Są bardzo chłonne? Moja dziewuszka bardo siusia w nocy i rozważam zakup![]()
Są bardzo chłonne? Moja dziewuszka bardo siusia w nocy i rozważam zakup![]()
Na razie ciężko powiedzieć, bo pieluszki jeszcze nie nabrały chłonności. Będę się mogła wypowiedzieć dopiero za jakiś tydzień, dwa. Pieluszka ma dołączone dwa w spinane ze sobą wkłady z dzianiny bambusowej (jeden mały, drugi duży, składany) i jeszcze kilka warstw wszytych w samą formowankę. Jeśli będzie się to wszystko dało założyć dzieciowi na pupę, to powinno być ok. Ja na razie założyłam tylko ten mały wkład i jeszcze jeden mały nie od kompletu z froty bambusowej. Młody chodził w tym w dzień. Wytrzymało jakieś 2,5 godziny.
Powiedzcie mi dziewczyny: Widziałam taki śliczny, różowy wełniaczek na stronie ecodidi i zastanawiam się czy go nie zamówić, tylko tu jest mój problem... Czy z tak jasnej wełny spiorą się ślady po kupce, która może się przecież zdarzyć(że wycieknie)? Wydaje mi się, ze bezpieczniej jest dziecku w ciemnych kolorach ale ja lubię bardzo pastele. Poza tym, czy taki wełniaczek nie będzie szybko brudny od kurzu z podłogi(albo co gorsza trawy w lecie)? W rezultacie musiałabym go prać dość często bo dziecko czasem raczkuje w samej bluzeczce i pieluszce. Ja nie wiem jak to z taką wełną bywa bo patrząc na zwykły PUL to chyba takich problemów nie ma a wiele osób mówi, ze wełna z takiego otulacza jest zupełnie inna niż taka jaką się nosi w formie swetra np.
Bezpieczniej wybrać ciemniejszy. Na moim różowym zostały niedoprane przebarwienia od kupki, niestety.
Możesz zostawić pastele na późniejszy czas, kiedy do pieluchy będzie tylko sikać, a kupa do nocnika.
widziałyście nowe kolory wełniaczków ecodidi?
jeans
http://www.ecodidi.pl/pl/p/Otulacz-w...Jeans-cool/253
Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają
Nowe kolory są super! Nie wiem kto projektuje te pieluszki ale te cudowne szczegóły i dobór kolorów powalają. Zastanawiam sie nad jeansem abo tym ciemnym fioletem aktualnie, choć cały czas też kusi mnie spróbowanie innej firmy niż Ecodidi![]()
Pytanie jeszczeMam formowanki ecodidi i zastanwiam się czy bardzo różnią się od takich pupeko czy kokosi. Bo z wkladem to trochę szerokie są w kroku(mam takie z kieszonką) a córeczka już chodzi. Może lepsze byłyby dla niej kokosi?