Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: czy któraś z Was porzuciła chusty na rzecz nosideł....?

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa-Wola

Domyślnie Re: czy któraś z Was porzuciła chusty na rzecz nosideł....?

Cytat Zamieszczone przez pasja
    Cytat Zamieszczone przez pinaska
    Ale i tak manduca my love forever.
    a nosiłaś w ergo?
    zastanawiam się nad jednym z tych dwóch nosideł.
    są wygodniejsze, moim zdaniem, na dłuższe wycieczki. mają też przewagę nad mt i chustami w szybkości i łatwości zakładania. miejskie, szybkie, potrzebne.
    byłabym wdzięczna za porównanko, może być na pw.
    Nosiłam w ergo również, lecz powiedziałabym że za mało coby porównać rzetelnie.
    Mnie po prostu podpasowała bardziej manduca, takie drobiazgi jak np. wszycie klamerek do pasa piersiowego, system regulacji, klamra z dodatkowym zabezpieczeniem. Odpowiednio wypełniony pas biodrowy, na którym opiera się większość ciężaru w nosidle.
    Ergo nie układało mi się dobrze na ramionach, nie wiem, może to wina ramion .
    Trudniej też mi było naciągnąć panel na Krzyśka - kwestia wyprofilowania?
    Ale są to cechy osobnicze - taka np. a-linka manducę porzuciła na rzecz ergo, a i inne nosidło ma na stanie (chyba Calyx).

Manduca ma jedną tylko wadę dla mnie - kolorki (za)łatwo z niej schodzą
    Za to zdjąć w tramwaju, założyć migiem - miodzio

Guest

dzięki, pinasko

Chusteryczka Awatar kamuszyca
    Miejscowość
    Jelenia Góra

u nas też manduca zwyciężyła... chwilowo, żeby nie powiedzieć - sezonowo, bo w zimie nie mam ochoty i cierpliwości wiązać chusty.
    ale wiosna za pasem i to będzie wielki comeback chust (tym bardziej, że mam dwie świeżo kupione, jeszcze nie śmigane )

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Sosnowcu

generalnie preferuje tylko chusty, jednakowoz wiem ze zima, dla polrocznego-okombinezowanego dziecka pozadny MT byl niezastapiony (nosilismy sie tylko z przodu) pozniej jak doszlam do perfekcji w osobiscie zmodyfikowanym plecaczku niby-prostym to posprzedawalam wszystkie MT i ergonomiki (te sprawdzalam glownie pod katem szybkosci montazu i demontazu w komunikacji miejskiej (nieocenione)

zaden Mt czy ergonomik nie moze mi robic nocami za scianke dzialową czy okupowana godzinami hustawke... chusty wiec niezastapione w kazdej sytuacji

Chustofanka
    Miejscowość
    Wiesbaden

Ja.
    Z tylu nie wiaze, nie lubie. Na przod dzieciaki za duze. I w ogole na chusty za duze, zdecydowanie bardziej pokojowo przyjmuja szybkie podciagniecie mietka . Wlasnie weszlam na forum, zeby sie wyplakac z powodu wyprzedazy chust. Jedna sobie zachowam, bedzie czekac pare lat na trzeciego stwora.
    Lulu 20.08.2006
    Viti 26.01.2008

Uprawnienia umieszczania postów