Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 44

Wątek: Co jest w tych chustach?

Chustoguru Awatar Agulinka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie Co jest w tych chustach?

No nie mogę pojąć!
    Zdecydowaliśmy, że trzeba kupić ergo, bo nosić chcą i babcia i dziadek i ciocie różne, a nie każdemu w chustę się uda zamotać. Proste. Ergo też będzie wygodne dla nas, bo łatwo włożyć, wyjąć, można z przodu, z tyłu, ogony się nie majtają, w sumie chyba wygodniej niż w chuście...
    Kasy mamy tyle, że ledwo na to ergo starczy, więc na tym trzeba poprzestać.
    A ja kurczę nie mogę przestać śledzić bazarku i zachwycać się kolejnymi chustami, zastanawiając się które za cenę nosidła mogłyby być moje
    Dlaczego niektóre z Was mają po kilkanaście/dziesiąt i wciąż pragną więcej? Dlaczego ja siedzę teraz w szmacie bez dziecka inside i wcale nie chcę się rozplątywać? O co cho? Macie jakieś teorie na ten temat? Czy chusta to siostra alkoholu i hazardu?

Jeśli było coś podobnego proszę wskazać i podpiąć, nie wiedziałam nawet jak szukać.
    Agnieszka, mama Marty (10.2011), Miriam (12.2014) i Elżbiety (11.2016)

Chustoholiczka Awatar amst
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

"Suma nałogów jest stała" - takie usłyszałam kiedyś stwierdzenie i często się z nim zgadzam. Teorii innej nie mam, może to synonim kokonu? Jakiegos pierwotnego poczucia bezpieczeństwa?

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agulinka Zobacz posta
    No nie mogę pojąć!
    Zdecydowaliśmy, że trzeba kupić ergo, bo nosić chcą i babcia i dziadek i ciocie różne, a nie każdemu w chustę się uda zamotać. Proste. Ergo też będzie wygodne dla nas, bo łatwo włożyć, wyjąć, można z przodu, z tyłu, ogony się nie majtają, w sumie chyba wygodniej niż w chuście...
    Kasy mamy tyle, że ledwo na to ergo starczy, więc na tym trzeba poprzestać.
    A ja kurczę nie mogę przestać śledzić bazarku i zachwycać się kolejnymi chustami, zastanawiając się które za cenę nosidła mogłyby być moje
    Dlaczego niektóre z Was mają po kilkanaście/dziesiąt i wciąż pragną więcej? Dlaczego ja siedzę teraz w szmacie bez dziecka inside i wcale nie chcę się rozplątywać? O co cho? Macie jakieś teorie na ten temat? Czy chusta to siostra alkoholu i hazardu?

Jeśli było coś podobnego proszę wskazać i podpiąć, nie wiedziałam nawet jak szukać.
    zgubiłaś dziecia? wypadła? zapomniałaś włożyć? czekasz aż urośnie i sama wejdzie?

a tak serio... nałóg jakiś to jak z ciuchami, szafa pełna, a nie ma w czym chodzić ja to sobie tak tłumaczę (a M się pogubił, ile mam szmat)
    kasy nie ma, doznałam szoku sprzedając pierwszy raz chustę, na zasadzie "szybka akcja" może pół godziny i było po, bo mi serducho zabiło do upragnionej i mogłam ją mieć sprzedając tamtą
    sprzedałam trzy i nosidło, kupiłam pięć (i dwa nosidła) zaskórniaki zaskórniaków wybyły przy tym czas się leczyć będę szmaty jeść bo na wychowawczym jestem od 4 dni, koniec rozpusty
    http://kachaskowo.blogspot.com
    a najlepsze me dzieła: Michał 06-06-2007 i Klaudia 17-09-2011
    bociany dzieci nie noszą, ja tak (zapożyczone z nosime.sk)

Chustonoszka Awatar Mikarin
    Miejscowość
    Wałbrzych

Domyślnie

No, ja myslałam, że na jednje się skończy. Potem kupiłam drugą - bo w razie, jakby pierwsza się przepociła - przesikała etc. teraz kupiłam maruyamę, bo cienka na lato. a ślinię się na LL zieloną herbatę - śliczne ma kolory. cóż... każda sroka lubi błyskotki
    Moim światem jest Jędrzej, miłość mojego życia, nasz syn Jakub Nataniel (09.03.2012)...
    ... i moje pięć szynszyli

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

uważaj bo mnie osobiście chusty nie wciągnęły aż tak ale mietki
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chustoholiczka Awatar aliona
    Miejscowość
    mieszkam w Łodzi, gdzie nawet bieganie psom szkodzi

Domyślnie

kiedyś na al była jakaś dziwna aukcja didymosa.
    opis aukcji był pisany dziwną polszczyzną być może wspomaganą gugle translatorkiem, ale było tam takie fajne określenie:
    "chusta to produkt-uczucie"
    dokładnie tak.
    zapamiętałam ten produkt-uczucie bo nagle dla mnie samej rozwiązała się zagadka, co jest w tych szmatach.
    kupujesz uczucie. fajne uczucie. i chcesz go więcej.

złotowłosa i trzy misie
    <3 <3 <3

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mikarin Zobacz posta
    No, ja myslałam, że na jednje się skończy. Potem kupiłam drugą - bo w razie, jakby pierwsza się przepociła - przesikała etc. teraz kupiłam maruyamę, bo cienka na lato. a ślinię się na LL zieloną herbatę - śliczne ma kolory. cóż... każda sroka lubi błyskotki
    bój się!!! wciąga (nie powiem ile mam nie no limitów to ja nie mam) ale kurcze we wtorek wyjeżdżamy i mam niezły sajagon w domu, a na macanko bym cię zaprosiła

Chustonoszka Awatar elleth
    Miejscowość
    świętokrzyskie

Domyślnie

Tez się zastanawiam. Kupiliśmy Mietka, który od razu podbił moje serce, ale do chusty - mimo ze trudniejsza w wiązaniu, ze z przodu bardziej czuje ciężar, to leży sobie na honorowym miejscu i jak tylko moge zamotuje (choć u nas etap samodzielnego przemieszczania, więc noszenie jest utrudnione).
    Wózek sprzedałabym bez żalu
    Agatka -16 czerwca 2011

Chusteryczka Awatar ostroszyc
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

Zdarzało mi się siedzenie w chuście bez dziecka - dopiero teraz to sobie uświadomiłam, bo faktycznie nie chodziło o to że nie zdążyłam się wyplątać czy coś, po prostu jakoś tak mi dobrze było...

Może to jakaś substancja dodawana do barwników? Jak te dodatki uzależniające w papierosach?
    Mały B: 2009
    Mała T: 2012

Chusteryczka Awatar Kamila
    Miejscowość
    Sztokholm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aliona Zobacz posta
    kiedyś na al była jakaś dziwna aukcja didymosa.
    opis aukcji był pisany dziwną polszczyzną być może wspomaganą gugle translatorkiem, ale było tam takie fajne określenie:
    "chusta to produkt-uczucie"
    dokładnie tak.
    zapamiętałam ten produkt-uczucie bo nagle dla mnie samej rozwiązała się zagadka, co jest w tych szmatach.
    kupujesz uczucie. fajne uczucie. i chcesz go więcej.

Jak ladnie ujete
    Marcel 3 lata

Chustomanka Awatar izka_74
    Miejscowość
    Bydgoszcz/Fordon

Domyślnie

kachasek chyba pomyślę, że mam rozdwojenie jaźni a Ty jestem nickiem, ktory założyłam i na który wchodzę w drugim wcieleniu

Mateusz (6.07.1996r.) i Pawełek (21.02.2005r.)

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez izka_74 Zobacz posta
    kachasek chyba pomyślę, że mam rozdwojenie jaźni a Ty jestem nickiem, ktory założyłam i na który wchodzę w drugim wcieleniu
    hehe, i nasze dzieci w podobnym wieku

Chusteryczka Awatar reginleif
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja sama nie wiem o co chodzi, ale czasem się łapię na tym, że siedzę lub stoję i się gibam na boki
    Styczniowy Staszek (2009), lutowy Tadek (2011)
    Moja dłubanina

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez reginleif Zobacz posta
    Ja sama nie wiem o co chodzi, ale czasem się łapię na tym, że siedzę lub stoję i się gibam na boki
    tak bez szmaty?

Chustomanka Awatar izka_74
    Miejscowość
    Bydgoszcz/Fordon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez reginleif Zobacz posta
    Jedna moja sympatyczna znajoma zdiagnozowała kiedyś takie dziwne zachowania jako pieluszkowe zapalenie mózgu

Mateusz (6.07.1996r.) i Pawełek (21.02.2005r.)

Chusteryczka Awatar ostroszyc
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez izka_74 Zobacz posta
    Jedna moja sympatyczna znajoma zdiagnozowała kiedyś takie dziwne zachowania jako pieluszkowe zapalenie mózgu
    Chyba chuściane Zresztą u chustonoszących to raczej objaw normalny, jak zacieki od smaru na rękach mechanika samochodowego (przynajmniej mój znajomy mechanik takie ma)
    Mały B: 2009
    Mała T: 2012

Chusteryczka Awatar reginleif
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Nie mówcie, że tak nie macie Pocieszam się, że to na boki, a nie w przód i w tył.
    Styczniowy Staszek (2009), lutowy Tadek (2011)
    Moja dłubanina

Chustomanka
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Przeczytalam wszelkie objawy powyższe..i diagnoza jest jedna CHUSTOWE ZAPALENIE MÓZGU jak określa moja znajoma.----ja to mam!
    Ja jak kupowalam pierwszą to zastrzegłam że to pierwsza i ostatnia ta..... mam 4 chusty i teraz jeszcze leci do mnie bondolino.....ostatnio nawet stwerdzialam że jak juz nie bede nosic ..to i tak chust nie sprzedam.....WNUKI skorzystaja....nawet teraz sledze bazzzarek..a jak bym miała duzo kasy...ojjjj
    MAMA-Wiktorii 18.02.2007 Katarzyny 29.03.2011 Kornelii 19.05.2021

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez opolanka Zobacz posta
    Przeczytalam wszelkie objawy powyższe..i diagnoza jest jedna CHUSTOWE ZAPALENIE MÓZGU jak określa moja znajoma.----ja to mam!
    Ja jak kupowalam pierwszą to zastrzegłam że to pierwsza i ostatnia ta..... mam 4 chusty i teraz jeszcze leci do mnie bondolino.....ostatnio nawet stwerdzialam że jak juz nie bede nosic ..to i tak chust nie sprzedam.....WNUKI skorzystaja....nawet teraz sledze bazzzarek..a jak bym miała duzo kasy...ojjjj
    to ja mam w takim razie jeden z cięższych stopni zapalenia to się leczy, co nie?

Chusteryczka Awatar Truscaveczka
    Miejscowość
    Podkarpacie

Domyślnie

Demet.
    Czuję się wyobcowana.
    Mam 1 mietka, 1 tkaną natkę, jedną kółkową oppamamę i jednego elastyka obecnie w ludziach. I owszem, podziwiam urodę różnych chust ale nie ciągnie mnie do kupowania.

Bo i tak nie mam kasy. Kupuję pieluszki. Dużo pieluszek
    Sarcasm helps keep you from telling people what you really think of them.
    Dziergam Pichcę Ględzę Tłumaczę

Uprawnienia umieszczania postów