Zobacz wyniki ankiety: Jaki stopieĂą dajesz tej chuscie?

Głosujących
8. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1

3 37.50%
  • 2

1 12.50%
  • 3

0 0%
  • 4

2 25.00%
  • 5

2 25.00%
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Elastyczna - chusta.pl

Chustomanka Awatar Jazzoo
    Miejscowość
    Sztokholm

Domyślnie Elastyczna - chusta.pl

Zapraszam do dyskusji/recenzji chust elastycznych firmy chusta.pl.
    Zalety, wady...
    Jak sie w niej nosi, jak sie material uklada...
    Jaka jest Twoja opinia?

mama A-99, I-06, M-10 i M-12

Chustofanka Awatar Goswiek
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Kupiłam chustę elastyczną ze względu na to, że jest łatwiejsza dla początkujących. Początkowo byłam przerażona jej długością , ale pierwsze wiązanie wyszło super. Wsadziłam Madzię i za chwilę już spała.
    Materiał jest elastyczny, jest w nim gorąco, ale nie aż tak strasznie. Kolory mi się podobają, mam "Przedwiośnie". Układa się w porządku, tylko ta pozioma część jest strasznie długa i zawijam ją, ale wiadomo, to jest przecież też już pod kątem dużych dzieciaczków.
    Ogólnie oceniam chustę na 5 i polecam

Plecaczka też nie robiłam.
    Instrukcja jest dobrze przygotowana, chociaż jedna pozycja to przodem do świata, jak wiem nie zalecana.

Szczerze mówiąc, nie mam porównania z tkanymi, bo dopiero planuję kupić na wiosnę

A oto ja i Madzia w chuście

Chusteryczka Awatar lemonka

Domyślnie

Widzę, że post byl juz napisany jakiś czas temu i dlatego mam pytanko Jak przez ten czas sie chusta sprawuje? Jest sens kupować taka na wiosnę a potem na lato wiązaną albo MT? Jestem początkująca, mam tylko kieszonke a to tez niezbyt często używaną.

Kto bije, żeby nauczyć, uczy bić.
    flickr-moje zdjęcia

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Lemonka, ja później kupiłam Nati Sunset i w niej teraz noszę. Jak jest malutkie dziecko to elastyczna jest ok, ale teraz jak mam porównanie to wybieram jednak tkaną. Najważniejszy argument - Madzia się już tak nie poci jak w elastycznej (myślałam, że to normalne w chuście). Po drugie w wiązanej masz większą gamę wiązań, w elastycznej tylko jedno.
    Na lato nie polecam elastyka, strasznie grzeje.
    Aha, Mei Teia też mam, ale czekam aż Madzia zacznie siedzieć Już nie mogę się doczekać

Domyślnie

Dzieki za odpowiedź No to elastyczna odpada bo moj syn dosc mocno sie poci i bez tego.No to Nati Sorry za brak Polskich znakow, ale na ramieniu mam mojego szkraba.

flickr-moje zdjęcia

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Nie ma za co, widzę też, że nasze dzieci są w tym samym wieku, różnią się zaledwie jednym dniem

Domyślnie

No, faktycznie dzieciaki są w tym samym wieku Dziękujemy za pozdrowionka i ucałowania i też przesyłamy buziaki dla Ciebie i Twojej córeczki

flickr-moje zdjęcia

Chustonówka

Domyślnie

Elastyczna z chusty.pl to moja pierwsza chusta. Nie będę jej porównywać do chust tkanych bo to zupełnie inna bajka. Dałam jej 4. Jak na pierwszą chustę dla niewprawnej mamy jest całkiem dobra i łatwo nauczyć się wiązać. Miła w dotyku, kolorki ładne - Amelka ssała ją z zapamiętaniem więc pewnie smaczna
    Minusy: krawędzie są w jednolitym kolorze, więc zdarzało mi się źle zamotać. Oprócz tego strasznie się zwijają. Jak dla mnie pomysł z robieniem plecaczka z chusty niepotrzebny (dodatkowa warstwa materiału i sznureczki). I w porównaniu z tkanymi jest gorąco.

Uprawnienia umieszczania postów