnie podszedł ktoś z takim tekstem, to powiedziałabym, że ja już od dziś zapraszam Panią/Pana na korepetycje z dobrego wychowania, po czym odeszłabym stwierdzając w duchu, że kolejna nawiedzona baba (pomijając już fakt, że pewnie połowa z tych osób konsultowała się z ortopedą).
    IMO nie różni się taki tekst (zarówno w kwestiach taktu jak i celowości) od nagabywań ludzi mówiących, że krzywdzi się dziecko karmieniem piersią czy dusi się je nosząc w chuście, takie agresywno-oceniające teksty raczej nie skłaniają do refleksji.

Za to w kwestii schizy wisiadłowej, ostatnio niemąż spotkał jakąś panią ze starszym dzieckiem w ergo na plecach. On raczej nie jest skory do zaczepiania obcych, ale stali gdzieś - chyba w jakiejś kolejce - więc odważył się przeprosić Panią i zagadać czy nosiła tez w tym ergonomiku na plecach małe dziecko i czy było jej wygodnie. Pani uśmiechnęła się i powiedziała, że nie nie, takie malutkie dziecko to raczej z przodu się nosi, w nosidełku baby bjorn. Niemąż podziękował i uciekł
    Ja wisiadła widuję regularnie, w zasadzie tylko w centrach handlowych. Cóż kolejny powód, żeby tam bywać jak najmniej
    mama Tolka 01.08.2011 i Sary 27.04.2014

Chusteryczka Awatar belfe
    Miejscowość
    Polska ;)

Domyślnie

zauważcie że napisałam - " wpadł mi do głowy wredny pomysł "

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Podobny tekst usłyszałam ja z małym w chuście......pani była w podeszłym wieku i mówiła, że jest fizjoterapeutką.........a na koniec głupiego komentarza zaproponowała mi
    ew. nosidło (spytałam się czy ztywne, potwierdziła). Dodam, że mały miał wtedy miesiąć....
    Raduś 21.02.2009 i Piotruś 09.06.2011

Chustoholiczka Awatar Padthai
    Miejscowość
    Wrocław, Kłodzko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agataamb Zobacz posta
    Podobny tekst usłyszałam ja z małym w chuście......pani była w podeszłym wieku i mówiła, że jest fizjoterapeutką.........a na koniec głupiego komentarza zaproponowała mi
    ew. nosidło (spytałam się czy ztywne, potwierdziła). Dodam, że mały miał wtedy miesiąć....
    stara szkola - twardy materac, usztywniane buty i zawijanie na sztywno ;P
    Tomek (III.07) Asia (X.09)

Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule® Dresden
    http://fotelik.blox.pl/html

Uprawnienia umieszczania postów