Pokaż wyniki od 1 do 20 z 268

Wątek: Ecodidi

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamillek2 Zobacz posta
    Mam pytanie.
    Przymierzam się do kupna pierwszych pieluszek.
    Czy w otulacz wełniany da radę wkładać "domowe" wkłady-np. ręcznik czy flanelę? A jeśli tak, to ja ją zaczepiać? Nie znajduję zdjęć jak ten otulacz wygląda od środka. Piszecie o wkładanej tetrze-tzn., że składacie ją jak na formowankę czy w prostokąt?

Mam tez pytanie odnośnie formowanek-czy na noc jest niezbędne włożenie wkładu? Czy dobrze rozumiem, że jeśli formowanka jest zsiusiana, to nie trzeba jej prać? Co z nią robicie?

z góry dziękuję za odpowiedzi
    Ja otulacze wełniane Ecodidi głównie z tetrą używałam i było ok, spokojnie ręczniczki też mogą być. Ja pieluchę wkładałam złożoną w prostokąt od jednego końca do drugiego niczym nie przyczepiając i wszystko się ładnie trzymało. Otulacz od środka jest gładki nic tam nie ma napy są z zewnątrz.

Formowanka jest wkładem samym w sobie (czasami ma dodatkowo wpinane wkłady) nie wiem jak Ecodidi, ponieważ nie miałam tej firmy. Na formowankę musisz założyć otulacz. Taka opcja jest bardziej chłonna niż wkład + otulacz i sprawdza się np. na noc.

Chustonoszka

Domyślnie

Dziękuję za odpowiedź

A mam jeszcze takie pytanie.
    Czy wpinanie flaneli uważacie za ok? Próbowałam z tetrą samą dziecko puszczać i przeciekała. Czy o jakiejś specjalnej tetrze mówicie?

Czy taki pomysł ma sens z doświadczenia Waszego? Otulacz na noc+formowanka, otulacz na dzień+wkłady i na wyjścia otulacz+kieszonka?

Mam także pytanie o wkłady-bambusowe są najbardziej chłonne, tak? Trochę wysadzam dziecko (6 miesięczne) i chciałabym żeby w trakcie dnia w domu czuł, gdy ma mokro-jaki wkład wówczas?

Chusteryczka Awatar abcd_2007
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

Dziękuję za odpowiedź

A mam jeszcze takie pytanie.
    Czy wpinanie flaneli uważacie za ok? Próbowałam z tetrą samą dziecko puszczać i przeciekała. Czy o jakiejś specjalnej tetrze mówicie?
    Może za długo trzymałaś dziecia z tą tetrą? Tetra to bardziej na jeden sik się nadaje, bardziej chłonna jest tetra muślinowa.

Czy taki pomysł ma sens z doświadczenia Waszego? Otulacz na noc+formowanka, otulacz na dzień+wkłady i na wyjścia otulacz+kieszonka?
    Pomysł jak najbardziej dobry. Na drzemki możesz tez ładować dziecia w kieszonki jeśli chcesz żeby miał sucho. Tylko pamiętaj że wielo trzeba często zmieniać, ja zmieniam co pół godz - max co godzine, chyba że wiecej sika to częściej. I u nas na noc schodzą dwie, czaaasem trzy formowanki.

Mam także pytanie o wkłady-bambusowe są najbardziej chłonne, tak? Trochę wysadzam dziecko (6 miesięczne) i chciałabym żeby w trakcie dnia w domu czuł, gdy ma mokro-jaki wkład wówczas?
    Tak, bambusowe sa najbardziej chłonne. Ale mokro daje też tetra, bawełna (w tym i flanela), konopie.

Chustofanka Awatar suskha
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Dziewczyny cze te formowanki welurowe ecodiidi xs bez problemu mieszczą sie w otulaczu wełnianym tez ecodi xs? własnie zastanawiam sie nad zakupem. Bede wdzieczna za podpowiedz
    www.szelmostwa-lisa.blogspot.com life style and babywearing
    franc 11
    kocia 15

Chustomanka Awatar lina
    Miejscowość
    koniec świata ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez suskha Zobacz posta
    Dziewczyny cze te formowanki welurowe ecodiidi xs bez problemu mieszczą sie w otulaczu wełnianym tez ecodi xs? własnie zastanawiam sie nad zakupem. Bede wdzieczna za podpowiedz
    na 100% się zmieszczą
    Antoni III.2013 i Magda VI.2015

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa, Praga Południe (Kamionek)

Domyślnie

Czy napki do wpinania kieszonki nie uwierają, jeśli używa się otulacz z samym wkładem?

Chustoguru Awatar Agulinka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dzięki pewnej kochanej forumce Mi ma olbrzymi zestaw pieluszek noworodkowych, do wyboru do koloru, w tym ecodidi i powiem Wam że jestem zachwycona i pewnie będę kontynuować przygodę z tą firmą jak wyrośnie z eSek. Konkretnie formowanki welurowe malutkie (stosujemy bez dodatkowego wkładu) i otulacze wełniane. Pieluszka jest cieniutka, mam wrażenie nawet że cieńsza jest od pampka, pupka jest malutka i zgrabne, co ważne u leżącego dzidziusia, dzięki gumeczkom kupka nie wypływa z formowanki więc otulacz pozostaje czysty, udało mi się dobrze zalanolinować więc trzyma świetnie, i do tego formowanki schną błyskawicznie powieszone w pobliżu kaloryfera - nocka wystarcza i rano mam suche i gotowe do użycia. Także nawet ekonomicznie to wychodzi. Bardzo jestem zadowolona i bardzo polecam
    Agnieszka, mama Marty (10.2011), Miriam (12.2014) i Elżbiety (11.2016)

Chusteryczka Awatar aptonia
    Miejscowość
    Warszawa - Gocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GosiaG Zobacz posta
    Czy napki do wpinania kieszonki nie uwierają, jeśli używa się otulacz z samym wkładem?
    Ja używałam, a właściwie to mój mały model używał wełnianego otulacza z napkami do wpinania kieszonki z samymi wkładami bądź tetrą i nigdy nie zauważyłam żeby miał odciśnięte cokolwiek na pupie. Mogę polecić taki układ z czystym sumieniem

Uprawnienia umieszczania postów