Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Za ciasno w elastyku?

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie Re: Za ciasno w elastyku?

a nie ma szrokieogo rozkroku (ma nie miec) i plecki nie proste ale lekko zaokraglone?
    to wtedy jest ok.
    sprobuj mimo wszystko mocniej zawiazac przed wlozeniem dziecka. z tego co pamietam to ten pnel wewnetrzny dosc mozno naciagala, zeby go zalozyc na dziecko - i byl napiety material, wiec nie bylo luzno.

acha czasem tez wywijalam raz te gorna krawedz, tu troche widac:

Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chusteryczka Awatar olazola
    Miejscowość
    Sopot

jakbym chciała, żeby moje tak pięknie spało w chuście, ona chyba nie wie jak ma się tam zachować
    Alicja 12.10.08 : Martyna 01.03.11 : Oleg 28.06.14

Chustomanka
    Miejscowość
    Rydułtowy

daj jej czas, nauczy sie.
    Zreszta dzieci dziela sie na takie ktore odrazu zasypiaja, lub jak Mel po 1h spaceru
    Amelka 07-09-2007
    Olaf 21-10-2012

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa Wola

jeśli chodzi o "tytułowy tytuł" to wydaje mi się ze moze byc moze nie za ciasno- a za wysoko ja tez mialam takie same problemy. najlepiej ciasno zawiazac i przed wlozeniem dziecka i po wlozeniu pociagnac pasy na ramionach maksymalnie do dolu- wtedy dziecko musi sie troche "wypiąć" i juz tak sie nie wygina do tylu. Bo jak jest za wysoko- to tez chusta nie trzyma dobrze i bobas ma wieksze pole do manewru.

Chusteryczka Awatar olazola
    Miejscowość
    Sopot

Dziękuję za wszystkie rady. Jest coraz lepiej. Dzisiaj małą nosiłam i płakała, ale jak ją wyjęłam z chusty czyli się podobało. Jak ją noszę to muszę być cały czas w ruchu, albo telewizor o zgrozo dobrze na nią działa. Ogólnie to pudło motywuje ją do rozwoju ruchowego, nieważne jak leży to i tak się tak obróci, żeby się na niego gapić i dzięki temu leży na brzuszku i przekręca się na boki.
    Alicja 12.10.08 : Martyna 01.03.11 : Oleg 28.06.14

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa Wola

no to witaj w klubie u mni ejest to samo

jak w chuście - to trzeba chodzić- ale po jakims czasie Leon zasypia

a telewizor tez jest motywatorem- chociaz ja na razie zaslaniam go jak tylko moge nie hce zeby sie przyzwyczajal.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Milton Keynes

Cytat Zamieszczone przez grizolda
    Tak w elastycznej. Staram się tak robić ale ta górna krawędź i tak mi "dynda" zawsze...
    a jak masz chuste? nam gorna krawedz w Moby zawsze dyndala za nic w swiecie ni potrafilam docaignac a w MaM wrap bylo ok.
    Cytat Zamieszczone przez grizolda
    Noi nie wiem jak Kajtusiowi nóżki ułożyć. Ma podkurczone kolanka wyżej niż pupa, ale nie obejmuje jakby mojego brzucha nóżkami. Niezbyt umiem to wytłumaczyć...
    czyli rozumiem ze problem w tym ze kolana wrzynaja ci sie w brzuch? Moj eM tak mial - jak obnizyl dziecko w chuscie to sie poprawilo

Uprawnienia umieszczania postów