Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 80 z 102

Wątek: Uzależnienie od kupowania pieluszek ;)

Chustomanka Awatar jadorota
    Miejscowość
    Wielkopolska

Domyślnie

Kiedyś był taki moment, że dużo kupowałam pieluch. Teraz raczej szukam konkretnego modelu i to baaardzo rzadko, bo jak dla mnie to otulacz plus tetra to jest najlepsze i najzdrowsze rozwiązanie. Uważam, że to jednak żaden problem, bo pieluchy sprzedać można, więc to nie jest kasa wyrzucona w błoto
    Dorota i trzech muszkieterów '03, '05, '11

Chustomanka Awatar aniaszew
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja mam takie skoki. Przez jakiś czas nie kupowałam pieluszek, terazznowu się zaczęło- wchodzę na bazarek i szukam czegoś fajnego . Za dużo pieluszek nie mam więc jest pole do popisu- moge sobie popróbować.
    Z chustami tak nie mam- całe szczęście. 1 chusta, 1 mei tai, teraz będzie 1 manduca. i myślę ze mi wystarczy.

I również cieszy mnie to ze potem na pewno to jakoś uda sie spieniężyć
    Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012

Blog http://aniaszew.blox.pl/html

Chustoholiczka Awatar letka
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

dopisuje sie.i.ja jestem fanka chinek z uwagi na mnogosc wzorow. Niestety finansowo u mnie krucho i zdrowy rozsadek wygrywa. Ale jak tylko wpadnie kilka groszy to kupie ladne wzorki w serduszka, wszak idzie wiosna i znow pieluszki beda na.wierzchu! M. twierdzi ze pieluch juz wystarczy a ja z uporem maniaka twierdze ze 8 (ha ha) to za malo. Szkoda tylko, ze M. nie zauwaza, ze te "8" zajmuje cala suszarke
    Wracam
    Mama od 2011 roku

https://www.facebook.com/madebymamla

Chustofanka

Domyślnie

No to skromniutko ja samych otulaczy dziś z piętnaście naliczyłam,kieszonek ok 20 najbiedniej z formowankami bo takich porządniejszych może będzie z pięć szt ale rzadko po nie sięgam na noc z otulaczem uważam,ze będzie małemu za ciepło i chętniej po kieszonki sięgam,podstawowy zestaw to tetra ręcznik i otulacz.najszybciej się zmienia i najszybciej schnie.U mnie niekiedy cala łazienka tetrą zawieszona,normalnie jak w PRL'u,ale jak widzę zdrową skórę mojego synka to wiem że warto tylko wiosną będę się musiała kontrolować bo planuję zakupy i nie wiem czy znowu nie popadne w zakupowy szał...sobie nie kupię ale dzieciom zawsze,a mam ich trochę

Chustonoszka

Domyślnie

Temat dla mnie Jestem masakrycznie uzależniona . Co gorsza, mąż to widzi. Ostatnio w przypływie szczerości powiedziałam mu, że wiem że powinniśmy oszczędzać, bo za chwilę idę na wychowawczy i tylko z jego pensji żyć będziemy, ale tak sobie myślę, że jak teraz nie poszaleję to kiedy?? Nie wyglądał na uspokojonego
    Ale jest wyrozumiały (pewnie dlatego, ze jest zwolennikiem pieluchowania wielo) i wspaniały (dzisiaj moją zamówioną chustę odbierze - już nie mogę się doczekać ).

A tak poważnie to myślę, że gdyby nie jego zdrowy rozsądek to byłabym stracona...

Chustoholiczka Awatar letka
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Lola 8 to wersja dla meza Jakbum policzyla to tez ze 20 bedzie - nawet nie wiem ale z pewnoscia za malo
    Wracam
    Mama od 2011 roku

https://www.facebook.com/madebymamla

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

chyba jestem całkowicie wyleczona
    to co mnie kiedys rajcowało ( nowa kolekcja Yetty) teraz jakos nie mam ochoty miec wszystkiego
    to co mam mi wystarczy
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

dianek
    Guest

Domyślnie

ja jestem strasznie uzależniona od kupowania wszystkiego co mi się podoba
    pieluchy wielo i ciuchy królują... tylko że ja po prostu zaczęłam tym handlować
    bo mnie nie bawi aż tak bardzo noszenie tego, ale przede wszystkim to kupowanie i oglądanie jak przyjdzie...

nie wiem czy to już się do leczenia nie nadaje, na razie robię z tego pieniądze - jak będą straty to będę myśleć nad leczeniem

Chustomanka
    Miejscowość
    Zachodniopomorskie

Domyślnie

dianek moje leczenie przynosi efekty

Mimo,że dupinki do pieluchowania jeszcze nie ma, a ja tak szalałam,że szok. Pomogło przeliczenie ile czego mam i szybko wykasowałam plik o nazwie "jakie pieluszki jeszcze kupić" pewnie nałóg powróci jak mały się urodzi, ale tymczasowo mam spokój

Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kali Zobacz posta
    dianek moje leczenie przynosi efekty

Mimo,że dupinki do pieluchowania jeszcze nie ma, a ja tak szalałam,że szok. Pomogło przeliczenie ile czego mam i szybko wykasowałam plik o nazwie "jakie pieluszki jeszcze kupić" pewnie nałóg powróci jak mały się urodzi, ale tymczasowo mam spokój

Nałóg napewno powróci w miarę jak dziecię rośnie zmieniają się preferencje mamy więc jedno sie sprzedaje a inne kupuje Ja tak mam ale na wiosnę będzie koniec, portfel odpocznie do następnego malca

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

Chustomanka Awatar Atorianna
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

stalo sie
    jestem uzalezniona
    mam wystarczajaco duzo
    ale chce wiecej
    masakra

nawet przed mezem troche to ukrywam, lepiej niech nie wie

ale w sumie lepsze takie uzaleznienie niz jakies inne

Chustomanka Awatar margolcia
    Miejscowość
    Józefów

Domyślnie

My dopiero zaczynamy przygodę pieluchami wielo i nawet nie sądziłam, że tak szybko się wciągnę. Na początku miałam listę kieszonek i otulaczy i zdecydować miał zdrowy rozsądek, czyli cena. Niestety cały zaplanowany kapitał przeznaczyłam na kilka śliczniutkich pieluch, którymi wciąż nie przestaję się zachwycać i już wymyślam nowe zamówienia i szukam promocji... Mam z tych pieluch większą radochę, niż jakbym sobie nową kieckę sprawiła

Chusteryczka Awatar Kilerek_81
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

U mnie znowu nałóg powrócił. Dziecie me dąży do pozbycia się pieluchy a ja kupuję

Chustonówka

Domyślnie

U mnie kupowanie pieluch stało się nałogiem i koniecznością, bo większość nas niestety uczulała.. Ostatnio kupiłam Bambino, po uczulających Dada i chwiowo chyba się zatrzymam.. A chust to mi zawsze mało

Chustomanka Awatar wiki100
    Miejscowość
    Lublin jeszcze

Domyślnie

zapisuję się do klubu uzależnionych Jak nie kupuję to chociaż przeglądam bazarek. No i co jest w tym wszystkim najgorsze- KOSZTY WYSYŁKI
    Chudzinka- Ufoludek - 2001, Krasnoludek - 2009, Pimpuś -2012

Chustofanka Awatar Syginek

Domyślnie

Stwierdzilam, ze musze sie zapisac. Grosiu jeszcze po 2 stronie brzucha, wyprowadzic sie zamierza za 9 tygodni a ja mam juz ok 30 roznych pieluch do tego prawie 10 otulaczy.
    Tetry i prefoldow na szczescie nie policzylam.

Mam postepowa rodzinke, niedawno zaczelam dostawac pytania co chce dla Grosia z okazji pojawienia sie na swiecie, taaak zrobilam cala liste pieluch

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

hahahaaa a myślałam,że tylko ja mam ten problem
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Przygranicze

Domyślnie

to i ja stwierdzam że jednak z uzależnienia nie wyszłam pomimo że sama szyję pieluchy i pomimo wydatków świątecznych i to nie małych bo duży kilku dniowy zjad rodziny się szykuje to nie mogłam się oprzeć i zamówiłam pieluszkę GroVia za 86zł /`1szt ( z przesyłką) mam nadzieję tylko że warto

ale co zrobić , więcej dzieci n ie będzie więc korzystam
    P 2000, M 2005 , M 2011, L 2015

Domyślnie

Ja bym chciała umieć szyć, niektóre dziewczyny robią cuda. A poza tym uzależnienie jest niewiarygodne. Zjadłabym tego mojego małego Felka w tych pieluniach :-D

Cytat Zamieszczone przez Dewiś Zobacz posta
    to i ja stwierdzam że jednak z uzależnienia nie wyszłam pomimo że sama szyję pieluchy i pomimo wydatków świątecznych i to nie małych bo duży kilku dniowy zjad rodziny się szykuje to nie mogłam się oprzeć i zamówiłam pieluszkę GroVia za 86zł /`1szt ( z przesyłką) mam nadzieję tylko że warto

ale co zrobić , więcej dzieci n ie będzie więc korzystam

Chustomanka Awatar fensterka

Domyślnie

i ja sie dołączam, uzaleznienie na maksa, patrzę na tą pieluszkową półeczkę i się zachwycam,
    ale najgorsze jest to, że mi trochę ich szkoda na pupę nalozyc bo sie ubrudzą...a przecież one dla niuńka są a nie dla mnie...

ale frajde z kupowania mam większą niż z rzeczy kupionych dla siebie
    Problem w tym, że jest nas czterech
    Rafał mąż- 2003, Eryczek- 04.2010, Tymusiek- 05.2012, Staś- 10.2014
    i każdy chce przy Tobie LEŻEĆ.

Uprawnienia umieszczania postów