Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18

Wątek: chusta w reklamie lini lotniczych

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie chusta w reklamie lini lotniczych

jak w temacie.
    niebieskie cos.
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chustoholiczka Awatar martaj
    Miejscowość
    POZ

Domyślnie

jakie linie?
    Asieńka (2011) Justysia (2014) Czaruś (2017)

Chustofanka Awatar Anushka
    Miejscowość
    śląskie

Domyślnie

Jeśli widziałam tę samą reklamę (pani w kolejce z niebieską chustą), to są Nowe polskie linie lotnicze OLT Express. Ale bardzo króciutko widać.

Miejscowość
    POZ

Domyślnie

już widziałam! najpierw kolejce, a potem w samolocie już ale nie wiem co to za chusta ani co to za wiązanie... dziwnie coś wygląda, ale może ja mało spostrzegawcza...

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Chusta to nie wiem, ale wiązanie mi wygląda na bardzo luźne 2x z kołyską.
    A dziecka nie widać
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martaj Zobacz posta
    nie wiem co to za chusta ani co to za wiązanie...
    przede wszystkim niedociągnięta chyba elastyk jakiś (bykay, babylonia, nati mają turkusowe, powiedział wujek gugiel), a wiązanie obstawiam że rodzaj kieszonko-kołyski (nie znam się na kołyskach, ale to coś niesymetrycznie mi wygląda)
    Ostatnio edytowane przez jul ; 29-04-2012 o 20:32
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jul Zobacz posta
    przede wszystkim niedociągnięta chyba elastyk jakiś (bykay ma turkusowy, powiedział wujek gugiel), a wiązanie obstawiam że rodzaj kieszonko-kołyski (nie znam się na kołyskach, ale to coś niesymetrycznie mi wygląda)
    Ma bułę zamiast pleców i nie ma głowy, polecam podgląd na spokojnie, z pauzą.
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Miejscowość
    POZ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jul Zobacz posta
    przede wszystkim niedociągnięta chyba elastyk jakiś (bykay ma turkusowy, powiedział wujek gugiel), a wiązanie obstawiam że rodzaj kieszonko-kołyski (nie znam się na kołyskach, ale to coś niesymetrycznie mi wygląda)
    no mi też na elstyka i kołyskowo-kieszonowe wiązanie wyglądało ale co ja tam będę, chustofanka ze mnie raptem

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

była pauza, a jak. Piszę, że na kołyskach się nie znam, ale głowę widzę gdzieś tak na lewej piersi pani mniej więcej - może nie tylko noszenie w chustach, ale jeszcze karmienie w chuście pokazują A może rzeczywiście ma być pionowe, tylko dziecko się jakoś omskło...

Nawet mój mąż rzuciwszy okiem stwierdził, że wiązanie-katastrofa i zaczął się zastanawiać o co chodzi - czy chustowanie takie modne, czy raczej taki sposób na promocję tańszego dla linii przewożenia dzieci bez wózków...
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Miejscowość
    POZ

Domyślnie

a mój mąż swierdził, że bardziej to wygląda jakby jakiś klocek tam miała a nie dziecko

a tak przy okazji, to czy w samolocie można mieć dziecko w chuście?

Domyślnie

Do momentu kiedy każą zapiąć pasy można.

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

A potem jak, skoro dziecko podróżuje na kolanach dorosłego? Nie latam, z ciekawości pytam.
    i

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Jeśli można mieć odpięte pasy, to można w chuście. Jeśli pasy zapinamy - zapinamy razem z dzieckiem.
    Połączenie słów "samolot" i "chusta' wyjątkowo mnie wkurza, bo mam w pamięci, jak musiałam Ewkę śpiącą wyjmować z chusty, żeby przejść przez bramki. Przepisy
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chustopróchno Awatar Andzia
    Miejscowość
    Walia/ UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kammik Zobacz posta
    Jeśli można mieć odpięte pasy, to można w chuście. Jeśli pasy zapinamy - zapinamy razem z dzieckiem.
    Połączenie słów "samolot" i "chusta' wyjątkowo mnie wkurza, bo mam w pamięci, jak musiałam Ewkę śpiącą wyjmować z chusty, żeby przejść przez bramki. Przepisy
    O właśnie miałam o to pytać bo w niedalekiej przyszłości czeka mnie podróż samotnie z dwójką u boku.

Czyli do odprawy dziecko musi być luzem ?
    Porażka.

Chustomanka Awatar randia
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andzia Zobacz posta
    O właśnie miałam o to pytać bo w niedalekiej przyszłości czeka mnie podróż samotnie z dwójką u boku.

Czyli do odprawy dziecko musi być luzem ?
    Porażka.
    Mamy za sobą 6 lotów z Tolem w chuście i tylko raz musiał być luzem - w trakcie kontroli bezpieczeństwa w Moskwie (no ale tam musieliśmy zdjąć tez buty, swetry itd). Także nie jest tak źle
    mama Tolka 01.08.2011 i Sary 27.04.2014

Chustoholiczka Awatar Tola_zet
    Miejscowość
    LDZ

Domyślnie

my lecieliśmy trzy tygodnie temu do Frankfurtu i z powrotem - w tamtą stronę młodego nie musiałam wyjmować z Tuli, ale z powrotem już się nie udało .

Chustomanka Awatar agnieszkazd
    Miejscowość
    Wieś podwarszawska Halinow

Domyślnie

Luz luzem, ale w wózku to już może być i nie trza do kontroli z woza wyjmować
    Małgosia 01.05.2007, Dzieciątko (*) 08.2009, Joasia 09.07.2010

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agnieszkazd Zobacz posta
    Luz luzem, ale w wózku to już może być i nie trza do kontroli z woza wyjmować
    A to też niekoniecznie, czasem każą wózek przepuścić przez prześwietlenie, a to z dzieckiem raczej trudno

Ja byłam z Młodą w chuście na lotniskach w Krakowie, Wiedniu, Dubrowniku i Londynie, i tylko na jednym musiałam ją wyjąć, ale nie mogę sobie przypomnieć na którym
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Uprawnienia umieszczania postów