Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Kieszonka, prośba o ocenę

Chustonówka

Domyślnie Kieszonka, prośba o ocenę

Witam,

To mój pierwszy post na forum a zarazem pierwsza próba wiązania 3-miesięcznej córki.

Próbowałyśmy zawiązać kieszonkę z pomocą męża. Bardzo ciężko mi się dociągało ( chyba mało mam siły w rękach ), a po zawiązaniu bolały plecy. Córka marudziła podczas wiązania, a potem chyba jej się podobało, jak z nią chodziłam, bo nie słyszałam protestów.

Po zdjęciach widzę już że nóżki krzywo, ale co jeszcze? Czy główka ma jej prawo tak zwisać na bok? Dziwnie to wygląda.

[IMG] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

[IMG] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Z góry dziękuję za rady.

Chustomanka Awatar jagienkat
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Nie noszę długo, ale trochę już widzę: postaraj sie, żeby nóżki były równo i pupa niżej. I mocniej dociągnij, bo przy szyjce jest luz i dzieć Ci się wygina na boki...

Chustomanka Awatar agnieszkazd
    Miejscowość
    Wieś podwarszawska Halinow

Domyślnie

Przy wiązaniu kieszonki pomocny jest taki myczek: dzielisz chustę na trzy - 1/3 pod karczek, 1/3 na plecki dziecia, a 1/3 od pupę.
    Musisz też lepiej dociagnąć, i bardziej "wpadnąć pupkę" - jak już zawiążesz, to złap dziecia na łydki i podciągnij do góry, tak żeby dupka wpadła, a kolanka były wyżej i dobrze ułóż poły pod kolankami. I jak układasz nogi, to podciągaj te łydki do góry pionowo, a nie na boki, żeby nie zrobiła Ci się rojechana żaba.

Coś bes sęsu mnie tu wyszło. Może ktoś jaśniej napisze.
    Małgosia 01.05.2007, Dzieciątko (*) 08.2009, Joasia 09.07.2010

Domyślnie

ciekawski maluch
    musisz dokładniej dociągać, pilnować żeby plecki maluch był prosto, bez wykręcania się.
    co do dociągania - spróbuj w innej koszulce albo zupełnie bez. zauważyłam, że niekiedy ciężko mi się dociągało, bo bluzka na plecach stawiała opór. jakaś szorstka bawełna czy coś w tym stylu.

Uprawnienia umieszczania postów