Pokaż wyniki od 1 do 20 z 268

Wątek: Ecodidi

Mieszany widok

Chustonoszka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja też się dołączam do fanek ecodidi! Otulaczyki są cienkie i fajnie się układają. Bardzo lubię też formowanki, takie zgrabne
    U mnie na noc się nie sprawdzają, bo przeciekają jakby na szwach.

Czy prałyście może Wasze otulacze? Bo ja już drugi raz i za każdym razem puszczały farbę i dwa razy nacięłam się jak lanolinowałam niebieski otulacz z jasnymi- mam teraz na nich niebieskie ciapki i już mi ubranka podfarbowały jak otulacze przeciekły. Wam też się tak dzieje? Może napiszę do Bianki, bo nie wiem czy testowała już czerwony i niebieski w praniu.

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fila Zobacz posta
    Ja też się dołączam do fanek ecodidi! Otulaczyki są cienkie i fajnie się układają. Bardzo lubię też formowanki, takie zgrabne
    U mnie na noc się nie sprawdzają, bo przeciekają jakby na szwach.

Czy prałyście może Wasze otulacze? Bo ja już drugi raz i za każdym razem puszczały farbę i dwa razy nacięłam się jak lanolinowałam niebieski otulacz z jasnymi- mam teraz na nich niebieskie ciapki i już mi ubranka podfarbowały jak otulacze przeciekły. Wam też się tak dzieje? Może napiszę do Bianki, bo nie wiem czy testowała już czerwony i niebieski w praniu.
    Formowanki generalnie przeciekają - w końcu to formowanki Jeśli założy się otulacz, jak Bozia przykazała, wszystko gra.
    Mam czerwony otulacz. Nie zauważyłam, żeby jakoś szczególnie farbował, chyba że lanolinujesz na ciepło. Podczas użytkowania otulacz mi nie farbuje.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

No otulacze zakładam. Dorzuciłam zdanie o formowankach nie przeczytawszy następnego

A piorę w 30 stopniach, ręcznie, z termometrem lab. mierzone i lanolinuję też tak. Niebieska puszcza farbę bardziej niż czerwona. Może u nas woda w wodociągach jakaś reaktywna albo perwoll...

Chustomanka
    Miejscowość
    Białystok i okolice :)

Domyślnie

Kobietki,a powiedzcie mi,czy ecodidi gryzie jakiegoś maluszka,bo moją małą tak Troszkę mnie to podłamało,bo na ciepłe dni nastawiałam się głównie na wełnę tak jak teraz,ale bez rajstop małą gryzie po nóżkach buuuu

Chustonoszka Awatar jagienka
    Miejscowość
    Świecie

Domyślnie

Będę dopiero kompletować pieluchową wyprawkę bo bobolina przyjdzie na świat w lipcu. Wyczytałam, że dobrze wszystkiego po trochu kupić i próbować, ale czytając opinie o Ecodidi zastanawiam się czy nie zainwestować w całą wyprawkę (no poza tetrą) właśnie z tej firmy
    Tak myślałam o 2-3 otulaczach wełnianych, 10 formowankach (tylko nie wiem którą warstwę "od pupy' wybrać dla noworodka), może z 2-3 z dopinanymi wkładami i jakieś wkłady...ale nie wiem czy to nie zbytnio ryzykowne
    Proszę o Wasze rady bez tego ani rusz dalej

Chustomanka
    Miejscowość
    Białystok i okolice :)

Domyślnie

ecodidi jest rewelacyjne to fakt,ale trzeba wziąć pod uwagę,że dziecko może mieć uczulenie na wełnę,więc chyba nie ma co szaleć od razu z ogromną wyprawką Jeśli się sprawdzi to zawsze można dokupić.

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Dzieci mają też różną budowę ciała - to, co pasuje jednym (i nie daje przecieków), u innych może się nie sprawdzić. Ja bym z pewnością spróbowała różnych firm.

Uprawnienia umieszczania postów