Pokaż wyniki od 1 do 20 z 53

Wątek: plecak - za mocno dociagnięty czy za słabo?

Mieszany widok

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gosia83 Zobacz posta
    najlepszy prosty

inne plecaki mogą być używane przy starszych dzieciach i większych, bo u maluchów wymuszają za szeroką pozycję nóżek

a prosty wg mnie jest najwygodniejszy, tylko trzeba dobrze dociągnąć- ja tak noszę moją dwulatkę, jeśli noszę i jest mi wygodnie
    Cytat Zamieszczone przez izka_74 Zobacz posta
    A dlaczego tylko plecak prosty jest ok? Też walczę z nauką prostego i zaczęłam się za jakimś innym rozglądać, bo z tym mi kiepsko idzie, tzn. upocona jestem jak fretka a efekt taki sobie
    odpowiedź w powyższym poście

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kachasek Zobacz posta
    a tyle to ja wiem, ale najbliżej Wrocław, a jechać nie dam rady (na warsztatach miałam być, ale się pokićkało i się nie udało)

upocona to pikuś, kręgosłup mnie zaczyna boleć od tego zginania (czyli moja pozycja na pewno nie jest ok)

tak tak, o asymetrii wiem, tylko jak przekonać dziecię?
    moje ręce mają ograniczone pole manewru z tyłu
    a będziesz za jakiś miesiąc w Wałbrzychu - w okolicach 6 lub 7 czerwca? bo będę w okolicy i mogłabym podjechać jak byś potrzebowała jeszcze

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

a podpowiedzcie jeszcze, proszę, czy mi się zdaje, czy są chusty, które lepiej się na plecach wiąże i takie, które tego zadania nie spełnią, przynajmniej na początku?
    http://kachaskowo.blogspot.com
    a najlepsze me dzieła: Michał 06-06-2007 i Klaudia 17-09-2011
    bociany dzieci nie noszą, ja tak (zapożyczone z nosime.sk)

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

a ja chciałam powiedzieć, że przez całe chustowe życie mojego dziecka starszego słyszałam jaki super-extra jest plecak z krzyżem i jak się go rach-ciach wiąże. no, to na kursie zaawansowanym sobie powiązałam. po tym dniu odznaczyłam sobie w karneciku odbyte zajęcia na siłowni

a na końcu, w nagrodę miałam krzyż na kostkach pomiędzy szyją a klatą, więc (z lalą!) wytrzymałam w tym wiązaniu parę minut

za to o prosty muszę powiedzieć, że to wiązanie, które uratowało moje chustowanie - gdyby nie on, w życiu bym nie nosiła tak długo. no i ono jest najzdrowsze dla "dużego kręgosłupa".

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    a ja chciałam powiedzieć, że przez całe chustowe życie mojego dziecka starszego słyszałam jaki super-extra jest plecak z krzyżem i jak się go rach-ciach wiąże. no, to na kursie zaawansowanym sobie powiązałam. po tym dniu odznaczyłam sobie w karneciku odbyte zajęcia na siłowni

a na końcu, w nagrodę miałam krzyż na kostkach pomiędzy szyją a klatą, więc (z lalą!) wytrzymałam w tym wiązaniu parę minut
    O, jakbyś o mnie pisała - próbowałam plecaka z krzyżem kilka razy, zawsze się umęczyłam, kręgosłup bolał od zginania (wolę wiązać prosty na stojąco, stanowczo), dzieć zwisał nisko, wszystko i tak było niedociągnięte, a na dodatek krzyż wiercił dziurę w klacie :-]
    Zupełnie serio, podziwiam dziewczyny które kochają to wiązanie, dla mnie jest trudne i niewygodne, dwa w jednym
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez livada Zobacz posta
    O, jakbyś o mnie pisała - próbowałam plecaka z krzyżem kilka razy, zawsze się umęczyłam, kręgosłup bolał od zginania (wolę wiązać prosty na stojąco, stanowczo), dzieć zwisał nisko, wszystko i tak było niedociągnięte, a na dodatek krzyż wiercił dziurę w klacie :-]
    Zupełnie serio, podziwiam dziewczyny które kochają to wiązanie, dla mnie jest trudne i niewygodne, dwa w jednym
    o!o!o! w tym krzyżaku nie ma żadnej opcji poprawki be wiązania od początku...
    no, to piątka, Siostro!

czyli noszącego?
    tak.
    w każdym wiązaniu mam mały i duży kręgosłup

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

nic z tego tzn szmata nie wyjechała spod pupy, ale dociągnąć się nie udało tak jak trzeba, ramiona urwać chciało, jedynie dziecię zadowolone
    poglądowo foty

jedynie

Chustomanka Awatar anasta
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

jedynie
    Całkiem przyzwoicie ten plecak wygląda Dzieciątko Twoje strasznie słodkie z tymi lokami, wciąż się zachwycam. Widać, że zadowolone.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anasta Zobacz posta
    Całkiem przyzwoicie ten plecak wygląda
    gdyby nie ten lekki przechył... i gdyby mi ramion nie chciało wyrwać...
    a jeszcze te pasy w chuście uciekły i potęgują efekt skrzywienia
    Dzieciątko Twoje strasznie słodkie z tymi lokami, wciąż się zachwycam. Widać, że zadowolone.
    a dziękuję, chociaż dzieci się udały

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gosia83 Zobacz posta
    a będziesz za jakiś miesiąc w Wałbrzychu - w okolicach 6 lub 7 czerwca? bo będę w okolicy i mogłabym podjechać jak byś potrzebowała jeszcze
    no właśnie nie, wyjeżdżamy do Niemiec, będę w lipcu dopiero, a plecak przydałby się na urlop (M jeśli ponosi to w ergo albo w manducy, ale ja bym wolała się nauczyć )
    Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta

za to o prosty muszę powiedzieć, że to wiązanie, które uratowało moje chustowanie - gdyby nie on, w życiu bym nie nosiła tak długo. no i ono jest najzdrowsze dla "dużego kręgosłupa".
    czyli noszącego?

jak się dziecię da, to idę ćwiczyć i przybędę niedługo z efektami

Uprawnienia umieszczania postów