Pokaż wyniki od 1 do 20 z 62

Wątek: czy wam też śmierdzą pampersy?

Mieszany widok

Domyślnie czy wam też śmierdzą pampersy?

Mój mąż kupił ostatnio paczkę pampersów "Pampers premium care" do szpitala, dla naszej córeczki ,która się niedługo urodzi. Kiedy otworzyłam paczke okazało sie że mają one bardzo mocny, nieprzyjemny zapach (taki na wskoś chemiczny). Dzisiaj rano zaczęłam je wietrzyć, mam nadzieję, że to minie bo ten zapach przyprawia mnie o mdłości. Nigdy nie kupowałam pampków i nie wiem, czy to jest normalne?

Chustomanka Awatar mamaUlki
    Miejscowość
    Dzierżążno

Domyślnie

No niestety śmierdzą... Mi też w każdym razie. Poczytaj o pieluchach wielorazowych

Chustofanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dla mnie też pampersy śmierdzą. Te newborn jeszcze nie tak bardzo, ale po kontakcie z pampersami chyba rozmiar 3, notorycznie bolała mnie głowa... Większy rozmiar=więcej chemii

Cytat Zamieszczone przez mamaUlki Zobacz posta
    Poczytaj o pieluchach wielorazowych
    We're on a road to nowhere. Come on inside...

Chusteryczka Awatar ovejablanca
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

tak, pampersy śmierdzą
    chyba najmniej z rossmana eco

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Śmierdzą, a po pierwszym siknięciu to już w ogóle. I nie wywietrzeją, obawiam się. To był dla mnie jeden z powodów przejścia na wielo...
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chustoholiczka Awatar Liv
    Miejscowość
    Wieś zwana Warszawą, zielone Powiśle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez livada Zobacz posta
    Śmierdzą, a po pierwszym siknięciu to już w ogóle. I nie wywietrzeją, obawiam się. To był dla mnie jeden z powodów przejścia na wielo...
    zwłaszcza jak się z dzieciem śpi, nie do wytrzymania.
    nie używałam pampersów, ale huggiesów, belli i różnych marek własnych - wszystkie śmierdziały, zwłaszcza po zasikaniu.
    najmniej faktycznie eco babydreamy z rossmanna.

tia... skutecznie mnie motywujecie, żeby z młodym zacząć z wielo jak najwcześniej
    Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)

Pochłonęło mnie życie,
    więc w wirtualnym niebycie
    pozostaję do odwołania.

słoneczny_blask
    Guest

Domyślnie

jak bedziesz wietrzyc, to zlapia wilgoc i zapach sie nasili

Chusteryczka Awatar chioma
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ania_przyszłamama Zobacz posta
    Mój mąż kupił ostatnio paczkę pampersów "Pampers premium care" do szpitala, dla naszej córeczki ,która się niedługo urodzi. Kiedy otworzyłam paczke okazało sie że mają one bardzo mocny, nieprzyjemny zapach (taki na wskoś chemiczny). Dzisiaj rano zaczęłam je wietrzyć, mam nadzieję, że to minie bo ten zapach przyprawia mnie o mdłości. Nigdy nie kupowałam pampków i nie wiem, czy to jest normalne?
    Tak i to byl moj glowny powod przejscia na wielo Nie moglam poprostu zniesc tego smoru. I to w Newbornach wlasnie.
    B. 2011
    S. 2012 [']
    M. 2013
    B. 2014

Chustonoszka Awatar ewka101

Domyślnie

ja dopiero zaczelam wyczuwac ten 'zapach' jednorazowek jak zaczelam wielorazowek uzywac wczesniej NIC nie czulam a teraz to mi smierdza te z rossmana tez

Chusteryczka

Domyślnie

Wczoraj miałam okazję powąchać pampki pampersa i babydreamy (nieeko), to skorzystałam - myśmy jechali cały czas na babydreamach i dadach. Pampersowe mają faktycznie intensywny zapach, ale nadal nie nazwałabym go smrodem.
    Czyli nadal "śmierdzi tylko z kupą" ;P

Chustonoszka Awatar Brilho
    Miejscowość
    W-wa

Domyślnie

Wszystkie wielo, popularne mam na mysli, smierdza jak nie wiem, bleee. Te tzw. ekologiczne jednorazowki często nie maja zapachu albo jakis taki pudrowy. Wielorazowki (jak pisały juz dziewczyny) tez podsmierdują, ale to tylko juz moczem jadą, a nie ohydną chemią

Chustonoszka Awatar yolinka78
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Ja już w ciąży zakupiłam wielo - tak kilka na próbę, ale do szpitala jedno-eko a potem dostałam w "prezencie" pampersy i jakie było moje zdziwienie kiedy otworzyłam opakowanie - smród nie do zniesienia jak dla mnie. Zamówiłam więc kolejne paczki eko, wielo one size okazały się za duże. Teraz już tylko naturalne i może to paranoja, ale jak wchodzę do chałupy, gdzie małe dziecko mieszka, czuję to cholerstwo od progu i od razu uświadamiam mamusie
    A i pampersy śmierdzą wg mnie najbardziej

Uprawnienia umieszczania postów