Pokaż wyniki od 1 do 20 z 55

Wątek: Little Frog

Mieszany widok

Chustomanka Awatar holica_1630
    Miejscowość
    Wieliczka/Kraków

Domyślnie

Testowałam Amazonita na 9kg dziecku, które nosiłam w plecaku prostym. Generalnie nie lubię bawełny, a tu proszę jestem miło zaskoczona tą chustą! , Jak na bawełnę jest naprawdę nośna, łatwo się dociąga generalnie same plusy ma jak dla mnie. Cena również jest jej dużym atutem
    Nie wiem tylko jak to się stało ale nie dostałam instrukcji.
    Ksander 4.06.2009r i Polonia 18.08.2011r
    Aniołek 24.02.2013.[']

Chusteryczka Awatar Asikka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Nasze spostrzeżenia po testach chusty Amazonit :
    plusy:
    - różnokolorowe krawędzie, które ułatwiały mi zawiązanie kangurka,
    - zaznaczony środek podwójnie małymi wszywkami z żabką,
    - dobrze się dociąga, jest raczej miękka (nie sztywna tak jak np. nasz storchenwiege leo),
    - po zawiązaniu ma mały węzeł,
    - po złożeniu zajmuje mało miejsca,
    - dodatkowo plusem dla mnie są małe skosy i plecak do przechowywania chusty,
    - no i oczywiście przystępna cena

minusy:
    - trochę szeroka jak dla noworodka czy niemowlaczka,
    - mi nie przypadło do gustu połączenie kolorów (ale to moje subiektywne odczucie, chociaż turkus bardzo lubię)

Co do nośności przez dłuższy czas się nie wypowiem, bo moje starsze trzyletnie 13 kg dziecko dało się zawiązać w plecak prosty na dosłownie 5 minut a to młodsze miesięczne 5,5 kg na 30 min, bo coś ma obecnie bunt na chusty
    Elficzka Em - 15.03.2009r i Elfik Ad - 21.05.2012r

Chustonówka

Domyślnie

I ja się wreszcie dopiszę ..
    Pierwsze wrażenie ,bardzo na plus : materiał fajny ,nie jest szorstki ani też za śliski ,grubość porównałabym do posiadanych przeze mnie pasków Nati . Dociąga się dobrze ,w noszeniu nic mi się nie wyciągało . Jedyny chuścioch na stanie ma 11kg i po pewnym czasie czuć to było na ramionach.
    Podsumowując : bardzo się cieszę ,że mogłam potestować Małą Żabę , na pewno ze dwie trafią do mojego stosu (wiązanka i kółkowa) i myślę,że również do mam,które trafią do mnie na konsultacje

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

i ja wreszcie dopiszę zaległą recenzję

generalnie nie liczyłam na to, że uda mi się ponosić, bo córa już praktycznie tylko na nóżkach podróżuje, ale tego dnia, gdy chusta do mnie dotarła, miałyśmy intensywny dzień i wracając ze spaceru wieczornego, zaproponowałam córze powrót w chuście, która akurat była jeszcze w kopercie zapakowana, córa się zgodziła- co prawda wiązałam ją na szybko więc wiązanie nie było idealne, szczególnie, że ciężko mi się wiązało plecak prosty z 5m chusty; ale generalnie było mi wygodnie i gdybym przyłożyła się do wiązania, to chusta spokojnie poniosła by moje ok 9,5kg szczęścia a córze tak się spodobało, że na drugi dzień na spacerze wyciągnęła do mnie ręce i woła- "Chusta" czego już bardzo dawno nie robiła

a teraz moje wrażenia z krótkiego noszenia i odbioru chusty:
    chusta łatwo się dociąga, jest miękka więc jak najbardziej się nada dla noworodka i małych dzieci;
    ma przystępną cenę i wybór kolorów jest co raz większy więc planuje nabyć taką do swojego stosiku i polecać rodzicom na warsztatach i konsultacjach

i mam przy okazji pytanie- czy ktoś ma LF kółkową? ciekawa jestem jak z ich nośnością

Chusteryczka
    Miejscowość
    Kraków \ śląsk

Domyślnie

Testowałam Nefryt:
    - zestaw kolorów zupełnie nie mój
    - IMHO trochę za szeroka;
    - dociąga się dosyć ciężko ale potem dobrze nosi (9 kg);
    - dla "nowej" mamy trochę za szorstka;
    - myślę,że gdyby potraktować ją suszarką to byłaby przyjemniejsza w dotyku;
    - Zaskoczona jestem,że to do 10kg bo wydaje mi się,że ponosi dużo cięższe skarby, mocno zbita.
    - Super,że ma różne brzegi;

Generalnie chusta dla trochę wtajemniczonych
    Cena sprawia,że jest dobrą alternatywą do innych chust, ja będę polecać

Może skusze się na AMETYST i swoją potraktuje suszarką
    Ostatnio edytowane przez machma ; 26-07-2012 o 18:13

Chustomanka Awatar horpyna
    Miejscowość
    Zielone Płuca Polski

Domyślnie

Testowałam Amazonit na mojej prawie 2,5latce. Niestety krótko, bo dzieć już kompletnie niechustowy, ale i tak jestem przyjemnie zaskoczona, że chusta dała radę
    Właściwie trudno mi dorzucić coś nowego, więc powtórzę za dziewczynami:
    chusta nie za cienka i nie za gruba
    przyjemnie się wiąże i łatwo się dociąga
    Myślę, że to świetna chusta dla maluszków i przypuszczam, że przy następnym chuściochu skuszę się na własną Małą Żabę
    Dziękuję za możliwość pomacania

P.S. jedynie kolor Amazonitu mi się nie podobał.
    Gabuszka (02.2010) i Wituś (02.2013)

Chustomanka Awatar Ulula
    Miejscowość
    Poznań (Komorniki)

Domyślnie

Amazonit jeszcze u mnie, ale mam chwilkę, to się podzielę wrażeniami.

Chusta jest śliczna. Kolory są bardzo soczyste i żywe (testuję jako piętnasta). Zestawienie barw to kwestia gustu, ale nie można nie zachwycić się ich jakością. Metki słodziutkie . Wizualnie naprawdę robią wrażenie.

W dotyku, tak jak dziewczyny wcześniej pisały, nieco szorstka, wynika to chyba ze specyfiki splotu. Jest cieńsza niż moja Amazonia od Nati i jakby mniej zwarta w tkaniu. Dzięki temu - świetna nawet na upały.

Wiąże się łatwo i bezproblemowo, porównywalnie do Natki, nawet lżej. Nosi nieźle, nic mi się nie wrzynało, nie uwierało. Może przy długaśnym spacerze nie byłoby już tak wesoło, ale na średnich dystansach niosła ładnie moje niecałe 9 kg. Motałam kieszonkę i troszkę na plecach.

Podsumowując, gdyby nie fakt, że mi dzieć rośnie i niedługo Żabka może okazać się nieco za mało nośna - kupiłabym sobie jedną bez wahania. Przede wszystkim ze względu na stronę wizualną i przystępną cenę. Próbki koloru Rubin - .

Dziękuję za możliwość pożabkowania .

Ostatnio edytowane przez Ulula ; 29-07-2012 o 21:31 Powód: fota :)

Uprawnienia umieszczania postów