-
Chustonówka
Mam do Was pytanie - jestem szczęśliwą posiadaczką sporego stosiku kieszonek nappime i mam z nimi problem. Mój Mikołajek używa ich od jakichś 6 tygodni (ma w tej chwili 2 miesiące i ok. 5 kg) i zaczęły nam się spore przecieki, nie przez pul tylko bokiem/górą. Mikołaj to moje jedyne dziecko i doświadczenia w wielopieluchowania mam niewiele
Mam dwa pomysły z czego to może wynikać - po pierwsze mam wrażenie, że polarek zrobił się mniej chłonny, bo kiedy go płuczę, na początku woda w niego nie wsiąka, dopiero po chwili przelewania się zaczyna. Spróbuję strippingu, ale muszę najpierw kupić paczkę jednorazówek
Drugi pomysł - czy ktoś próbował przeszyć boczki? Mam wrażenie, że jak już siusiu wsiąknie w polarek, to podsiąka na bodziaka w miejscach, gdzie się polar i bodziak się stykają, a nie sposób ułożyć pieluchy tak, żeby po paru ruchach dziecka polarek był całkowicie w środku. Byłabym wdzięczna za informację
Chyba spróbuję testowo przeszyć jedną lub dwie pieluchy, bo w naszych jedynych dwóch miloviach nie mam tego problemu.
Uprawnienia umieszczania postów