wiek jak widać i jeszcze czasem się nosimy-rzadziej w chustach, częściej w MT, więc chyba nie można mówić o całkowitym odchustowaniu.
zagłosowałam.......
uwzględniając najmłodsze dzieckobo starsze jeszcze szybciej pogardziło noszeniem
starsza siostra - 08.08.08, młodsza siostra - 06.10.10
-----------------------
Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl
My regularne noszenie zakończyliśmy mnie więcej jak Tymianek miał 2 lata-po wakacjach.
Miałam nadzieję, że w te go jeszcze zamotam, ale zdrowie nie pozwala.
Cały czas nie mogę się pogodzić, że to "już".
Moja panna wrześniowa jeszcze całą drugą zimę dawała się regularnie nosić w plecaku pod polarem.
A jak tylko nadeszła wiosna, zaczęła więcej sama biegać niż dawać się nosić - od 18 do 24mż używaliśmy kółkowej, głównie jako dodatkowej warstwy ubrania dla nas
Teraz ma 32mż i sporadycznie wyciągnie chustę i życzy sobie rundę po domu na plecach... Ale woli sama lalę na swoich plecach nosić!![]()
{HomeBirthing . BreastFeeding . Co-sleeping . BLWeaning . BabyWearing . Cloth Diapering . Work at Home . Veg*n momma to Kiki girl (IX 2009) & baby Surprise (Spring 2012)}
Moje jeszcze noszę. Nieregularnie, ale jednak. W szczególności synowie są chętni![]()
Ewa - mama Martyny (27.05.2008 r.), Jeremiego (26.06.2009 r.) i Konstantego (04.03.2012 r).
Moje jeszcze chusty kochaPonad dwa latka ma. A jak zaczęliśmy nosić młodszego to i starszy się zapalił-można więc i nosić sześciolatka
Nosimy głównie na plecach. Z przodu też-ale bardziej do przytulania niż do przemieszczania.
Poza tym hamaczki w domu wiszą dla obu
Chusty jeszcze u nas rządzą![]()
Synek podziękował przed drugimi urodzinami, potem tylko ergo jak były wycieczki czy dłuższe spacery. (ale ja w ciąży byłam i już go nie nosiłam) a mąż wolał nosidła.
Córka 14 miesięcy i się dopomina póki cowiec się cieszę
![]()
Marcinek luty 2009, Emi luty 2011, Bartuś marzec 2013
Doradca Noszenia ClauWi® www.chusty.opole.pl // Sklep: www.graszki.pl
"Kiedy dołączamy do dzieci w świecie zabawy, otwieramy drzwi do ich życia wewnętrznego i spotykamy się z nimi serce w serce." (L.J.Cohen)