Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: wiązanie do karmienia - córcia 2,5 msc 6kg :)

Chusteryczka Awatar sensibileanima
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

też mamy za sobą zachłyśnięcie, więc bałabym się małą karmić w chuście, pomijając fakt, że jak na razie to ciężko nam to chustowanie idzie.

Aktualnie takie karmienie i tak odpada, bo mała je jedynie bebilon pepti, bo mamusinego mleka nie chciała pluła i darła się w niebogłosy

Chustomanka Awatar deviltya
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Truscaveczka Zobacz posta
    My jeździmy autem i nigdy nie mieliśmy wypadku. Wypadki samochodowe nie istnieją.
    a widzisz.. ja mam dokładnie takie podejście. wystarczy mi bycie rozsądnym, ale nie zamierzam się trząść przewidując wszędzie nieszczęścia. co to za życie

Chusteryczka Awatar Truscaveczka
    Miejscowość
    Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez deviltya Zobacz posta
    a widzisz.. ja mam dokładnie takie podejście. wystarczy mi bycie rozsądnym, ale nie zamierzam się trząść przewidując wszędzie nieszczęścia. co to za życie
    A czy ja twierdzę, że ci nie wolno? Tylko nie zachęcaj innych do tego podejścia. Better safe than sorry.
    Sarcasm helps keep you from telling people what you really think of them.
    Dziergam Pichcę Ględzę Tłumaczę

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Truscaveczka Zobacz posta
    A czy ja twierdzę, że ci nie wolno? Tylko nie zachęcaj innych do tego podejścia. Better safe than sorry.
    o to to to!
    aż mię ciary przeszły po człowieku jak pomyślałam, że więcej mam będzie podejmowało ryzyko karmienia w chuście czy w ruchu "bo ktoś tak robił i temu komuś się nic złego nie stało"

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez deviltya Zobacz posta
    że tak sobie drastycznie pozwolę porównać:

U mnie na osiedlu kilka lat temu pani wyskoczyła z ósmego piętra
    w sumie nic jej się nie stało (poobijała się chyba tylko porządnie), ale czy to znaczy, że wszyscy mogą skakać, bo im też nic nie będzie?

Chustodinozaur Awatar rafandynka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Myślę, że dziewczynom chodzi też o to, by obalić mit, że chusta służy do karmienia piersią czy też go ułatwia. Bo wiele takich kwiatów się słyszy.
    Karmiłam starszego w 2x obniżając wiązanie, ale dziś wiedząc to, co wiem, w życiu nie zawiązałabym go w nieodpowiednie wiązanie na cały spacer, bo mi się "nie chciało siedzieć". Karmiłam też na autostradzie drącą się w foteliku Hanię, bo nie mogliśmy się zatrzymać, ale nie polecam nikomu.
    Bo wystarczy, że jednemu dziecku się coś stanie przez niezbyt odpowiedzialną mamę, a zła fama pójdzie na chusty ogółem. I znowu będzie, jakie te chusty to zło dla dzieci, że taki głupi wynalazek itd.
    Jeszcze raz: chusta nie służy do karmienia, ale do przemieszczania się z dzieckiem.
    A 2008, H 2009, M 2012, I 2014, M 2021

Chustomanka Awatar asioczka
    Miejscowość
    opolskie/ Dobrzeń W.

Domyślnie

moge OT? przerazilo mnie to zachlysniecie przy karmieniu piersia. jakos mi sie wydawalo, ze to niemozliwe. jak sobie radzic w takim przypadku?? jak wyglada pierwsza pomoc?? wstyd sie przyznac, ale chyba bym nie wiedziala co zrobic
    18.11. 2009
    16.06. 2012
    09.12.2019

Chustomanka Awatar deviltya
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

pochylić dziecko tak żeby mogło odkrztusić. do przodu oczywiście.
    jeśli nie działa, siadasz, kładziesz dziecię na kolanie(malutkie na ręce) na całej długości jego ciała, twarzą w dół i delikatnie, ale zdecydowanie poklepujesz w plecy (mniej więcej na środku)

a co do karmienia w ruchu to nikogo nie zachęcam, ale moje doświadczenie było super i się cieszę, że tak spacerowałyśmy. z chustami też podobno zdarzały się wypadki, a jakoś dalej wszystkie nosimy.

Chustofanka Awatar Maminek
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dziewczyny,
    dla nas sprawa jest już jasna.
    Nie karmimy w chuście.

Chustoholiczka Awatar martaj
    Miejscowość
    POZ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maminek Zobacz posta
    Dziewczyny,
    dla nas sprawa jest już jasna.
    Nie karmimy w chuście.
    jak nie chcesz, żeby Ci się założony przez Ciebie wątek wymknął spod kontroli to w temaciku poproś o usunięcie - Ty odpowiedź już uzyskałaś i o to chodziło
    Asieńka (2011) Justysia (2014) Czaruś (2017)

Uprawnienia umieszczania postów