Pokaż wyniki od 1 do 20 z 268

Wątek: Ecodidi

Mieszany widok

Chustopróchno Awatar Kreska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kammillka Zobacz posta
    czy któraś z Was używa dla dziecka pieluszek formowanych bambusowych soft&fluffy Onesize z kieszonką? Jak wrażenia? Zastanawiam się nad zakupem a cena jest bardzo kusząca
    ja
    genialne, miekkie, chlonne, cena dobra, kupilam w komplecie z wkladem. a! i zgrabna do tego jeszcze!
    Ania
    2008, 2011, 2013, 2018

Chustofanka Awatar kammillka
    Miejscowość
    Czarna Białostocka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kreska Zobacz posta
    ja
    genialne, miekkie, chlonne, cena dobra, kupilam w komplecie z wkladem. a! i zgrabna do tego jeszcze!
    dzięki za opinię więc może i ja się w końcu skuszę
    Alicja X.2011 Olga XI.2013

Chustofanka Awatar yaheira
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Początkowo podchodziłam sceptycznie do wełnianych otulaczy, no bo jak to wełna i nie będzie przeciekać?
    A teraz jestem zakochana i w dzień używam praktycznie bez przerwy wełniaka
    tylko trzeba uważać przy lanolinowaniu, bo mój się ekhm trochę chyba skurczył i pasuje tylko do wkładów, ale to plus bo przynajmniej jest bardzo wąski w kroku.

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Yaheira a sama lanolinujesz? Ja wlasnie miałam sie zabrać ale nie wiem czy nie kupic gotowej kuracji do tego welniaka. Jest super ale juz zaczął przeciekać. Wełnę mozna pokochać byle było w niej siku. U nas przy pierwszym założeniu po 5 minutach była w środku mleczna kupa i od razu do prania. To mnie troche zniechęciło do wełny

Chustofanka Awatar yaheira
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asik Zobacz posta
    Yaheira a sama lanolinujesz? Ja wlasnie miałam sie zabrać ale nie wiem czy nie kupic gotowej kuracji do tego welniaka. Jest super ale juz zaczął przeciekać. Wełnę mozna pokochać byle było w niej siku. U nas przy pierwszym założeniu po 5 minutach była w środku mleczna kupa i od razu do prania. To mnie troche zniechęciło do wełny
    2 pierwsze lanolinowania robiłam sama - mydło marsylskie + lanolina (użyłam takiej z ziaji do brodawek bo innej nie miałam :] ) i ładnie mi wełniaczek trzymał - tylko trzeba uważać żeby nie narażać wełny na nagłe zmiany temperatury, bo wtedy właśnie można sobie zmniejszyć otulacz
    Teraz mam kuracje i o tyle jest prościej, że nie trzeba mieszać lanoliny ze startym mydłem, dzisiaj kurowałam, więc wełniak dopiero schnie

Na początku, też przy każdej zmianie pieluchy musiałam zapierać otulacz, całe szczęście jak Ignaś skończył 4 miesiąc to się wyregulował i już mniej więcej wiem kiedy nie opłaca się ubierać wełny

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Dziekuje za odp u nas już kupy zmieniły właśnie stan skupienia więc łatwiej jest usunąć polecasz jakąś konkretną kurację?

Chustofanka Awatar ismeril84
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dziewczyny mam pytanie.
    Czy którejś z Was rozwarstwiał się PUL w pieluszkach i otulaczach z obecnej kolekcji Ecodidi? Pieluszki mam od niedawna, piorę zgodnie z instrukcją, nie wybielam i nie traktuję innymi mocnymi detergentami, a pomimo to właściwie w każdej pieluszce i otulaczu PUL jest bardziej lub mniej rozwarstwiony.
    Pisałam już do Ecodidi i z ewentualną reklamacją nie będzie problemu. Mam tylko dylemat, czy wymienić pieluszki na nowe, czy poprosić o zwrot pieniędzy. Boję się, że skoro PUL rozwarstwił się właściwie we wszystkich pieluszkach jakie ostatnio kupiłam, to z nowymi będzie to samo.

Uprawnienia umieszczania postów