Pokaż wyniki od 1 do 20 z 268

Wątek: Ecodidi

Mieszany widok

Chustoguru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bialawanilia Zobacz posta
    Mam pytanie. Czy są dostępne inne kolory otulaczy niż te widoczne na blogu Ecodidi? Tam są tylko trzy kolory: czerwony, niebieski i fioletowy. W różnych miejscach widzę, że są inne kolory. Mi się marzy brąz na przykład
    napisz do Marty to Ci powie jakie ma dostępne kolory wełny

Domyślnie

Dzięki. I jeszcze pytanie...

Jak duża fałda się robi przy zmniejszonym otulaczu i zmniejszonej wpinanej kieszonki? Odciska się na brzuchu, uwiera?
    Synek cały czas przebywa na brzuchu, czołga się i niektóre pieluchy mu się mocno odciskają.
    Myszon 2012, Myszka 2014, Myszunia 2016, Myszeczka 2020

Chustonoszka Awatar jagienka
    Miejscowość
    Świecie

Domyślnie

Dzięki za rady! Mój kolejny plan na łatwe wielopieluchowanie odpada trochę mnie przeraza to szukanie i testowanie a potem odsprzedawanie bo wiem, ze noworodkowe rozmiary i tak po 2-3 miesiącach będę musiała poszerzyć o większe...ale lepiej pytać niż zainwestować w wiele takich samych i miało by się okazać, że nic się nie sprawdza.
    NO to wertuje dalej...

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jagienka Zobacz posta
    Dzięki za rady! Mój kolejny plan na łatwe wielopieluchowanie odpada trochę mnie przeraza to szukanie i testowanie a potem odsprzedawanie bo wiem, ze noworodkowe rozmiary i tak po 2-3 miesiącach będę musiała poszerzyć o większe...ale lepiej pytać niż zainwestować w wiele takich samych i miało by się okazać, że nic się nie sprawdza.
    NO to wertuje dalej...
    Moje pieluchowanie noworodka to było kilka otulaczy w rozmiarach noworodkowych, dosłownie kilka formowanek i do tego składane wkłady bambusowe różnej maści. Otulacze i formowanki już są za małe, ale wkładów używam do dziś dzień. Dość tanio mi to wyszło

P.s. Tetra dla noworodka była za duża. Dopiero mniej więcej po 1,5 miesiąca zaczęłam jej używać.

Chusteryczka Awatar oli-vka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie Otulacz wełniany

Mam pytanko. Zamierzam kupić otulacz wełniany OS, najlepiej cieniutki i zastanawiam się czy Ecodidi będzie ok. Problemem u mojego Tymka jest to, że otulacze zjeżdżają mu z pupki (w tylnej części otulacza). Czy cienki otulacz wełniany Ecodidi wg Was będzie się trzymał na miejscu?

Chustonoszka Awatar .FK.
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oli-vka Zobacz posta
    Mam pytanko. Zamierzam kupić otulacz wełniany OS, najlepiej cieniutki i zastanawiam się czy Ecodidi będzie ok. Problemem u mojego Tymka jest to, że otulacze zjeżdżają mu z pupki (w tylnej części otulacza). Czy cienki otulacz wełniany Ecodidi wg Was będzie się trzymał na miejscu?
    Jak teraz sobie przypominm, to Ecodidi mi też czasem zjeżdża jak za luźno zapnę, tyle, że mi to jakoś nie przeszkadza
    Ewka, mama Jacka (02.06.2011) Tomka (08.01.2013) i Marcina (07.07.2014)

Chustonoszka Awatar .FK.
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Napiszę jeszcze tak OT, że mieliśmy pierwszy przeciek: po 3 miesiącach codziennego używania w otulaczu stosowanym na nocki po całej nocce i jeszcze porannym siku (nie dałam rady rano wstać gościa przebrać)
    Zalanolinowany służy dalej bez zarzutów.
    Ten dzienny otulacz od nowości bez lanolinowania nadal pięknie trzyma
    Ostatnio edytowane przez .FK. ; 22-05-2013 o 15:37 Powód: literówka
    Ewka, mama Jacka (02.06.2011) Tomka (08.01.2013) i Marcina (07.07.2014)

Chustonoszka

Domyślnie

Wielkiego doświadczenia w wielopieluszkowaniu nie mam, ale z niedużego stosiku zdecydowanie najchetniej siegam po czerwonego wełniaczka r.s i inne pieluszki ecodidi. Dziecina ma miesiąc zaledwie. Pieluszki świetnie się układały na 3-kg jak i teraz na 4 kg pupie. Nie robią wielkiego odwłoka, otulaczyk świetnie pasuje do każdego wkładu, jakiego używamy( tetra/ prefoldy/ ręczniczki ikea/ wkłady bambusowe ecodidi), a największą miłością są formowanki z kieszonką ecodidi,mają piekne wzory, i świetnie leżą na małej pupie. Przecieku w tych pieluszkach nie mieliśmy nigdy( ja otulacza nie lanolinowałam).
    Właśnie przyszedł kolejny wełniak, tym razem OS, jednak chwilke bedziemy musiały poczekac, zeby go użyc, ale razem z wpinanymi kieszonkami wydaje się być strzałem w 10, jeśli chodzi o naturalne pieluchowanie (mamy bawelniany welur i bambus).
    Nie sposób nie wspomnieć o miłym kontakcie i ogromnej cierpliwości bianki2009
    Dziękujemy

Chustonoszka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

A ja mam jakiegoś pecha do tych otulaczy, bo już 4 raz w ciągu 2 miesięcy lanolinuję i na noc nie dają rady. Inne otulacze trzymają, więc nie jest to sprawa złego lanolinowania.
    Już o tym pisałam, ale dziś niebieski otulacz znów zafarbował nogi synka po 1,5 godziny w tetrze

oli-vka
    , u nas os jak słabo spięty zjeżdża z tyłka i rowek widać.

Uprawnienia umieszczania postów