Pokaż wyniki od 1 do 20 z 20

Wątek: tetra niezdrowa

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

ja u małej stosuje od urodzenia jednorazowe,bo mam mało pieluch na taka mała dupine,ale jak pojawiły sie krostki i zadnym kremikiem nie moglam zlikwidowac to od razu na wielo i juz jest rezultat od wczoraj rana
    szczerze mnie wkurw...te jednorazówki smierdzace,a juz najbardziej mój mąz ktory nie lubi wielo,bo trzeba czesto zmieniac!!!!!! a nie działa na niego argument ze dupsko ma sie lepiej w wielo,skoro u Ksawera kremiku uzyłam w ciągu prawie 2 lat moze z 5 razy i to właśnie po użyciu pampka
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Przygranicze

Domyślnie

A u nas odwrotnie...mój mąż mi podsunął pomysł wielo. oglądał program w tv i powiedział że takie śliczne i zdrowe itd... a teraz jak zdarzyło się chyba raz czy dwa że nie doschły wielorazówki ale to na początku jak ich mniej mieliśmy to on w szoku i pytanie " Co tobie?Pampersa mu nałożyłaś?" czyli jest ok ,teściowa też jak najbardziej za
    P 2000, M 2005 , M 2011, L 2015

Chustofanka

Domyślnie

Dzięki dziewczyny za odzew. Myślę, że z ludzmi jest też tak, że atakują gdy sami by chcieli, ale nie pieluchują wielo, bo z jednorazówkami im wygodniej.

Dewiś, a jeszcze apropos wyboru nieco węższych pieluch, to jakie masz doświadczenie? Bo Twój Mateusz w podobnym wieku jak moja Tochna (jutro kończy 11 mc).

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Przygranicze

Domyślnie

A różnie... na noc mamy szerokie Wonderoosy V1, na dzień to i chinki i dziewczyn szyjących tu na forum,CP ale ona to na styk nam,a teraz zaczełam szyć sama od jakigoś czasu i trafiłam super z wykrojem takie że od teraz jemu do ... pewnie 14 a może i 16 kg by dobre były, takie ani za wąskie ani za szerokie, zamówiłam tkaniny i mam zamiar jeszcze sporo uszyć...a te co mamy wystawić na bazarku bo przynajmniej wiem co z czego uszyłam i że naturalnie mu będzie...
    P 2000, M 2005 , M 2011, L 2015

Chustofanka Awatar elson
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Córeczka koleżanki miała odparzenie na bazie którego rozwinęła się grzybica. I pediatra kazał przejść na tetrę na czas do wyleczenia.
    Kubuś 2005, Wojtuś 2008, Joasia 2011 ...

http://chusty.info/forum/showthread....36#post1503336

Domyślnie

Jak mój synek się urodził z powodu infekcji zostaliśmy zatrzymani w szpitalu dłużej. Jednorazówki go strasznie uczuliły, przywiozłam więc do szpitala kilka kieszonek, które używałam jako otulaczy w połączeniu ze szpitalną tetrą. Zarówno lekarze, jak i pielęgniarki byli zachwyceni tym rozwiązaniem. Podobała się zwłaszcza szerokość pieluch - odpadła konieczność dokładnia warstwy tetry na pampersa w przypadku zalecenia lekarskiego o szerokim pieluchowaniu dziecka.
    Natalia
    mama Ali 21.11.2006
    i Antosia 11.05.2010

Chustoholiczka Awatar Chani
    Miejscowość
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

Mnie jakoś nikt nie dopytuje, co Młodemu na tyłeczek zakładam. A ja też mało się chwalę i osobiście tetrę uwielbiam. Odparzeń nie mieliśmy w ogóle, jak dotąd (7tyg).
    Wiedzą oczywiście w rodzince, Mama bardzo popiera, chociaż na początku się trochę martwiła (że tyle pracy, gotować, prasować trzeba, wytłumaczyłam, że teraz inaczej jest niż 30 lat temu i już). Mój małż bez mrugnięcia okiem zmienia tetrę, spiera mleczne kupki i w ogóle podobają mu się wielo (ekologicznie i oszczędnie, jak mówi). Siostra trochę dziwnie patrzyła na ten przeżytek, ale nic nie komentowała, więc i ja się nie odzywałam
    Ostatnio byliśmy u kuzyna, mają córeczkę 1,5m-ca starszą od naszego Michasia. Opowiadali, że jak Mała robiła mleczne kupki co karmienie, to im się strasznie odparzała. Poszli do pediatry po leki, żeby zmniejszyć ilość wypróżnień Nasz też robi co karmienie, ale wydaje mi się to normalne. Odparzeń brak Naprawdę, uwielbiam tetrę

Uprawnienia umieszczania postów