Pokaż wyniki od 1 do 20 z 55

Wątek: Otulacze (np. PUL) z zatrzaskami w środku

Mieszany widok

Chustomanka Awatar sharkah
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

Ja bardzo polecam jej pieluszki i cenię za niesamowite zamiłowanie do innowacji

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Te tutaj w sprzedaży: http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=46894 to są chyba otulacze bez zatrzasków w środku, prawda?

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Takie SIO robi też Close Parents, z zewnątrz PUL normalny, od środka welurek syntetyczny, i dopinane wkłady bambusowe albo mikrofibrowe. Ale ja np. tych konkretnych pieluszek nie noszę, trzy razy próbowałam się przekonać i za każdym razem rezygnowałam. W ogóle nie polubiłam się z idęą wpinanych wkładów, choć miałam trochę IB - ale dla mnie to za dużo kombinowania jednak, wolę albo kieszonki albo AIO.
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chustomanka Awatar sharkah
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

bo w ib trzeba sie troche pomeczyc z tymi wkladami, bo sa 2 i jeden trza pod drugim i jeszcze w upchnac

a u sylviontkowych tylko jeden wkład

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sharkah Zobacz posta
    bo w ib trzeba sie troche pomeczyc z tymi wkladami, bo sa 2 i jeden trza pod drugim i jeszcze w upchnac

a u sylviontkowych tylko jeden wkład
    Ale tam masz chyba dowolność - możesz użyć albo jednego, albo dwóch, prawda?

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pat007 Zobacz posta
    Ale tam masz chyba dowolność - możesz użyć albo jednego, albo dwóch, prawda?
    Tak, ale dwa to jednak większa chłonność, no i warstwa dająca uczucie suchości jest tylko na jednym, mniejszym.

Co do spierania - tu znów bywa różnie, ja wolę spierać z kieszonki, gdzie od pupy miałam jednolitą warstwę weluru bambusowego/mikropolaru/coolmaxu, niż z choćby przywołanych IB, w których często miałam do zaprania jeden wkład, drugi, i jeszcze otulacz...
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez livada Zobacz posta
    Tak, ale dwa to jednak większa chłonność, no i warstwa dająca uczucie suchości jest tylko na jednym, mniejszym.

Co do spierania - tu znów bywa różnie, ja wolę spierać z kieszonki, gdzie od pupy miałam jednolitą warstwę weluru bambusowego/mikropolaru/coolmaxu, niż z choćby przywołanych IB, w których często miałam do zaprania jeden wkład, drugi, i jeszcze otulacz...
    Fakt

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez livada Zobacz posta
    zdecydowanie się zgadzam - jak przewiduję kupę, to staram się zakładać kieszonkę - mimo, że IB to moje ulubione pieluszki (jedno, to wolałabym, żeby były z gładkiego pulu, a nie minky)

firmowe wpinane są jeszcze pieluszki grovia, ale ich nie miałam
    close parents nie nadają się dla noworodka, bo mają grubo z tyłu (CP nowszego typu mają trochę cieniej, ale nadal), bo i pieluszka i wkład mają gumki z tyłu, przez co pieluszki są trochę grubsze od np IB, za to są bardzo skuteczne (te starszego typu zakładam na dłuższe spacery, jak przewiduję, że mogę się zagapić i nie przewinąć dłużej, te nowszego typu są cieńsze i nie mam do nich aż takiego zaufania, choć jeszcze nigdy mi nie puściły)

co do tetry+flip dla Miłosza - przy moim ciut starszym taki zestaw raczej by był za słaby - chyba, że masz jakąś solidną tetrę (ja miałam tylko taką najzwyklejszą ze smyka), albo wkładałaś dwie
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Przyznam, że mnie w SIO przekonuje to, że "grubsza" część może zostać na wkładzie, z którym łatwiej się potem obejść niż z całą pieluszką typu kieszonka czy AIO, ale dla mnie to na razie teoria. Dzisiaj zapieluchowałam Małego w tetrę włożoną do Flipa. Ech, szkoda, że jemu trzeba zmieniać pieluchę w ruchu, bo byłoby łatwiej Po 2 h WSZYSTKO było mokre - łącznie ze skarpetkami Ale to pewnie po zjedzeniu 3 talerzy zupy

Uprawnienia umieszczania postów