Witam. Chciałam się poradzić co do wyboru rozmiaru i rodzaju pieluszek Ecodidi.
Spodziewam się maluszka (do miesiąca czasu) i zainteresowała mnie wersja naturalna, a ten wątek konkretnie pieluszkami i otulaczami Ecodidi. Są tu same pochwały, a ceny pieluch też są do przyjęcia.
Mam lekki uraz do rozmiarówek bo przy starszej, odpieluchowanej córce używałam (innych firm) wielo od ok. 7 miesiąca i wciąż miałam problem z uciskanymi nóżkami, a gdy była jeszcze starsza ze zbyt małymi krojami one size'ów. Po prostu miała grubiutkie udka i pulchną budowę.
Przy synku chciałabym zacząć pieluchować od początku. Będzie podobno spory (4kg lub ponad). Chciałabym aby pierwsze pieluszki posłużyły mi chociaż ze 3 - 4 miesiące. (Oczywiście idealnie byłoby dłużej, jednak nie za cenę przecieków w okresie noworodkowo-niemowlęcym.) Więc:
1)Zastanawiam się czy warto inwestować w wersję s-xs czy od razu one size jeśli chodzi o otulacz - jak bardzo się różnią s i pomniejszony os?
2) czy warto kupować formowanki dla noworodka? Z jednej strony wiem, że nie potrzeba dużej chłonności, z drugiej strony boję się, że z wkładu/pieluchy złożonej w prostokąt rzadkie i częste kupki będą brudzić otulacz. Co polecacie:
- otulacz + wkład mini (a może maxi?) ?
- otulacz + pieluszka bambusowa mini (30x35) czy ta większa (35x40) ?
- otulacz + kieszonka + wkład ?
- otulacz + formowanki (pewnie tylko opcja s-xs?) ?

Odpowiedz z cytatem

bez tego ani rusz dalej