Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18

Wątek: Chustonówka z Krk witam!:)

Mieszany widok

Chustonówka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie Chustonówka z Krk witam!:)

Witam wszystkie mamuśki i tatuśków Jestem mamą trzech bączków, 11 lat - Mati, 4 lata -Eryk i 3 tygodnie - SaraNigdy nie chustowałam dzieci i mam w planach zacząć sęk w tym, że gubię się w tym kompletnie:/ Nie miałam kompletnie pojęcia, że jest tyle rodzajów chust. Fajnie, bo jest w czym wybierać, niemniej ja totalnie na razie się gubię. Bardzo chciałabym zacząć, bo terpanie się wszędzie z wózkiem jest dość uciążliwe. Bardzo, ale to bardzo potrzebuję Waszej pomocy, bo chyba nie dam sobie rady:/ Mam wrażenie, że im więcej czytam, tym mniej wiem. Jedyne co wiem, to to, że chyba jestem zdecydowana na chustę tkaną. I to w sumie na tyle. Doradżcie dziołszki co wybrać dla Sary na lato i w jakim rozmiarze - błagam.

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

witaj na forum
    rozmiar tkanej dobierz pod swój rozmiar - a później to już możesz wybierać spośród kolorów i wzorów
    a z Krakowa jest tu wiele dziewczyn więc pewno znajdzie się ktoś, kto pomoże Ci stacjonarnie opanować chustę

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Witaj!

Tak jak pisze Gosia - długość chusty zależy od Twojego rozmiaru (jeślie jesteś "średnia", będzie to pewnie 4,6). Tkana to dobry wybór, na początek pewnie najlepsza byłaby bawełna skośnokrzyżowa, czyli pewnie pasiak...
    A może udałoby Ci się dotrzeć na jakieś spotkanie chustowe?
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chustoguru Awatar yanettee

Domyślnie

witaj z Krakowa nas tu dużo
    Mama Kubusia i Basi

Chustonówka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Kurka, cały czas się zastanawiam jeszcze nad jakąś elastyczną... Dziś jest tak gorąco, a tkana to chyba dodatkowo grzeje co? No i te elastyczne są węższe z tego co widziałam a moja krupcia jeszcze taka maleńka, ja nie wiem, czy ona nie zginie w takiej wielkiej tkanej chuście . Tkaną chciałabym tak czy siak, ale może teraz na początek kupić elastyczną? - w sumie nie drogie są. Jak myślicie?

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Nie nosiłam w elastyku, od początku (Młoda miała niecałe dwa tygodnie) w tkanej. Ale dziewczyny które miały z elastykami do czynienia są zgodne, że elastyczna grzeje bardziej - na dziecku są zawsze trzy warstwy materiału, i to mniej przewiewnego. Najbardziej przewiewny jest kangurek, ale i kieszonka albo 2X dają radę i na pewno będą lepsze niż wiązanie z elastyka
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Uprawnienia umieszczania postów