Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Wątek: Początkującej pytania o kółkową

Mieszany widok

Domyślnie Początkującej pytania o kółkową

Dzisiaj, po nieudanej przymiarce 2 dni temu, udało mi się włożyć Lady do świeżo nabytej pierwszej naszej chusty - Dolcino Ring Sling Lanzarote.

Z chustami nie miałyśmy do tej pory do czynienia, docelowo szykujemy się do nosidła, jako że wiązanki nie dla niezgrabnej mamy i energicznej córki. Wózka nie mamy, nosiłyśmy się na razie rękach, ale przy 6-kilowcu usilnie domagającym się noszenia staje się to zbyt męczące. Chcemy też czasem namówić na noszenie tatę - 30 cm wyższego i 40 kg cięższego od mamy. Padło więc na kółkową.

Postępowałam wg instrukcji, ale nie jestem zachwycona rezultatem. Zdjęcia zrobię następnym razem. Miałam jednak wrażenie, ze:
    - Lady odchyla się do tyłu (gdy zaczęłam mocniej dociągać górę, ona zaczęła protestować),
    - kieszonka jest za płytka, o ile można to nazwać kieszonką;
    - kolanka nie są wyżej od pupy, a kiedy zaczęłam dociągać dół, znowu zaczęły się protesty - wydawało mi się, że Lady jest za ciasno.

Reasumując; trochę się bałam jej nie podtrzymywać i nie jestem do końca zadowolona z rezultatu. Jeśli możecie coś podpowiedzieć bez zdjęć, będę bardzo wdzięczna.
    Mama Lady (02.2012) i żona Wesołego Męża.

Chusteryczka Awatar Kamila
    Miejscowość
    Sztokholm

Domyślnie

Kolkowe sa wygodniejsze, przy noszeniu starszych dzieci, ktore potrafia juz siedziec (wg mnie). Dlatego zapewne macie z tym problemy. Polecalabym w twoim wypadku chuste tkana. Moze jakas Zare bawelniana. W sam raz by byla na 6kg i noszenie w kieszonce z przodu - patrze tu na wiek twojej coreczki na suwaku.
    Marcel 3 lata

Domyślnie

Kamila, obawiam się, że z tkaną nie dałabym sobie rady

Miejscowość
    Sztokholm

Domyślnie

No cos ty, nie boj sie A moze spruboj elastyczna? Latwiej sie wiaze i szybciej wybacza, ale przy rosnacych kg, niedlugo by ci starczyla. Ale mimo wszystko latwiej od niej zaczac. Kup tanio na bazarku - sprzedaj potem jak bedziesz miala wprawe i ochote sprobowac tkanej. Tkana mnie tez przerazala, ze wzgledu nawet na samo slowo. Po elastycznej kupilam miekka bawelniana zare i poszlo szybciutko i wcale nie bylo tak strasznie, wrecz przeciwnie.

Jezeli to wiazanie chusty cie przeraza, to popatrz na kilka filmow na youtube i bedzie latwiej.
    Np:
    Marcel 3 lata

Domyślnie

O elastycznej myślałam, ale zrezygnowałam, gdyż wyczytałam na forum, że mocnej grzeje, a my generalnie bardzo gorące jesteśmy

Miejscowość
    Sztokholm

Domyślnie

Ja w zeszle lato nosilam mojego malego wtedy Marcela w chuscie z "zimnej" bawelny. Polecam wiec! Sama sie wiazala, nie byla gruba, duzo bledow przy wiazaniu wybaczala i nie byla droga.
    http://www.calinbleu.com/categories/...--gauze-wraps/
    Mialam piekna oliwkowa:http://www.calinbleu.com/products/Yu...auze-wrap.html

Ostatnio edytowane przez Kamila ; 12-05-2012 o 20:28
    Marcel 3 lata

Uprawnienia umieszczania postów