Pokaż wyniki od 1 do 20 z 102

Wątek: Uzależnienie od kupowania pieluszek ;)

Mieszany widok

Chustofanka Awatar mama_maleństwa
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

10 pieluch to moim zdaniem mało tak żeby prać co dwa dni i mieć rezerwę kiedy wyprane schną to ze 20szt potrzeba;
    A ja teraz wprowadziłam sobie ograniczenie, że kupuję tylko jak sprzedam coś innego z mojego stosiku...albo jak się trafia super promocja
    I tak jestem uzależniona Ostatnio z przerażeniem czytałam wątek o odpieluchowywaniu półtoraroczniaków, że niby za rok miałby już być koniec....

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mama_maleństwa Zobacz posta
    I tak jestem uzależniona Ostatnio z przerażeniem czytałam wątek o odpieluchowywaniu półtoraroczniaków, że niby za rok miałby już być koniec....
    Doskonale Cię rozumiem moja droga Ja też myślę, że to już tak niebawem nastąpi
    No i mężowie nie rozumieją jak można się zachwycać kawałkiem wzorzystego poliestru na pupie
    Doradca Noszenia ClauWi®
    Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)

Chustomanka
    Miejscowość
    Polska

Domyślnie

Ostatnio z przerażeniem czytałam wątek o odpieluchowywaniu półtoraroczniaków, że niby za rok miałby już być koniec....
    Ja bym się ucieszyła jakby mi się córa w tym wieku odpieluchowała ale raczej to tak szybko nie nastąpi. Z nałogiem pewnie bym nie zerwała tylko zaczęła kupować dalej pieluszki dla drugiego dziecka..

Chustoholiczka Awatar sag8

Domyślnie

10 pieluch to moim zdaniem mało tak żeby prać co dwa dni i mieć rezerwę kiedy wyprane schną to ze 20szt potrzeba;
    20 mało, 30 mało, 40 mało.... ciągle mało...
    tak samo jest z chustami, mało mało i mało...

jeśli odczuwasz takie braki to bardzo mi przykro, ale kwalifikujesz się na terapię u psychiatry, ale uważaj, bo u niego bardzo duże kolejki... a ponieważ ma tak dużo pacjentek (95% forumek) to może zamiast marnować czas na STANIE w ogonku, stań lepiej w ogonku do nowej pieluszki lub chusty....

mnie to przeszło wraz z odpieluchowaniem... ale i tak zaglądam, żeby oko nacieszyć, pomarzyć, powspominać....
    Hancymon - 03.2010 Ingulec - 07.2013

Chustofanka Awatar Anushka
    Miejscowość
    śląskie

Domyślnie

No i ja się w takim razie muszę wpisać do klubu Anonimowych Pielucholików. Objawy podobne - stale zwiększająca się ilość pieluch, niekontrolowany wypływ pieniążków z konta, konieczność sprawdzenia parę razy dziennie nowości na bazarku, handmade, opiniach, recenzjach, poradach.... Ech, nawet terapia w postaci odpieluchowania nie pojawia się na horyzoncie, bo kolejny do zapieluchowania zaraz się pojawi, a co gorsza równie wciągające są chusty... Mąż już nawet nie wierzy w argumenty, że taniej ma być, bo jak sobie tak człowiek spokojnie podliczy... . Ale ku pocieszeniu, rzeczywiście jest chyba taki moment pieluchozaspokojenia, bo czuję, że się do niego zbliżam .

Chustofanka Awatar koniczynka
    Miejscowość
    Stanowice

Domyślnie

jak miło że nie tylko ja wpadłam w ten nałóg, na szczęście z chusty mnie nie wciągneły mam jedną kocham, szanuję i jestem jej wierna

Chustofanka Awatar karminek
    Miejscowość
    juz Gdańsk...

Domyślnie

witajcie siostry
    ostatnio mój mąż po kilku dniach mojego pieluchowego "ciągu" stwierdził, że cieszy się, że mam nowe hobby i że mnie tak pieluchy cieszą (w argumenty o niższych kosztach już nie wierzy ; za to przekonało go niepodgrzewanie jąderek u synka w wielo)
    ale, ale: poza dzieleniem ze mną mojego szczęścia motywowany jest prywatą - sam zbiera elektroniczne graty znaczy telefony komórkowe, które z użycia wyszły...
    {baTonik} & {NasteczkaPółCiasteczka} 12.01.12

Chusteryczka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

U mnie był szał zakupowy, dopóki nie znalazłam idealnego wyjścia dla nas. Teraz nawet śliczne limitki nie nęcą
    A mąż też widzi plusy i wie że potem to wszystko pójdzie pod młotek, także absolutnie nigdy mnie nie ograniczał
    Cytat Zamieszczone przez koniczynka Zobacz posta
    jak miło że nie tylko ja wpadłam w ten nałóg, na szczęście z chusty mnie nie wciągneły mam jedną kocham, szanuję i jestem jej wierna
    Pogadamy jak Ci dzieć podrośnie, i nagle się okaże, że potrzeba czegoś bardziej nośnego, czegoś na lato, czegoś na plecak, czegoś mega krótkiego na rebozo, na zmęczone nózki, w góry etc, etc
    Ja też miałam 3 chusty dla <10kg Młodego. Teraz mam sztuk 8 i nosidło

Chustofanka Awatar koniczynka
    Miejscowość
    Stanowice

Domyślnie

Pogadamy jak Ci dzieć podrośnie, i nagle się okaże, że potrzeba czegoś bardziej nośnego, czegoś na lato, czegoś na plecak, czegoś mega krótkiego na rebozo, na zmęczone nózki, w góry etc, etc
    Ja też miałam 3 chusty dla <10kg Młodego. Teraz mam sztuk 8 i nosidło
    Nie prorokuj już za nosidłem się rozglądam (no bo w góry wygodniejsze) i coś cieńszego na lato też by się przedało bo ostatnie ciepło pokazało że nasze chusta jest troszkę za gruba. Tylko nie wiem czy nasze domowy budżet udźwignie te moje nałogi ale czego się nie robi dla dzieci

Uprawnienia umieszczania postów