-
Chustonówka
Otulacz wełnianiany - z czym to się je?
Ponoć to najlepsze rozwiązanie na upały i nie wiem, czy nie spróbować. Ale:
1. co trzeba z takim otulaczem robić? co to jest lanolinowanie i jak często trzeba to powtarzać?
2. jak się go pierze? myślałam, że w pralce, ale szukająć informacji o wełniakach dowiedziałam się, że w pralce się filcuje. czyli pierzecie to ręcznie??
3. czy opłaca mi się mieć jeden, czy tak wiele z tym roboty, że sensownie jest mieć więcej?
4. czy jest dobrym rozwiązaniem na noc? obecnie w nocy jest pampers, bo tylko takie rozwiązanie gwarantuje spokojny sen bez potrzeby przewijania nawet po karmieniu.
5. czy jest kłopotliwy w "utrzymaniu"?
Z góry dziękuję i pozdrawiam
-
Chustoholiczka
Spoooooro bylo na ten temat
1. uzywac
polecam watki o lanolinowaniu - a jak czesto, odpowiem, w zaleznosci od potrzeb
od tego jak czesto uzywasz dany otulacz, czy przemókł, niektore nowe trzymają bez kuracji lanoliną
2. sa takie, ktore pierze sie w pralce - bez szkody na urodzie
i wlasciwosciach
3. lepiej miec wiecej, bez wzgledu na robotę - pulowych tez
4. jest jedynym dobrym (dla nas) rozwiazaniem na noc - zadna jednorazowka tyle nie wytrzyma co dobra formowanka i welniany otulacz - jednorzowka na noc u nas zawsze oznaczala przecieki
5. nie - pierzesz, moczysz w lanolinie (ja nie gotuję, choc podobno lepiej, ale mi sie nie chce
) suszysz i uzywasz - jak sie nie zamoczy i nie pobrudzi czyms grubszym to wietrzysz i znowu uzywasz - mam kilka, piore co 2 tygodnie, jak akurat sie ktorych zalatwi
Truscaffkowa Marzenka 
starszy i młodszy .... bardzo mi urośli
-
Chustomanka
-
Chustonówka
Ok, wpisałam lanolinowanie i rzeczywiście znalazłam sporo. Bo szukałam "otulacz wełniany noc lato" i wyskoczyło mi 5 stron wątków, co najmniej 3 pierwsze to wątki sprzedażowe więc wolałam założyć swój.
Dzięki za podpowiedź i odpowiedź :-D
Uprawnienia umieszczania postów