Pokaż wyniki od 1 do 19 z 19

Wątek: Poranne bóle kręgosłupa.

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar chioma
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Mi zaczal dokuczac potworny bol plecow ok 5-6 miesiecy po porodzie. Tak jak opisalas, ledwo moglam sie zwlec z lozka rano, a jak przypadkiem polozylam sie na plecach na dywanie np bawiac sie z dzieciem, to serio nie moglam wstac bez pomocy meza Tez myslalam, ze to od noszenia, ale bolalo bez wzgledu na to czy nosilam czy nie. Polazlam w koncu do lekarza - kazal mi brac 2x paracetamol + 1x ibuprofen trzy razy dziennie i po paru dniach bol rzeczywiscie przeszedl. Nie zebym byla zwolenniczka faszerowania sie lekami, wrecz przeciwnie, ale nic innego nie pomagalo Pewnie ten przeciwzapalny ibuprofen pomogl.
    B. 2011
    S. 2012 [']
    M. 2013
    B. 2014

Chustomanka Awatar Ulula
    Miejscowość
    Poznań (Komorniki)

Domyślnie

Ja właśnie zdycham na ból pleców, bo bawiłyśmy się na podłodze, z doskoku dałam cycka, a Młoda niespodziewanie zasnęła . Jestem powyginana jak fakir, dobrze, że chociaż lapka mam obok, bo bym oszalała, a tak to odwracam myśli w inne strony. Doopsko, za przeproszeniem, też boli od tej podłogi - takie uroki macierzyństwa .

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Beskid Niski

Domyślnie

najprostszym skutecznym u mnie sposobem na poranny ból kręgosłupa, jest pilnowanie pozycji do spania:

na lewym boku, lewa ręka do góry - ja kładę na niej głowę - nogi podkurczone, zgięte w kolanach, prawa ręka na prawym biodrze/udzie - gdzie wygodniej.

pozycję znalazłam w którejś książce o jodze, spróbowałam w desperacji - i u mnie działa. może i wam pomoże

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Też mam różne bóle i się zastanawiałam czy to od noszenia czy nocnego karmienia

A robicie może jakieś ćwiczenia, żeby poprawić kondycję przy tak częstym noszeniu? Wiem że jeśi chusta dobrze zawiązana, to z kręgosłupem nie powinno być problemu, ale jednak to jest obciążenie.

Chusteryczka
    Miejscowość
    ROD Pokój

Domyślnie

W którym miejscu boli Cię kręgosłup?
    Jeśli chcesz wynajdę Ci broszurkę z dobrymi ćwiczeniami- tylko poproszę emila

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

elusiaczek@o2.pl będę bardzo wdzięczna!

Ciężko powiedzieć w którym dokładnie, tak ogólnie chyba

Uprawnienia umieszczania postów