Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Czy szargacie swoje naj chusty?

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karusek Zobacz posta
    u mnie hamak może być tylko między drzewami, stąd właśnie każdej chusty bez wad mi szkoda, bo po hamakowaniu już do niczego innego się nie zda
    A to fakt; rzeczywiście mogą się niszczyć i żal...

Cytat Zamieszczone przez annya Zobacz posta
    Nie szmaciłam, ale ja do każdej z nich miałam sentyment. Zresztą jak z tych co o wszystko dbają i lubią porządek .
    W tym sedno sprawy, jak myślę .

Ba ja szmaciłam, a co do sentymentu- kto czytał, ten wie :

http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=78154

"Czytelnik może żyć życiem tysiąca ludzi, zanim umrze. Człowiek, który nie czyta, ma tylko jedno życie." G.R.R. Martin

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Mam taką jedną Didymos chiara. Ma już jakieś zabrudzenia, których nie mogę doprać. Ale się nie martwię. Zostały mi juz tylko chusty niesprzedawalne.
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chustomanka
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Ja mam chust dużo i różne - dzięki temu, że je często zmieniam (lubię różnorodność) żadna nie ucierpiała. Są oczywiście chusty, o które się bardziej boję - to chusty od Męża i elipsy k-j - ale nie leżą przez to w szafie Z drugiej strony są te, które wiążę nieco częściej - np. grecja wełniana (uwielbiam). Żałuję, że sprzedałam jedną natkę, bo służyła mi jako "sanki" po domu i mi się miło kojarzyła. Zauważyłam też, że są chusty, które łączą obie role - np. eibe - to chusta, o którą się w ogóle nie boję - jest imho nie do zdarcia
    Ewa - mama Martyny (27.05.2008 r.), Jeremiego (26.06.2009 r.) i Konstantego (04.03.2012 r).

Chusteryczka Awatar monika999

Domyślnie

Ja najczęściej do zadań specjalnych uzywałam lnianego Azura. Wyszło mu to tylko na dobre Ale to chusta nie do zajeżdżenia.

Chusteryczka Awatar matysia
    Miejscowość
    Jabłonna

Domyślnie

Tak sobie myślę,że mam chyba większy szacunek dla jedwabiu, i jasnych kolorów.

Maciek 1987,Marta 1989,Mateusz 1993,Michał 1995, Matylda 2005,(*)2006, Benjamin 2008, Franuś 2010,
    Nikt z nas nie jest ideałem.
    Choruje, mało mnie na forum

Chustopróchno Awatar marjen

Domyślnie

mój szacunek jest wprost proporcjonalny do wysiłku który muszę włożyć w wypranie chusty ale nie mam żadnej chusty do podziwiania, wszytskie są do noszenia. Chociaż pewnie przetworów w jedwabnych liliach bym nie robila...
    Kasia 11.2010, Mati 10.2013, Jadzia 6.2015, Michaś 11.20

Chustomanka Awatar randia
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Ja większości swoich chust nie oszczędzam i właśnie to w nich lubię, że nadają się do wszystkiego i ciągle się do czegoś przydają, ale tak czy inaczej każda plama czy zaciągnięcie po prostu boli
    mama Tolka 01.08.2011 i Sary 27.04.2014

Chusteryczka
    Miejscowość
    Irlandia/Galway

Domyślnie

Ja traktuje chusty jak czesc ubioru. I tak jak nie ubralabym jedwabnej bluzki, zeby sie potarzac po trawie, tak do tego celu uzyje taniej bawelny.
    A. 02.2010, T. 06.2012

Uprawnienia umieszczania postów