Pokaż wyniki od 1 do 20 z 268

Wątek: Ecodidi

Mieszany widok

mamru
    Guest

Domyślnie

jednym słowem po przeczytaniu tego wątku mam ochotę na nowego wełniaka

a wpadłam zeby napisać ze mam wkładki bambusowe które są bardzo mile w dotyku i ładnie uszyte. Na temat chłonności się nie wypowiem na razie bo jeszcze nie testowałam

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

mam wełniaka i dwie formowanki

wełniak testowany w różnych opcjach, z formowankami ecodidi, z innymi, z tetrą
    na dzień, na drzemkę, na noc (całą, długą noc )
    wytrzymuje wszystko (ale ja od razu zalanolinowałam), zdarza się tak, że w środku wełna jest mokra, taka ciemna plama, a na zewnątrz suchutko

dlatego też kupiłam sobie (tak, tak, sobie ) drugi
    ten potestuję bez lanolinowania i zobaczę, czy będzie różnica

formowanki świetne, ładne dla oka, cena przyjemna dla kieszeni, krój w sam raz dla mojego malucha
    wkładki mam nie oryginalne, ale chłonne, więc napiszę tylko, że pieluszki bardzo zgrabnie leżą i że dokupiłam dwie kolejne

myjki też mam, u nas służą do wycierania pupy po umyciu, nie jako typowe myjki

podsumowując: POLECAM

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

ludzie a foty? szczegolnie otulaczy w akcji i najlepiej na maluszkach bo ja sie ciagle zastanawiam czy te kieszonki wpinane w welne to nie za duzo na pupie?
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chustoholiczka

Domyślnie

Ja też entuzjastką wełniaka jestem. Na tyle ze mam już trzy otulacze i zstanawiam się nad tym z wypinanymi wkładami.
    Formowanki używam na razie bez wkładów bambusowych- wkładam ręczniczek ikea, bo mam tylko 4,2 kg pupy i nie lubię dużego zwijania na brzuszku.
    Więcej dopiszę jutro, bo dziś juz padam na nos.

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

wracam z dalszymi wnioskami

testowane na 5-cio miesięczniaku, około 8 kg, rozmiar ubranek głównie 74

tym razem testowałam niezalanolinowany otulacz (ten drugi)
    na formowankach mniejszych i większych, szerszych i węższych
    dla porównania tylko napiszę, że otulacz ecodidi jest jakieś 1,5 cm węższy w kroku niż flip, może komuś sie przyda

najszersze z moich formowanek, falbaniaste, od schiselle i Monkey Snugles spokojnie sie mieszczą pod otulaczem
    MS założyłam na noc, przy zmianie pieluszka była bardzo mokra, otulacz w środku też (ten nielanolinowany), a na zewnątrz wszystko suche

nadal i niezmiennie POLECAM

Chustomanka Awatar Selene
    Miejscowość
    Wrocław i okolice

Domyślnie

i ja dołączam do klubu wielbicieli wełniaków Ecodidi
    Mam wersję zwykłą, bez dopinanej kieszonki, używam z formowankami. Używany ciągle od jakichś 2 tygodni, wkrótce dołączy doń kolejny
    Wełniaczek jest:
    - miękki, milusi w dotyku, zgrabny i zarazem wystarczająco szeroki, by mieścić formowanki, no i urody jest nieprzeciętnej
    - bez lanolinowania nie przecieka to pierwszy otulacz wełniany (wcześniej miałam Storchena i Tetro), który odważyłam się założyć na noc i byłam w 100% zadowolona. Jeśli formowanka jest mokra, że aż niemal kapie, wilgotna jest tylko ta wewnętrzna warstwa, zewnętrzna warstwa wełny i ubranko suche.

Formowanka jest: śliczna zgrabna, ma że tak powiem, intuicyjny interfejs, zakłada się ją z przyjemnością, napki nie odmawiają współpracy

Wkłady - potwierdzam wersję o "małych wiaderkach", rewelacyjne!

Zaczynam się zastanawiać nad wyprzedażą kieszonek i innych takich i stworzeniu stosiku z Biankowych wełniaków i formowanek
    Uczę zarządzania śmiechem i skutecznej radości facebook.com/InstruktorkaSmiechu / Matka-Polka-chustonoszka Starszak II 2012 i Młoda XII 2014

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

czy otulacz wełniany one size dobry był dla noworodka??? - proszę o odpowiedź jeśli któraś z Was taką opcje przetestowała

Uprawnienia umieszczania postów