Pokaż wyniki od 1 do 20 z 97

Wątek: schizy zaliczam nosidelkowe

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar Padthai
    Miejscowość
    Wrocław, Kłodzko

Domyślnie schizy zaliczam nosidelkowe

gdzie nie spojrze tam wisidla
    to jakas epidemia?
    Wczoraj widzialam ok rocznego chodzocego chlopczyka wisiacego na kroczu, przodem do rodzica. Nogi mial sztywne, palce u nog spiete i podciagniete do gory, a tatus go poduszka potraktowal , zeby mu wygodniej bylo, wiec odchylony w jakiejs dziwacznej pozie.
    NOrmalnie niedobrze mi sie zrobilo - schize mam.
    Kiedys bym podeszla i zagadala, a teraz poprostu zwialam cignac woje dzieciaki jak naszybciej
    Tomek (III.07) Asia (X.09)

Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule® Dresden
    http://fotelik.blox.pl/html

Chustofanka

Domyślnie

Po dwóch latach czytania na forum, tak mi się zrobiło, że jak widzę dziecię w wisiadle,przodem do świata, to mnie wszystko boli. Obcych nie zaczepiam, nie zagaduję...a wśród znajomych, staram się "uświadamiać", że nie każde nosidło jest dobre dla ich dziecka. Jednak mam wrażenie, że odbierana jestem za przewrażliwionego czubka
    Ostatnio edytowane przez zebrocha ; 23-05-2012 o 19:32 Powód: lit
    czasami nie mam polskich znakow, przepraszam

Chustomanka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

zebrocha - mam podobnie...
    ale raz miałam juz odruch łapania kobity, która dumna niosła malca przodem do świata, kopiąc jego nóżki, a całe dziecie aż skakało i dyndało się do przodu pod wplywem jej szybkiego kroku i taka dumna była.... Masakra, ale zbyt szybko zwiała w drugą stronę, a ja z młodym na nogach nie mogłam jej gonić :/

Chustofanka Awatar Apulina
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

też ostatnio widziałam dziecię wisiało tacie na wysokości pasa - jak torebka... dobrze, że mu ów tata chociaż główkę podtrzymywał (swoją drogą, że też nie zastanowią się ci rodzice, że skoro dziecko zwisa, a główka opada pod dziwnym kątem to niespecjalnie maluchowi wygodnie jest?) żal mi się malucha zrobiło, i uciekłam jak najszybciej... w takich sytuacjach mam nadzieję, że się zniechęcą i jeśli nie nawrócą na chusty porządne to chociaż wrócą do wózków

Chustoholiczka Awatar Padthai
    Miejscowość
    Wrocław, Kłodzko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Apulina Zobacz posta
    też ostatnio widziałam dziecię wisiało tacie na wysokości pasa - jak torebka... dobrze, że mu ów tata chociaż główkę podtrzymywał (swoją drogą, że też nie zastanowią się ci rodzice, że skoro dziecko zwisa, a główka opada pod dziwnym kątem to niespecjalnie maluchowi wygodnie jest?) żal mi się malucha zrobiło, i uciekłam jak najszybciej... w takich sytuacjach mam nadzieję, że się zniechęcą i jeśli nie nawrócą na chusty porządne to chociaż wrócą do wózków
    juz lepiej wozki niz te wisiadla, bo nie wyrobie
    Tomek (III.07) Asia (X.09)

Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule® Dresden
    http://fotelik.blox.pl/html

Chustomanka Awatar olmis

Domyślnie

U mnie w klatce obok zamieszkalo wisiadło przerazona jestem
    starsza siostra - 08.08.08, młodsza siostra - 06.10.10
    -----------------------
    Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl

Chustomanka Awatar Aniika

Domyślnie

Ja nie zagaduje, niedawno widzialam mame trojki dzieci, najmlodsze wisialo przodem do swiata. I tak sobie pomyslalam, ze pewnie juz trzecie tak wisi.
    Ostatnio zwrocilam uwage mamie, ktora miala dziecko w tkanej chuscie i ono doslownie wisialo i jescze spalo, wiec musialam sie odezwac, ale bylo mi troche glupio.

Chustonówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aniika Zobacz posta
    Ja nie zagaduje, niedawno widzialam mame trojki dzieci, najmlodsze wisialo przodem do swiata. I tak sobie pomyslalam, ze pewnie juz trzecie tak wisi.
    Ostatnio zwrocilam uwage mamie, ktora miala dziecko w tkanej chuscie i ono doslownie wisialo i jescze spalo, wiec musialam sie odezwac, ale bylo mi troche glupio.
    Nie krępuj się zwracać uwagi. Ja nie miałam pojęcia, że coś jest nie tak z moim chuściochem póki mi ktoś mądrzejszy uwagi nie zwrócił, podeszła do mnie w sklepie dziewczyna, że tu i tu trzeba dociągnąć itd.
    A o ile wygodniej się zrobiło nam obojgu jak zaczęliśmy się lepiej wiązać.

Uprawnienia umieszczania postów