jednym słowem po przeczytaniu tego wątku mam ochotę na nowego wełniaka
a wpadłam zeby napisać ze mam wkładki bambusowe które są bardzo mile w dotyku i ładnie uszyte. Na temat chłonności się nie wypowiem na razie bo jeszcze nie testowałam![]()
jednym słowem po przeczytaniu tego wątku mam ochotę na nowego wełniaka
a wpadłam zeby napisać ze mam wkładki bambusowe które są bardzo mile w dotyku i ładnie uszyte. Na temat chłonności się nie wypowiem na razie bo jeszcze nie testowałam![]()
mam wełniaka i dwie formowanki
wełniak testowany w różnych opcjach, z formowankami ecodidi, z innymi, z tetrą
na dzień, na drzemkę, na noc (całą, długą noc)
wytrzymuje wszystko (ale ja od razu zalanolinowałam), zdarza się tak, że w środku wełna jest mokra, taka ciemna plama, a na zewnątrz suchutko
dlatego też kupiłam sobie (tak, tak, sobie) drugi
ten potestuję bez lanolinowania i zobaczę, czy będzie różnica
formowanki świetne, ładne dla oka, cena przyjemna dla kieszeni, krój w sam raz dla mojego malucha
wkładki mam nie oryginalne, ale chłonne, więc napiszę tylko, że pieluszki bardzo zgrabnie leżą i że dokupiłam dwie kolejne
myjki też mam, u nas służą do wycierania pupy po umyciu, nie jako typowe myjki
podsumowując: POLECAM![]()
ludzie a foty?szczegolnie otulaczy w akcji i najlepiej na maluszkach bo ja sie ciagle zastanawiam czy te kieszonki wpinane w welne to nie za duzo na pupie?
Bartek 02.05.2007Ksawery 07.08.2010
Sara 28.04.2012
Ja też entuzjastką wełniaka jestem. Na tyle ze mam już trzy otulacze i zstanawiam się nad tym z wypinanymi wkładami.
Formowanki używam na razie bez wkładów bambusowych- wkładam ręczniczek ikea, bo mam tylko 4,2 kg pupy i nie lubię dużego zwijania na brzuszku.
Więcej dopiszę jutro, bo dziś juz padam na nos.![]()
wracam z dalszymi wnioskami
testowane na 5-cio miesięczniaku, około 8 kg, rozmiar ubranek głównie 74
tym razem testowałam niezalanolinowany otulacz (ten drugi)
na formowankach mniejszych i większych, szerszych i węższych
dla porównania tylko napiszę, że otulacz ecodidi jest jakieś 1,5 cm węższy w kroku niż flip, może komuś sie przyda
najszersze z moich formowanek, falbaniaste, od schiselle i Monkey Snugles spokojnie sie mieszczą pod otulaczem
MS założyłam na noc, przy zmianie pieluszka była bardzo mokra, otulacz w środku też (ten nielanolinowany), a na zewnątrz wszystko suche
nadal i niezmiennie POLECAM![]()
i ja dołączam do klubu wielbicieli wełniaków Ecodidi
Mam wersję zwykłą, bez dopinanej kieszonki, używam z formowankami. Używany ciągle od jakichś 2 tygodni, wkrótce dołączy doń kolejny
Wełniaczek jest:
- miękki, milusi w dotyku, zgrabny i zarazem wystarczająco szeroki, by mieścić formowanki, no i urody jest nieprzeciętnej
- bez lanolinowania nie przeciekato pierwszy otulacz wełniany (wcześniej miałam Storchena i Tetro), który odważyłam się założyć na noc i byłam w 100% zadowolona. Jeśli formowanka jest mokra, że aż niemal kapie, wilgotna jest tylko ta wewnętrzna warstwa, zewnętrzna warstwa wełny i ubranko suche.
Formowanka jest: śliczna zgrabna, ma że tak powiem, intuicyjny interfejs, zakłada się ją z przyjemnością, napki nie odmawiają współpracy
Wkłady - potwierdzam wersję o "małych wiaderkach", rewelacyjne!
Zaczynam się zastanawiać nad wyprzedażą kieszonek i innych takich i stworzeniu stosiku z Biankowych wełniaków i formowanek![]()
Uczę zarządzania śmiechem i skutecznej radościfacebook.com/InstruktorkaSmiechu / Matka-Polka-chustonoszka
Starszak II 2012 i Młoda XII 2014
czy otulacz wełniany one size dobry był dla noworodka??? - proszę o odpowiedź jeśli któraś z Was taką opcje przetestowała![]()