Na moim maluszku testowałam wełniak Ecodidi S i cztery formowanki S. To były nasze najfajniejsze pieluchyŚwietnie skrojone, zgrabne, nie robiły dużej pupci, pasowały od urodzenia (3 kg) do 4 miesiąca (6,5 kg). Moje ulubione wzory to tęcze - wesołe, kolorowe, a welurek na zewnątrz długo zachowuje "świeżość".
Miałam formowanki z welurem bambusowym i bawełnianym od pupy - myślę, że dla noworodka zupełnie wystarcza welur bawełniany, tym bardziej, że często zmienia się mu pieluchę. Natomiast welur bambusowy będzie lepszy dla starszaka, gdzie chłonność ma duże znaczenie - choć te z welurem bawełnianym też są chłonne.
Wełniaczek Ecodidi też długo nam posłużył, bo dzięki zapasowi napek i gumce z przodu był rozciągliwy w pasie (dla porównania wełniak Kokosi S był węższy w pasie i starczył na krócej).
Teraz kompletuję stosik w rozmiarze OS, który w 90 proc. składa się z pieluszek Ecodidi - wełniaki, formowanki i wpinki. Na dzień wełniak + wpinki (super się sprawdzają), na noc z formowanką (a w upalne dni będzie sama formowanka). (Mam też trochę tetry, którą wkładam do pulowych otulaczy, żeby uniknąć częstego prania wełniaków - jednak kupka z tetry często wylatuje na otulacz, co przy wpinkach prawie się nie zdarza).
A propos przecieków wełniaka, o których piszą dziewczyny - mnie wełniak S zaczął przeciekać po ok. 3 miesiącach używania, mimo że, jak myślałam, go lanolinowałam. Jednak niedawno odkryłam, że lanolina, której używałam... to nie była wcale lanolina, tylko mieszanka do prania wełny z dodatkiem lanoliny (choć na opakowaniu stało jak byk: "LANOLINA"). Teraz zainwestowałam w kurację lanolinową Ulrich Naturlich i widzę różnicę - wełniaki trzymają super.
Do tego Bianka jest niesłychanie życzliwą osobą. Mimo że zgłaszałam różne wątpliwości albo zmieniałam zamówienie, zawsze szła na rękę. Pani Marto, dziękuję za anielską cierpliwość![]()

Świetnie skrojone, zgrabne, nie robiły dużej pupci, pasowały od urodzenia (3 kg) do 4 miesiąca (6,5 kg). Moje ulubione wzory to tęcze - wesołe, kolorowe, a welurek na zewnątrz długo zachowuje "świeżość".
Odpowiedz z cytatem