zamówiłam... teraz muszę zdecydować co sprzedaję (jak tak dalej pójdzie to może będę musiała sprzedać obrączkę)
no i muszę teraz szybko pomyśleć czy 4,6 czy już 5,2 zamawiać... schudnę? nie schudnę? ogony lubię .... ach
zamówiłam... teraz muszę zdecydować co sprzedaję (jak tak dalej pójdzie to może będę musiała sprzedać obrączkę)
no i muszę teraz szybko pomyśleć czy 4,6 czy już 5,2 zamawiać... schudnę? nie schudnę? ogony lubię .... ach
Kasia 11.2010, Mati 10.2013, Jadzia 6.2015, Michaś 11.20
na stronie sklepu jest napisane coś takiego : "Wpłata przedsprzedażowa to cena techniczna. Reszta kwoty oraz koszty transportu będą wpłacane po utkaniu chust."![]()
Tzn. że cena będzie jeszcze wyższa niż ta podana? Orientujecie się ile może być wyższa?
Kupiłam jedwabnajwyżej jak opadną mi emocje , anuluje zakup, ale sa i piękne i wzór mój i w ogóle
Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.
pewnie do dnia, kiedy mija termin skladania zamowien. Ja tak zrobilam z jaskolkami.
Marcel 3 lata
napisalam mejla, ale w moim przypadku zmniejszylam ilosc zamowionych chust, wiec doplate bede robila mniejsza
Marcel 3 lata
Anulować zakup to można bodajże do 10 dni od odebrania chusty, a więc wszędzie pomiędzy mogę się po prostu wycofać
Piszę i kropka
Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.
W tej "technicznej" cenie chodzi o to, że kwota wpłacana przy preorderach jest formą rezerwacji i jest niezwracalna w przypadku rezygnacji. Zostaliśmy zmuszeni do wprowadzenia takiej zasady po dwóch preorderach, w których specjalnie utkane chusty odebrało 15% osób. Utopiliśmy w te materiały kilkadziesiąt tysięcy złotych.Chusty w tych preorderach są tkane na zamówienie. Inwestujemy w tkaniny i wzory, które ktoś sobie życzy, ale musi być tutaj pewna uczciwość w dwie strony.
Jestem teraz za granicą, więc niewiele mogę zrobić, ale po powrocie ta informacja o tym, że kwota rezerwacji jest bezzwrotna będzie dodana na stronie. Dopóki trwa zbieranie zamówień, to jeszcze faktycznie nie ma sprawy z odwołaniem zamówienia, nawet chwilę później. Oczywistym jest zwrot w przypadku wady chusty albo błędu z naszej strony.
Co do ceny to to jest wzór Irysy - limit dla TBW. Dziewczyny z tego forum są dość wrażliwe na to, że niższe ceny dla Polek. Mogłyby się poczuć, że to nie fair, gdyby ceny nie były zrównane.
Co do rozchodzenia się nitek w jedwabiach, to analizujemy wszystkie przypadki wnikliwie. Na ogół rozmawiałam o tych historiach telefonicznie z 80% użytkowników, którym coś takiego się stało z chustą. Wszystkie znane mi historie wynikały z niewłaściwego sposobu prania i użytkowania (np. noszenia dziecka w niepranej chuście). Pomimo tego jakiś czas temu podkręciliśmy parametry produkcyjne, żeby ten problem zredukować. Chusty są teraz bardziej zwarte i mniej podatne na ten problem. Trzeba jednak nadal przestrzegać zasad opisanych dość szczegółowo w załącznikach do chusty. Niedostosowanie się do tych zaleceń może powodować kłopoty z materiałem.
Te Irysy będą podobne w strukturze do poprzednich Irysów i do Jaskółek jedwabnych. Nie mieliśmy sygnałów o rozchodzeniu się nitek w tych chustach.
To tyle gwoli wyjaśnień.
Pozdrowienia z Nowego Jorku.![]()
Natalio, może byłoby lepiej gdyby zamiast sformułowania "cena techniczna" użyć terminu "zadatek"bo chyba o to chodzi...
ja też wkróce będę je miała![]()
ty gadaj fotkami, a nie slowami![]()
Marcel 3 lata