Pokaż wyniki od 1 do 17 z 17

Wątek: Bambus czy hoppendiz light

Mieszany widok

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pat007 Zobacz posta
    Mayka, a któremu bambusowi zaszkodziła pralka? Chciałabym się dowiedzieć, bo gdybym miała jakąś chustę prać w rękach, prędzej bym ją za darmo oddała, więc wolę takowej nie kupić przypadkiem
    o tutaj wąteczek niedawny, resztę bym musiała szukajować a jutro do pracy raniutko więc rozumiesz...
    http://chusty.info/forum/showthread....ghlight=bambus
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mayka1981 Zobacz posta
    o tutaj wąteczek niedawny, resztę bym musiała szukajować a jutro do pracy raniutko więc rozumiesz...
    http://chusty.info/forum/showthread....ghlight=bambus
    Ja prałam na programie delikatnym w 40 stopniach (w zasadzie tylko bawełny piorę na "zwykłych" programach) i nic mi się nie działo. Przy czym ja przez "kocykowate" rozumiem to, że bambusy Nati są niezwykle mięciutkie i przytulaśne - nie wadliwe w wyniku prania. A co do Nati, to z tej papierowej instrukcji, którą od jakiegoś czasu dołączają do chust, wynikałoby, że chyba wszystko poza czystą bawełną trzeba prać w rękach. Ja bym nie zdzierżyła... Od biedy jest program dla prania ręcznego w pralce.

Chustoholiczka

Domyślnie

oj ja w życiu nie wyprałabym chusty w rękach - raz, że mam za małą umywalkę , dwa, że mam alergię na detergenty a trzy, że by szlag prędzej trafił! Nawet jak wełnę czy jedwab wrzucałam do pralki to zawsze mówiłam "przetrwają najsilniejsi!"

zresztą jak po konsultacji czy warsztatach miałabym prać ręcznie 10-12 chust to bym chyba innego słowa niż bluzg nie wypowiedziała przez tydzień

Chustonoszka Awatar jagud

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cobra Zobacz posta

zresztą jak po konsultacji czy warsztatach miałabym prać ręcznie 10-12 chust to bym chyba innego słowa niż bluzg nie wypowiedziała przez tydzień
    haha no racje 10-12 chust wyprać to... ja bym chyba już żadnego słowa nie wypowiedziała bo bym się zajechała na amen.

Dobra więc zaczynam rozglądanie za hopem.

Uprawnienia umieszczania postów