Nie wiem czy kupować krótkie spodenki na lato Maciusiowi. W te które mamy ledwo włazi jego pupsko w wielo. A może niech lata w koszulce i pieluszce tylko? Jak jest u waszych dzieci latem w kwestii krótkich spodenek?
Nie wiem czy kupować krótkie spodenki na lato Maciusiowi. W te które mamy ledwo włazi jego pupsko w wielo. A może niech lata w koszulce i pieluszce tylko? Jak jest u waszych dzieci latem w kwestii krótkich spodenek?
Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)
Franek chodzi w wielo i w szortach gdy jest ciepło. Po prostu często siada na pupie gdy spacerujemy, korzysta z huśtawek, zjeżdzalni i innych sprzętów na palcu zabaw. Jakoś wolę by miał spodenki na sobie niż żeby nóżkami szorował po tym wszystkim.
Kupiłam mu fajne szorty w zarze i koleżanka szyjąca, szyje nam takie fasony spodenek w których pupa wielo sie mieści i w dodatku super wygląda.
Ja nawet w upalne dni wolę zakładać małej cienkie legginsy - przy jej żywiołowym sposobie bycia (czyt. biegania, skakania, przewracania się) musi mieć kolana chronione przed większymi zadrapaniami.
['] 07.2008
Dotka 06.2010
Agutka 07.2013
Katka 08.2017
Maciuś na razie nie chodzi i się nie zanosi![]()
Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)
Jesli nie chodzi to bym sobie darowała spodenki. Zawsze to jedna warstwa na tyłku mniej![]()
Mój gad chodzi i mam problem żeby upchnąć zadzior w cokolwiek. Mam dla niego takie z rozciągliwej bawełny, na gumce. Zastanawiam się też nad jakimis ochraniaczami na kolana i mógłby w samym śmierdzielku pomykać.
Styczniowy Staszek (2009), lutowy Tadek (2011)
Moja dłubanina
mój (sierpniowy, zaczął chodzić w grudniu) większość zeszłego lata (ciepłych dni, których znowu aż tak dużo nie było :/) przechodził, a konkretniej przeraczkował w pieluszce i koszulce - od razu przewijanie szybszeNa zjeżdżalni i tak zjeżdżał leżąc na brzuchu. W tym roku trochę inaczej, na razie raczej szorty (po domu bez, ale często i w ogóle bez niczego) ale już starszy jest, poważniejszy
![]()
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
Podpiszę się pod powyższym - jak chodzi, trzeba ochronić choćby pupę przed piachem w pieluszce (zaliczone) i nogi przed podrapaniem (zaliczone). Jak nie chodzi, nie raczkuje po placu zabaw, pieluchy wystarczą![]()