Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Wątek: plecak prosty -do znudzenia ;)

Chustofanka Awatar Apulina
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie plecak prosty -do znudzenia ;)

To co widzicie na zdjęciach to mój drugi w życiu plecak prosty - wyraźcie proszę swoją opinię
    (zdjęcia w wykonaniu pięciolatka )

tu modelka zamknęła oczy, a model koniecznie chciał zobaczyć, co to za cudo braciszek dorwał

i pupa:

no i mam też wątpliwości:
    - po zamotaniu czułam, że chusta bardzo wrzyna mi się w ramiona i w brzuch - za mocno dociągnęłam/ zawiązałam? trochę lepiej było gdy zrobiłam chest-belt ze szmatki/apaszki... co z tym robić?

- czy do plecaka dziecko trzeba przerzucać górą przez ramię? (ja przełożyłam go pod ramieniem, ale może tak nie wolno)
    Ogólnie mam mocno pozytywne odczucie z tego wiązania, Młody w nosidle nic nie widzi a tu tak fajnie wysoko jest. Gdyby nie to wrażenie odpiłowywania ramion...

Chustopróchno Awatar marjen

Domyślnie

to odpiłowywanie ramion to może być też kwestia ciężkiego dziecka i niezbyt nośnej chusty... ile waży chuścioch?

a zdjęcia fajne
    Kasia 11.2010, Mati 10.2013, Jadzia 6.2015, Michaś 11.20

Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Starszak się spisał
    ciężar 10kg - pierwsze motanie w plecak zaliczyłam w didkowej laurze i wrażenie odpiłowywania też miałam...
    może (choć trudno mi w to uwierzyć) bawełna jest niewystarczająca na takiego dziecia? mam jeszcze do wypróbowania indio - ale też bawełniane...
    a jeśli mieszanki to, jak rozumiem, len lub konopie?

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

ja nie wiele pomogę, nie jestem doradcą, ale też od kilku dni robię plecak prosty i bardzo go polubiłam, właśnie za to że dzieć siedzi wysoko i dużo widzi manduca poszła w odstawkę

ja mam synka z 26 marca też waży ok.10 kg wiążę go w bawełne - girasolę muszę powiedzieć, że mi się nie wrzyna, może na ramionach powinnaś bardziej rozłożyć, albo za mocno dociągnęłaś.
    najczęściej jak odprowadzam starszego do przedszkola to w plecak prosty wiąże młodego i taki spacer zajmuje nam od 30 min do godziny. Jest OK, zbyt wielkiego ciężaru nie czuje
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Chustopróchno Awatar marjen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Apulina Zobacz posta
    Starszak się spisał
    ciężar 10kg - pierwsze motanie w plecak zaliczyłam w didkowej laurze i wrażenie odpiłowywania też miałam...
    może (choć trudno mi w to uwierzyć) bawełna jest niewystarczająca na takiego dziecia? mam jeszcze do wypróbowania indio - ale też bawełniane...
    a jeśli mieszanki to, jak rozumiem, len lub konopie?
    nie no, 10 kg to spokojnie (ja mam podobnie) bawełna, jedwab dają radę.
    Kasia 11.2010, Mati 10.2013, Jadzia 6.2015, Michaś 11.20

Chustomanka Awatar anasta
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Spróbuj może trochę wyżej namotać. Czy skręcałaś chustę na ramionach? Ze zdjęcia wydaje mi się, że trochę za mocno skręciłaś, może z tego wynika dyskomfort (ja w ogóle nie skręcam , chociaż doradczynie zalecają).

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anasta Zobacz posta
    Czy skręcałaś chustę na ramionach? Ze zdjęcia wydaje mi się, że trochę za mocno skręciłaś, może z tego wynika dyskomfort (ja w ogóle nie skręcam , chociaż doradczynie zalecają).
    o właśnie
    ja się uczyłam z instrukcji nati ale nie czytałam obrazków tylko rysunki no i trochę na wyczucie prawie nie skręcałam tylko tyle, żeby się nie rozchodziły.
    Wczoraj obejrzałam filmiki instruktażowe w necie i tam widziałam, że mocno skręcają.
    Może spróbuj bez skręcania
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

o temat dla mnie na czasie, próbowałam dzisiaj z 5 razy, az dziecku się znudziło i ciągle mi spod pupy wyjeżdzało. Próbowałam z 2,5latką
    DOULA

najczęściej zaglądam z telefonu, więc proszę o cierpliwość w odpisywaniu

Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

ufff.. udało się dwie próby: za pierwszym razem skręciłam chustę lżej i tu z kolei czułam, że zaraz zsunie mi się z ramion, za drugim razem zrobiłam twista (podczytałam w innym wątku ) - jak już minęło mi wrażenie, że się uduszę to było super Młody całe 15 minut wytrzymał zdjęć niestety niet, bo fotograf w przedszkolu

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Mi się wydaje, że można było ciut lepiej dociągnąć chustę na plecach dziecka i na górze, bo mam wrażenie, że może się ono swobodnie odchylać do tyłu w chuście, a to nie pomaga ramionom

Chustomanka Awatar misia83_83
    Miejscowość
    Wroclaw/Galway

Domyślnie

A mi sie wzyna jak wlasnie nie skrecam! I zsuwa na dodatek...meczylam sie jak diabli. Jak skrecilam to bylo super! Moj wazy 11 kg. Nosilam w zarze.

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

A czy to musi być plecak prosty ze standardowym wykończeniem? Może warto spróbować zakończenia tybetańskiego? Mi to zdejmowało trochę ciężar z ramion. Nosiłam ok. 11 kg.

Uprawnienia umieszczania postów