-
Chusteryczka
Przejrzałam dotychczasowe opinie i chyba niestety nic już bardzo mądrego nie dodam, bo generalnie zgadzam się z przedmówczyniami.
Chusta cieńsza, niż np. grube pasiaki Storcza czy Hopka, natomiast na pewno nie cienizna. Kompaktowa. Dzięki tej średniej grubości i sprężystości fajnie się dociąga i wiąże.
Testowałam kolor rubin - piękny malinowy odcień. Ciekawa jestem jak ta barwa zniesie dalsze częste pranie, ale to pytanie do tych testujących później.
Duży plus za różne odcienie brzegów chusty (dosyć subtelna różnica, ale będzie na pewno pomocna dla początkujących).
Z minusów, po pół godzinie noszenia mojej 12 kg panienki, dosyć intensywnie zaczęłam odczuwać jej ciężar. Moim zdaniem to raczej chusta dla dzieciaczków poniżej 10 kg.
No i ja osobiście mam takie spaczenie, że lubię wyraźnie zaznaczony środek, tutaj żabka na środku jest naprawdę malutka, łatwo ją w pierwszej chwili przegapić.
Podsumowując: moim zdaniem Żabka jest idealna na pierwszą chustę dla noworodka/niemowlaka. Tym samym jest też fajną chustą na warsztaty. Łatwa w obsłudze, nie wymaga łamania, duży plus za przystępną cenę.
Uprawnienia umieszczania postów