Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 61 do 64 z 64

Wątek: Wielorazówki - bez przekłamania

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Nie wszystkie wielo poza IB robią wielki odwłok Nam IB do końca nie podeszły, bo wkłady sztywniały i w efekcie całość była pancerna (choć mała), częste były przecieki przy nóżkach. Bardzo lubimy kieszonki Małe Me, wyglądały dobrze jak Mała ważyła 5 kilo, są nadal super kiedy ma dwa razy więcej. Zgrabne są Bambooty, rozmiarowe AIO Bumgenius, Eko_mama szyje pieluszki wąskie w kroku... trochę tego jest. O, jeszcze BG organiczne nie są wielkie.
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chustomanka
    Miejscowość
    Sosnowiec

Domyślnie

bardzo zgrabna pupcia jest w polarowych otulaczach sylviontka (moje ulubione)
    Wojtuś 5.12.2011

Chustonówka
    Miejscowość
    40 km od Poznania

Domyślnie

U mnie przy trzymiesięcznym dziecku najzgrabniej wychodzą babylandy, ponieważ są mniejsze niż reszta moich pieluszek, ale ponieważ są mniejsze to wątpię czy na roczniaka będą dobre(niby one size)

Chustonoszka Awatar lubawa
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Wracając do głównego wątku, mogę podsumować chwilkę, jak to u nas z wielo działa, choć jak wiadomo, mnóstwo zależy od indywidualnej sytuacji..

Zaczęliśmy, jak N miała miesiąc, zmienialiśmy częściej niż jednorazówki, wycieki się zdarzały, bo dzieć mały, a pieluchy różne. Kupy spierałam w zlewie szczotką, pranie pieluchowe średnio raz na dwa dni. Na noc jednorazówki.

Od kiedy wróciłam do pracy, N jeździ do babci, ale u obydwu jest na jednorazówkach, nie naciskam. Trzy dni w tygodniu jest w domu i wtedy wielo. Wychodzi nam jedno pranie pieluchowe, reszta z ubrankami na 40st. Zawsze dodaję coś antybakteryjnego, a kupy teraz plum do kibelka i nic nie zapieram. Jak się zdarzy "luźniej" to witaj szczotko Teraz zmieniamy po jednym siku, chyba że małżonek przegapi -- wtedy często jest wyciek, bo już "porcje" większe i mało która pieluszka wytrzyma dwa porządne siknięcia. N miała okres fascynacji nocniczkiem i wtedy faktycznie pieluchowanie to przyjemność Minęło jej to stety/niestety, ale ja jej nie wysadzam i nie namawiam, bo widzę, że nie chce jej się czasu na to tracić . Planuję atak 3-dniowego odpieluchowywania w wakacje, więc niech się dziecię pocieszy jeszcze ze dwa miesiące pięknymi pieluszkami

No i tu jest chyba sedno kwestii wielopieluchowania: uzależnienie mamusi Jak się ktoś zdecyduje wydać trochę na ciut ładniejsze, albo łapie się na testowanie nowych modeli, to się wsiąka w pieluszki niezależnie od ich chłonności Ciekawe, komu ja to wszystko sprzedam
    Nina IX 2010

Uprawnienia umieszczania postów