Pokaż wyniki od 1 do 20 z 268

Wątek: Ecodidi

Mieszany widok

Chustomanka Awatar annmay
    Miejscowość
    Warszawa - Żoliborz

Domyślnie

Od paru dni używamy otulacza ecodidi z dopinanymi kieszonkami i potrójnymi wkładami bambusowymi. Muszę przyznać, że spisuje się na medal nawet bez lanolinowania W kryzysowej sytuacji zestaw ten wytrzymał ponad 4 godziny bez żadnego przecieku, choć zarówno wkład, jaki i sama kieszonka były mokrzuteńkie. Otulacz w środku był troszkę wilgotny, natomiast na zewnątrz suchuteńko. Wkłady potrójne rewelacyjne - mega chłonne.

Cytat Zamieszczone przez montmorency Zobacz posta
    a na takiego pulpecika z grubiutkimi udkami to taki otulaczyk wełniany ecodidi będzie dobry? nie będzie uciskał nóżek?
    Mój synek ma konkretne udka i nic mu się nie odciska, co jest naprawdę rzadkością

Cytat Zamieszczone przez oli-vka Zobacz posta
    Czy obecne otulacze ecodidi nadają się na noc i zakryją wszelkie formowanki? Bo na bazarku kupiłam niby otulacz ecodidi OS, ale okazał się malutki Sprzedająca mi osoba mówi, że takie były kiedyś szyte. Na noc na pewno się nie nadaje, bo ledwo przykrywa formowankę rozmiar "S"... Czy ktoś mógłby mi podac rozmiary obecnych otulaczy (gł. szerokość w kroku)?
    Zmierzyłam i otulacz ma w kroku ok. 17 cm, po praniu. Nie wiem jak z innymi formowankami, bo takowych na razie nie posiadamy, ale spokojnie przykrywa całą formowankę ecodidi z wkładem, która ma w kroku ok. 15 cm.

Doradca Noszenia ClauWi®

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oli-vka Zobacz posta
    Czy obecne otulacze ecodidi nadają się na noc i zakryją wszelkie formowanki? Bo na bazarku kupiłam niby otulacz ecodidi OS, ale okazał się malutki Sprzedająca mi osoba mówi, że takie były kiedyś szyte. Na noc na pewno się nie nadaje, bo ledwo przykrywa formowankę rozmiar "S"... Czy ktoś mógłby mi podac rozmiary obecnych otulaczy (gł. szerokość w kroku)?
    Cytat Zamieszczone przez annmay Zobacz posta
    Zmierzyłam i otulacz ma w kroku ok. 17 cm, po praniu. Nie wiem jak z innymi formowankami, bo takowych na razie nie posiadamy, ale spokojnie przykrywa całą formowankę ecodidi z wkładem, która ma w kroku ok. 15 cm.
    Dziwiłam się wpisowi annmay, że otulacz zakrywa bez problemu formowanki, ale mam od wczoraj NOWY otulacz Ecodidi (z nowej serii) i widzę, że jest o wiele szerszy w kroku od poprzedniej wersji. Nie wspomnę już o porównaniu do "pieluszki z kieszonką", która jest wąziutka w kroku.

Każda z tych wersji ma swoje zalety. Starszych wersji używam tylko do wkładów/tetry/ręczniczków. Pod nową spróbuję wrzucić formowankę, bo widzę, że ma potencjał

Uwielbiam otulacze Ecodidi. Mają super krój, który pasował mi i dla ok. 4-kilogramowego Maksa, jak i dla obecnego wielkoluda. I wciąż mam zapas! Nowe formowanki zawędrują w bliskim czasie do prania i też przetestujemy. Póki co mam problem, żeby Maksa wcisnąć w jakiekolwiek formowanki poza Tots Bots.

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Jesteśmy po pierwszych testach bambusowych formowanek Ecodidi. Jestem w szoku - pasują rozmiarowo na Maksa! Na niego naprawdę mało co pasuje Mamy jedną formowankę "klasyczną" z froty bambusowej, obszytą dzianiną oraz jedną z weluru bambusowego i dodatkowo z falbankami. Obie są super. Po jednym użyciu wydaje mi się, że ładniej leży ta bez falbanek, ale może to kwestia dopasowania w praktyce. Jestem ciekawa, jak będzie się zachowywał welur po wielu praniach - czy, podobnie jak frota, zrobi się dużo sztywniejszy, czy pozostanie miękki. Bardzo interesujący ten materiał.

Domyślnie

dziewczyny przymierzam sie do welnianego otulacza Ecodidi i mam 2 pytania:
    - czy to prawda ze nie trzeba go lanolinowac
    - czy OS bedzie ok dla 6 kg malucha?
    www.fotodzieciaki.blogspot.com - fotografia ciążowa, fotografia rodzinna, fotografia...
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

"Dziecko małe, lekkie, mniej go jest. Musimy się pochylić, zniżyć ku niemu." J. Korczak "Prawo dziecka do szacunku"

Chustoguru

Domyślnie

prawda
    będzie ok

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez joasia Zobacz posta
    prawda
    będzie ok
    Zgadzam się A chcesz nowy czy starszy otulacz? Nowe są większe.

Domyślnie

wolalabym uzywany bo nie mam kasy a czy nowy czy stray... jaki znajde
    www.fotodzieciaki.blogspot.com - fotografia ciążowa, fotografia rodzinna, fotografia...
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

"Dziecko małe, lekkie, mniej go jest. Musimy się pochylić, zniżyć ku niemu." J. Korczak "Prawo dziecka do szacunku"

Uprawnienia umieszczania postów