Pokaż wyniki od 1 do 20 z 268

Wątek: Ecodidi

Mieszany widok

Chustoholiczka

Domyślnie

Ja też entuzjastką wełniaka jestem. Na tyle ze mam już trzy otulacze i zstanawiam się nad tym z wypinanymi wkładami.
    Formowanki używam na razie bez wkładów bambusowych- wkładam ręczniczek ikea, bo mam tylko 4,2 kg pupy i nie lubię dużego zwijania na brzuszku.
    Więcej dopiszę jutro, bo dziś juz padam na nos.

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

wracam z dalszymi wnioskami

testowane na 5-cio miesięczniaku, około 8 kg, rozmiar ubranek głównie 74

tym razem testowałam niezalanolinowany otulacz (ten drugi)
    na formowankach mniejszych i większych, szerszych i węższych
    dla porównania tylko napiszę, że otulacz ecodidi jest jakieś 1,5 cm węższy w kroku niż flip, może komuś sie przyda

najszersze z moich formowanek, falbaniaste, od schiselle i Monkey Snugles spokojnie sie mieszczą pod otulaczem
    MS założyłam na noc, przy zmianie pieluszka była bardzo mokra, otulacz w środku też (ten nielanolinowany), a na zewnątrz wszystko suche

nadal i niezmiennie POLECAM

Chustomanka Awatar Selene
    Miejscowość
    Wrocław i okolice

Domyślnie

i ja dołączam do klubu wielbicieli wełniaków Ecodidi
    Mam wersję zwykłą, bez dopinanej kieszonki, używam z formowankami. Używany ciągle od jakichś 2 tygodni, wkrótce dołączy doń kolejny
    Wełniaczek jest:
    - miękki, milusi w dotyku, zgrabny i zarazem wystarczająco szeroki, by mieścić formowanki, no i urody jest nieprzeciętnej
    - bez lanolinowania nie przecieka to pierwszy otulacz wełniany (wcześniej miałam Storchena i Tetro), który odważyłam się założyć na noc i byłam w 100% zadowolona. Jeśli formowanka jest mokra, że aż niemal kapie, wilgotna jest tylko ta wewnętrzna warstwa, zewnętrzna warstwa wełny i ubranko suche.

Formowanka jest: śliczna zgrabna, ma że tak powiem, intuicyjny interfejs, zakłada się ją z przyjemnością, napki nie odmawiają współpracy

Wkłady - potwierdzam wersję o "małych wiaderkach", rewelacyjne!

Zaczynam się zastanawiać nad wyprzedażą kieszonek i innych takich i stworzeniu stosiku z Biankowych wełniaków i formowanek
    Uczę zarządzania śmiechem i skutecznej radości facebook.com/InstruktorkaSmiechu / Matka-Polka-chustonoszka Starszak II 2012 i Młoda XII 2014

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

czy otulacz wełniany one size dobry był dla noworodka??? - proszę o odpowiedź jeśli któraś z Was taką opcje przetestowała

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków / Nisko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mon Zobacz posta
    czy otulacz wełniany one size dobry był dla noworodka??? - proszę o odpowiedź jeśli któraś z Was taką opcje przetestowała
    Ja nie, ale dla mojej Nowej planuję zamówić otulacz ciut węższy w kroku i na rzepki.

A swoją drogą, nie mogę uwierzyć, że tak mało opinii, jak dla mnie ten otulacz wełniany bije wszystkie dotychczas wypróbowane przeze mnie otulacze:
    - super trzyma bez lanolinowania, na noc wsadzam do niego formowankę, na dzień tetrę albo wkłady w mikrofibry i sprawdza się fantastycznie!
    - zapina się błyskawicznie, świetnie układa - najczęsciej zakładam go synkowi w pełnym biegu albo przy przynajmniej trzech obrotach i nie muszę go poprawiać czy układać
    - nic nie obciska, nic nie podrażnia
    I tak jak pisała okoani, mam wrażenie, że ta wełenka to najlepsze, co mogę zafundować dziecięcej pupie, powoli wyprzedaję PULe, bo wszystko oprócz tej wełenki wydaje mi się jakieś takie pancerne.
    Tak czy inaczej, niedługo wypróbuję formowankę, a pewnie i na kieszonkę się też w końcu zdecyduję. A otulacz polecam wszystkim niezdecydowanym!

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

A powiedzcie czy ten otulacz wełniany można użyć kilka razy (tak jak Flipa na przykład) w ciągu dnia?

Chustomanka Awatar ifinoe
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

można jak najbardziej
    Październikowa plepla 2007
    Październikowy przeszkodnik 2012

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wruuuu Zobacz posta
    A powiedzcie czy ten otulacz wełniany można użyć kilka razy (tak jak Flipa na przykład) w ciągu dnia?
    Nawet należy Wełnę pierze się rzadko, ponieważ ma zdolność do samoregeneracji i nie przyjmuje zapachu moczu. Zbyt częste pranie niszczy jej właściwości. Jeśli otulacz odrobinę namoknie, zostawiasz w jakimś odkrytym miejscu (idealnie jest, kiedy możesz go suszyć na dworze, ale wiadomo - o tej porze roku to niekoniecznie jest osiągalne) i pozostawiasz do wyschnięcia, po czym z powrotem zakładasz na pupę Naprawdę rewelacja!

Uprawnienia umieszczania postów