Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: dwa pytania pieluszkowe

Chustonoszka
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie dwa pytania pieluszkowe

Tak sie zastanawiam czy mozna spierac plamy z pieluch za pomoca mydla.Ma to jakies znaczenie? Nie mam miejsca na kubelek na pieluchy w lazience i dlatego przepieram je najpierw recznie (czasami wlasnie mydlem jak sa plamy) i susze a dopiero jak mi sie nazbiera na pranie to piore. Mozna pieluchy suszyc na kaloryferze?

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie Re: dwa pytania pieluszkowe

Ja susze wlasciwie tylko na kaloryferze, bo tu taka wilgotnosc powietrza, ze by mi predzej zaplesnialy niz wyschly

Mydłem ich nie traktuje, ale skoro piore w normalnym proszku, to nie widze powodu, zeby im mydlo mialo zaszkodzic. Z tego co wiem to orzechy i plyn do zmiekczania tkanin ujemnie wplywa na chlonnosc pieluch.

Chusteryczka

ja polecam mydło galasowe (odplamiające dr beckermann, czy jakoś tak, nie pamiętam, a nie chce mi się ić do łazienki sprawdzić
    Kupuję w Rossmanie. Jest bardzo skuteczne jak dla mnie i świetnie dopiera plamy, choc najlepiej przetrzeć szczoteczką.
    Ja też pieluszki suszę na kaloryferze i nic im nie jest, ale kaloryferów nie mamy gorących, bo to chyba ma znaczenie...
    Live, Love, Enjoy Life! Always.

Chustomanka Awatar darijah
    Miejscowość
    Wrocław

zwykłe mydło chyba "zatyka" pieluchy i mniej chłoną . Uważałabym też z PULem na kaloryferach.
    Miluszka ::marzec 2008 :: Olafko ::lipiec 2011::

https://www.facebook.com/MioUnico - unikatowe nery na różne bajery dla dziarskich chustomatek; szyte z nowych, recyklingowanych i chustowych materiałów; również na indywidualne zamówienia ::

Chustofanka

Ja tez używam tego mydła z rossmanna ale tylko do plam na otulaczach. Pieluch nie zapieram.
    Na kaloryferze zdarza mi się położyć pieluszkę flanelową czy frotową jak mi pilnie potrzebna. Otulaczy i kieszonek bym nie kładła. Zawsze to jakieś ryzyko uszkodzenia pula.

Uprawnienia umieszczania postów