Pokaż wyniki od 1 do 20 z 80

Wątek: MAMANIA I BABY BJORN - PADŁAM!!!

Mieszany widok

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wolomin-city

Domyślnie

Sobie można porozważać - czy lepiej że wyszła książka A.Stein z reklamą nosidła, czy lepiej żeby nie było książki A.Stein ani reklamy nosidła...
    Wydawnictwa raczej nie są instytucjami charytatywnymi.

Chustomanka Awatar randia
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stivel Zobacz posta
    Sobie można porozważać - czy lepiej że wyszła książka A.Stein z reklamą nosidła, czy lepiej żeby nie było książki A.Stein ani reklamy nosidła...
    Wydawnictwa raczej nie są instytucjami charytatywnymi.
    I ja podejrzewam, że to był taki wybór. Nie oszukujmy się, to nie jest pozycja, która sprzedawać się będzie jak T.Hogg czy książki superniani.
    IMO lepiej, że książka jest z reklamą, ale jest. Książki nie czytałam jeszcze, ale wątpię też żeby osoby, które ją przeczytają pobiegły zaraz kupować BB.
    mama Tolka 01.08.2011 i Sary 27.04.2014

Chustoholiczka Awatar modrooczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

To tylko teoretyzowanie: bez BB książka by wcale nie wyszła. Wiele wydawnictw wydaje bez sponsorów i jakoś się da. Nie dziwię się wydawnictwu (bo ich rzeczywiście raczej kasa obchodzi, po to maja wydawnictwo) ale raczej Agnieszce Stein, że się zgodziła (o ile ktoś ją spytał o zgodę).
    Córki: 2004, 2005, 2007 i 2010

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Mi., nie gniewaj się, nic osobiście, ok? O Ciebie chodziło, bo akurat Twoja wypowiedź pobudziła mnie żywo do refleksji. Może potrzeba Ci czasu, a może nie wszystko, co wychodzi z Mamanii musi Ci się w 100% podobać?

edit: Modrooczko, czy orientujesz się, ile wydają książek rocznie wydawnictwa niesponsorowane z zewnątrz? Mam wrażenie, że wiesz więcej i chcesz się tym z nami podzielić Bo dla mnie to zawsze było dziwaczne, że ktoś ma na to kasę.
    Ostatnio edytowane przez AS ; 27-04-2012 o 13:58
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Chustomanka
    Miejscowość
    Glasgow, UK

Domyślnie

powaznie polecacie ksiazki tylko i wylacznie ze wzgledu na to, jaka reklame maja na sobie?
    ja polecam, jesli tresc mi sie podoba. i jesli po przeczytaniu tej ksiazki stwierdze, ze jest wartosciowa, to mam zamiar ja polecac, i nawet 15 wisiadel powieszonych na okladce mojego zamiaru nie zmieni. wystarczy, jak juz ktos tutaj napisal, napomknac ze to nosidlo to akurat nienajlepsze jest przy okazji polecania. chociaz moi znajomi raczej wiedza juz, ze wisiadlo jest be, i sa uczulenie na BB po tych kilku latach mojego chustowania

Aga, mama Alii

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

OK, czyli w książce nalezy czytać reklamy a pomijać treść jak reklama mi nie odpowiada. Fajnie. Zawsze dowiem się czegoś nowego jak czytam forum
    A swoją szosą jestem właśnie w trakcie lektury Dziecka z bliska.

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chusteryczka Awatar cynthia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agnen Zobacz posta
    OK, czyli w książce nalezy czytać reklamy a pomijać treść jak reklama mi nie odpowiada. Fajnie. Zawsze dowiem się czegoś nowego jak czytam forum

no nie dobrze wiedzieć, sama bym na to nie wpadła
    Poznań w chuście zaprasza!!!

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AS Zobacz posta
    Mi., nie gniewaj się, nic osobiście, ok? O Ciebie chodziło, bo akurat Twoja wypowiedź pobudziła mnie żywo do refleksji. Może potrzeba Ci czasu, a może nie wszystko, co wychodzi z Mamanii musi Ci się w 100% podobać?
    coś Ty, nie gniewam się

a czemu nie będę jakoś specjalnie polecać?
    no, bo... hmm... trochę bym się obawiała, że mnie ktoś posłucha i uzna, że "skoro to taka dobra książka i takie dobre wydawnictwo, to nosidło pewnie też dobre. ale... to za 600, to za drogie. kupię to za 400- też pewnie dobre o! albo takie używane za 100..."

Chustomanka
    Miejscowość
    Glasgow, UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    a czemu nie będę jakoś specjalnie polecać?
    no, bo... hmm... trochę bym się obawiała, że mnie ktoś posłucha i uzna, że "skoro to taka dobra książka i takie dobre wydawnictwo, to nosidło pewnie też dobre. ale... to za 600, to za drogie. kupię to za 400- też pewnie dobre o! albo takie używane za 100..."
    kurcze, jakos nie slyszalam jeszcze, zeby po lekturze Madrych Rodzicow ktos zapalal nagla checia do zakupienia wisiadla.... a polecalam, nawet nie pamietajac o tym zdjeciu...

Aga, mama Alii

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Domyślnie

mysle ze co innego reklama a co innego ilustracja

chyba jednakze chodzi o cos innego
    np o silę autorytetu slowa/reklamy pisanej w tego typu wydawnictwie nastawionym na odpowiedniego odbiorcę (rodziny z dziecmi)

bo rozumeim ze chustującym matkom z chustoforum ta reklama nic nie zrobi.
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Chusteryczka Awatar Mita

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grimma Zobacz posta
    bo rozumeim ze chustującym matkom z chustoforum ta reklama nic nie zrobi.
    nie zrobi? ależ zrobiła... niektórym. Np. ciśnienie podniosła.

-Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński
    -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Chustoholiczka Awatar modrooczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AS Zobacz posta
    edit: Modrooczko, czy orientujesz się, ile wydają książek rocznie wydawnictwa niesponsorowane z zewnątrz? Mam wrażenie, że wiesz więcej i chcesz się tym z nami podzielić Bo dla mnie to zawsze było dziwaczne, że ktoś ma na to kasę.
    Akurat wiem sporo o małych wydawnictwach. Każdy orze jak może - wiadomo. Czasem naprawdę trzeba bogatego wujka z Ameryki. Nie zmienia to faktu, że można selekcjonować reklamy. To też umiejętność - pozyskać dobrego reklamodawcę. Może szkoda, że to nie reklama Medeli?
    Córki: 2004, 2005, 2007 i 2010

Uprawnienia umieszczania postów