Cytat Zamieszczone przez MartaS Zobacz posta
A ja tam lubię farbowanki. Nie wszystkie, ale są takie chusty, które po ufarbowaniu bardzo zyskują. Gradacje mi się nie podobają. Ale na przykład pawie w wersji saute są dużo brzydsze niż te w wersji turkusowej. Inido czarno-białe po ufarbownaiu jest prześliczne. Bardzo lubię sama farbować chusty. To oczekiwanie na efekt, boskie po prostu !!!
dla mnie np. elfy i dmuchawce nati z ramią koniecznie musiały iść do farby, bo oryginalnie mają po prostu brzydki, kompletnie nieciekawy kolor Po farbie zyskały na uroku (nie tylko moje, bo i u nas i na TBW pojawiają się różne farbowanki i są śliczne! I te chusty farbowane nie tracą dla mnie uroku). Farbowane pawie 2007 też były ładniejsze niż oryginalnie

Cytat Zamieszczone przez Liv Zobacz posta
dobrze, że pytasz o kwestie techniczne.
generalnie nie.
istnieje taka obiegowa opinia, że chusty po farbowaniu robią się nieco sztywniejsze. odpowiem, że nie ma reguły. .

no właśnie też tak myślałam, gdy dostałam jedwabne indio po farbowaniu i było sztywnawe i takie "trzeszczące" wręcz. a teraz przyszły od Liv elfy jedwab/ramia i świeżo po farbie a chusta jest mięciutka i bardzo przyjemna!